Tijdelijke sluiting Voedselbank Zuidoost-Drenthe

REGIO - Voedselbank Zuidoost-Drenthe sluit voorlopig haar deuren. Daarmee komt de uitgifte van voedselpakketten tijdelijk stil te liggen. Alleen de voedseluitgifte in de stad Coevorden blijft doorgaan.

Voorzitten Harrie Timmermans heeft deze maatregel bekend gemaakt. tegenover Kanaalstreek verteld hij: ''Uiteraard met pijn in het hart. Het is geen gemakkelijk besluit, maar de gezondheid van de medewerkers staat voorop'' en ''De meeste zijn tussen de zeventig en tachtig jaar, dat is de meest kwetsbare groep.''

Klanten krijgen persoonlijk bericht over de sluiting om te voorkomen dat ze voor een dichte deur komen te staan. De eerstvolgende uitgifte stond voor donderdag gepland maar gaat nu dus niet door. Momenteel word er gezocht naar een compensatie voor het missen van het voedselpakket. Even geleden werd het extra voedselpakket afgeschaft omdat het aanbod van bepaalde producten veel minder was dan normaal. Maar nu kunnen de ruim 700 klanten tijdelijk helemaal niet terecht bij 17 van de 18 uitgiftepunten van de Voedselbank Zuidoost-Drenthe. Alleen de uitgifte in de stad Coevorden blijft momenteel nog doorgaan.