Winnaars Sportverkiezing Gemeente Borger-Odoorn 2022 bekend

De winnaars op een rij. Foto: ZO!34

Schietsporter Isabel de Vries (18), turner Elwin Lok (22) en voetbalclub HOVC zijn de winnaars van de Sportverkiezing Gemeente Borger-Odoorn 2022. Dat werd vanavond bekend gemaakt in het gemeentehuis van Exloo. Ankie Huijing - van Tongeren, wethouder Sport en Bewegen, opende de avond en reikte samen met de andere juryleden de prijzen uit.

Sporttalent en sportman

Schietsporter Isabel de Vries uit Exloo ging er met de winst vandoor en mag Borger-Odoorn vertegenwoordigen bij het Drentse Sportgala als sporttalent, een categorie voor sporters niet ouder dan 18 jaar. Zij werd vorig jaar Nederlands kampioen met de sport luchtgeweer en leverde ook meerdere prestaties op Klein Kaliber geweer 50m. De andere genomineerde was racesporter Erik Bruns van 16 jaar. Hij werd derde bij de open 125 CC bij het NK Junior Moto Racing.

Turner Elwin Lok uit Valthe is de Sportman van de gemeente Borger-Odoorn geworden. Hij werd afgelopen jaar Nederlands kampioen met turnen in de eerste divisie senior. De andere nominatie was voor Tobias Haccou is sporter in de kernploeg van de KNSA, schietsport. Op dit moment staat hij op plaats 38 in de wereldranglijst en werkt hij toe naar een plek op de European Games in 2023.

Tekst gaat verder onder foto

Genomineerden voor de categorie Sportman van het jaar, Elwin Lok (links) en Tobias Haccou (midden), toegesproken door jurylid Henk Nieuwenhuis. Foto: ZO!34

Sportploeg van het jaar

Van de drie clubs die waren genomineerd voor de titel Sportploeg van het jaar, ging de titel naar VV HOVC, de club van Exloo, Odoorn en Valthe. Andere genomineerden waren SV Borger en VV Buinerveen. SV Borger heeft afgelopen seizoen een eindsprint gemaakt waarbij ze gelijk stonden met de koploper. Uiteindelijk kreeg de ploeg twee promoties op rij. HOVC is sinds de fusie in 2013 gepromoveerd van de vijfde naar de tweede klasse. Voor de nominatie was de clubnaam VV HOC, nu is de naam HOVC. VV Buinerveen is kampioen geworden in de 5e klasse KNVB en sinds 1989 niet meer actief geweest in de vierde klasse.

Zie ook: Liveblog Sportverkiezing Borger-Odoorn 20222

Bijzondere titels

Wethouder Ankie Huijing - van Tongeren benoemde dat de gemeente het belangrijk vindt dat iedereen kan sporten, daarom werd frame runner Sophie Alards (13) uit Borger uitgeroepen tot sporttalent aangepast sporten. Frame runnen is een sport voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, zo legt ze zelf uit. In Nederland doet Sophie mee op het hoogste niveau, zo haalde ze in juli vorig jaar vier keer goud bij haar eerste internationale wedstrijden in Denemarken. Naast de speciale titel vanuit de gemeente mag ze ook als special guest naar het Sportgala Drenthe, samen met haar ouders.

Ook werden sportvrijwilligers in het zonnetje gezet, wat voor veel van hen als een verrassing kwam. Gelukkigen waren de groenploeg van VV HOVC, Eddy Baard van TC Okko, Anneke Roos van Rijvereniging Exloo en Hinny Fransen van VV Nieuw Buinen. Daarnaast werd ook jurylid Henk Nieuwenhuis verrast met een bosje bloemen als vrijwilliger van judovereniging Borger.

Sportgala Drenthe

Sporttalent Isabel de Vries, Sportman Elwin Lok en Sportploeg HOVC vertegenwoordigen de gemeente Borger-Odoorn bij het Sportgala Drenthe op 6 maart. Dat wordt georganiseerd in theater Ogterop in Meppel.

Op 3 februari is de sportverkiezing van de gemeente Coevorden, deze wordt ook uitgezonden op ZO!34 evenals de sportverkiezing van de gemeente Emmen op 7 februari.