Afgelastingen in Zuidoost-Drenthe vanwege het coronavirus

REGIO - Vanwege de maatregelen van het RIVM worden veel actitiveiten in de regio afgelast. Ook worden sommige publieke gebouwen gesloten. Hieronder is daarvan een overzicht te zien op alfabetische volgorde met de belangrijkste evenementen en locaties. Dit overzicht zal regelmatig worden geupdate.

75 jaar bevrijding Coevorden
Verbonden in vrijheid, de organisatie achter de activiteiten rondom 75 jaar bevrijding Coevorden, heeft besloten haar activiteiten van 4 tot en met 8 april te annuleren.

Atlas Theater
Alle publieke evenementen in het Atlas Theater worden tot en met 6 april geannuleerd of uitgesteld. Mensen die kaartjes hebben gekocht voor een evenement worden per mail op de hoogte gebracht. Het theater kijkt eerst naar de mogelijkheden om voorstellingen naar een latere datum te verplaatsen. Het gekochte ticket blijft daarvor geldig.

Bibliotheken
Ook de bibliotheken in Drenthe zijn vanwege de maatregelen van het RIVM gesloten.

Buurthuizen
De twaalf burgemeester van Drenthe hebben besloten dat de buurthuizen alleen nog voor noodzakelijke taken open mogen. Vanzelfsprekend zijn evenementen of bijeenkomsten met meer dan honderd mensen niet toegestaan.

Drentse Anjer Prijs en Drentse Talentprijs Cultuur
Op 20 april zou de uitreiking zijn van de Drentse Talentprijs Cultuur en de Drentse Anjer Prijs. Provincie Drenthe, Stichting Kunst & Cultuur en het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe maken binnenkort een nieuwe datum en locatie bekend. Onder meer Hannah Mae uit Weerdinge en schrijver en columnist Richard Zuiderveld uit Emmen zijn genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur.

FC Emmen
Het stadion De Oude Meerdijk is voor publiek gesloten. Dit betekent dat er geen training is voor de eerste selectie tot en met maandag 6 april, ook de jeugd van de club traint niet en alle activiteiten voor de jeugdopleiding zijn geannuleerd. Wedstrijden van de club waren al afgelast.

Zie ook: FC Emmen - FC Twente afgelast, wedstrijden amateurvoetbal ook

Griendtsveenpark
Om de vrijwilligers tijdens hun dagelijkse werkzaamheden in het park te beschermen, heeft het bestuur besloten het park in Erica tijdelijk te sluiten. Het bestuur laat nog weten wanneer het park weer opent.

Loco Ei
De jaarlijkse zoektocht naar het Loco Ei op Tweede Paasdag is afgelast. ZO!34 zendt jaarlijks deze zoektocht uit, maar vanzelfsprekend komt ook deze uitzending te vervallen.

Museum Collectie Brands
Het museum in Nieuw-Dordrecht met de collectie van Jans Brands is vanwege het coronavirus gesloten. Alle boekingen en bijeenkomsten tot en met 6 april zijn geannuleerd. Hierdoor is de opening van het pop-up museum op het Raadhuisplein in Emmen én de opening van de nieuwe expositie over 75 jaar vrijheid uitgesteld.

Paasvuren
Omdat de maatregelen van het RIVM waarschijnlijk ook na 6 april blijven gelden, hebben de twaalf burgemeesters van Drenthe besloten om de paasvuren af te gelasten.

Zie ook: Paasvuren Drenthe afgelast en buurthuizen beperkt open

Roparun
De Roparun 2020 is afgelast. De estafette die van Parijs, Almelo en Bremen naar Rotterdam gaat, komt jaarlijks door Sleen. Het dorp is een belangrijk punt voor de route, het staat namelijk bekend om haar hartelijke support naar de deelnemers.

Samenloop voor Hoop Emmen
De organisatie van het landelijke initiatief Samenloop voor Hoop heeft alle edities voor 1 augustus dit jaar uitgesteld of afgelast. Zo ook de editie die in Emmen zou zijn op 20 en 21 juni. Ook de Samenloop in Borger die op 16 en 17 mei zou zijn is afgelast.

Zie ook: Samenloop voor Hoop afgelast

Stedelijk Museum Coevorden
Ook het Stedelijk Museum Coevorden sluit tot en met 6 april haar deuren. Alle activiteiten in die periode zijn geannuleerd. Het museum is vanwege de tijdelijke sluiting alleen per mail bereikbaar.

Theater Hofpoort
Alle voorstellingen de komende tijd zijn geannuleerd. Voor bijna alle voorstellingen is een nieuwe datum gevonden. Het theater verzoekt mensen om niet te bellen, tenzij het heel dringend is. Mensen met een kaartje worden per mail of telefoon op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen rondom de voorstelling waar ze heen zouden.

Treinverkeer
De spitstrein tussen Emmen en Zwolle rijdt vanaf 23 maart niet meer. Dat betekent dat er nog eens per uur een stoptrein en een sneltrein gaat. Arriva kijkt per dag wat de landelijke richtlijnen zijn.

Zie ook: Vanaf maandag geen treinen in de spits tussen Emmen en Zwolle

Voedselbank Zuidoost-Drenthe
De uitgiftepunten van de Voedselbank Zuidoost-Drenthe zijn gesloten, alleen die in Coevorden is nog open. De meeste medewerkers zijn tussen de zeventig en tachtig en vallen daarmee in de risicogroep voor het coronavirus.

Zie ook: Tijdelijke sluiting Voedselbank Zuidoost-Drenthe

Wildlands
In overleg met de gemeente Emmen is Wildlands tot en met 6 april gesloten. Mensen die al tickets hebben gekocht kunnen bellen met het dierenpark via 0591-850855. Wildlands vraagt mensen die tickets via een andere partij hebben gekocht om contact met die partij op te nemen. Het park wilde eerst open blijven, maar besloot later toch haar deuren te sluiten.

Zie ook: Wildlands toch dicht vanwege coronavirus

Woon- en zorgcentra
Treant heeft uit voorzorg besloten haar woon- en zorgcentra te sluiten. Bezoekers kunnen dus niet langer komen.

Zie ook: Treant Zorggroep sluit tijdelijn woon- en zorgcentra

Zelf een afgelasting of sluiting vanwege het coronavirus doorgeven, stuur dan een mail naar info@zo34.nl met als onderwerp "afgelasting of sluiting vanwege corona".

Foto: Griendtsveenpark