Dit zijn de winnaars van de Sportverkiezing Coevorden

Alle winnaars van de sportverkiezing Coevorden op een rijtje. Foto: ZO!34

Voetballer Noa Altena, amazone Hester Bischot, tennisser Max Houkes en dansclub In2Dance zijn de winnaars van de Sportverkiezing Gemeente Coevorden 2022. Dat is vanavond bekendgemaakt in de raadszaal van de gemeente Coevorden. Sportwethouder Joop Slomp reikte de prijzen aan hen uit.

De avond werd geopend door presentator Marijn de Vries, journalist en voormalig profwielrenster uit Sleen. Ze ging in gesprek met wethouder Joop Slomp over het belang van de sportverkiezing in de gemeente en de sportwethouder wees op zijn beurt op het grote sporttalent in de gemeente. Een groot voorbeeld daarvan is motorcoureur Dylan Czarkowski van zestien, die vorig jaar Sporttalent van het jaar werd en ook het podium op kwam. Ook werden tien sportvrijwilligers in het zonnetje gezet.

Lees terug: Dit was de sportverkiezing van de gemeente Coevorden

Sportman en -vrouw

Tennisser Max Houkes uit Sleen ging er met de winst vandoor als sportman van het jaar 2022. Max was zelf niet aanwezig in verband met de Davis Cup in Groningen, maar zijn vader Gerard nam namens hem de prijs in ontvangst. Max heeft als tennisser de eerste proftoernooien gewonnen en staat op plek 270 in de wereldranglijst tennis. De andere genomineerden waren touwtrekker Thomas Vroege uit Dalen en voetballer Marijn Verdoold uit Dalen.

De titel sportvrouw van het jaar ging naar amazone Hester Bischot. Hester is amazone ruiter en is Europees kampioen dressuur. Naast zelf fanatiek sporten, traint zij ook jonge ruiters en fokt ze zelf met Iberische paardenrassen. Chantal Gerth was de tweede genomineerde, zij is voor de tweede keer algemeen kampioen geworden met touwtrekken.

Sporttalent en -ploeg

Sporttalent van het jaar is geworden Noa Altena. Noa voetbalt bij de nationale selectie van JO15. De andere genomineerden waren judoka Renske Eijsink en Marije Hiemstra, Nederlands kampioen voltige B duo en Drents kampioen dressuur.

De titel sportploeg van het jaar ging naar dansgroep In2Dance. In2Dance heeft WK tickets gewonnen voor de Worlds Orlando 2023, wereldkampioenschap dans. De andere genomineerden waren Voltige Zuidenveld team 1 en voetbalploeg VV Sleen.

Tussenacts

Tussen alle bekendmakingen waren er verschillende tussenacts te zien. Als eerst kwamen de kabouters van VV Raptim, de jongste voetballers van de vereniging. Dansstudio Home Dance Company, afkomstige uit onder andere Coevorden, kwamen ook langs.

De winnaars van vanavond zijn automatisch genomineerd in hun categorie op het Drents Sportgala. Zij zullen 6 maart in schouwburg Ogterop in Meppel het podium mogen betreden. De sporters namens de gemeente Borger-Odoorn zijn ook al bekend, die van de gemeente Emmen worden dinsdag 7 februari bekend gemaakt. Ook deze sportverkiezing is te volgen via ZO!34-tv.