Wethouder Wanders verwelkomt nieuwe werknemers op eerste werkdag

De vier nieuwe aanwinsten voor Openbaar Onderwijs Emmen met wethouder Raymond Wanders (r). Foto: Gemeente Emmen

Openbaar Onderwijs Emmen heeft, in samenwerking met Menso, vier nieuwe conciërges in dienst genomen. Deze nieuwe krachten zijn alle vier mensen die om één of andere reden minder snel een baan konden vinden.

De onderwijsinstelling heeft bewust gekozen voor deze groep mensen, om ze een eerlijke kans te geven. De conciërges werden gisteren door wethouder Raymond Wanders van de gemeente Emmen welkom geheten op hun eerste werkdag. De bemiddeling voor de aanname van de nieuwe collega’s verliep via Menso. Dit is een organisatie die namens verschillende gemeenten in Oost-Drenthe preventieve en wettelijke taken uitvoert, die voortkomen uit de Leerplicht- en Participatiewet.

Wethouder Wanders stelde dan ook dat de bemiddeling van Menso bij de aanname van de vier nieuwe mensen succesvol was. “Meedoen in de samenleving is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Geweldig dat deze mensen een baan hebben gevonden bij Openbaar Onderwijs Emmen. Het gaat hier onder meer om baan-afspraakbanen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, aldus de wethouder.

Door de inzet van conciërges op de scholen kunnen leerkrachten en schoolleiders zich nog beter focussen op hun kerntaak. Naast conciërges op scholen biedt Menso nog meer werkplekken. Iedereen die het lastig vindt om een goede passende werkplek te vinden, kan contact opnemen met deze organisatie.