FC Emmen speelt 29 maart in roze tegen zaadbalkanker

FC Emmen speelt vrijdag in roze om aandacht te vragen voor zaadbalkanker. Foto: FC Emmen

FC Emmen zet zich in tegen zaadbalkanker met een speciaal roze tenue tijdens hun thuiswedstrijd tegen Jong Ajax op vrijdag 29 maart. Samen met hoofdsponsor EasyToys willen ze de aandacht vestigen op deze ziekte.

Vorig seizoen hebben ze ook al met een roze tenue aandacht gevraagd voor zaadbalkanker. Online en in het stadion werden mannen tussen de 15 en 40 jaar opgeroepen om regelmatig hun ballen te checken. Zaadbalkanker komt vooral voor bij mannen in deze leeftijdsgroep, met een piek tussen de 30 en 40 jaar. Als zaadbalkanker vroegtijdig wordt ontdekt, is de overlevingskans meer dan 95 procent.

Donatie aan en samenwerking met stichting Zaadbalkanker

Tijdens de wedstrijd tegen Jong Ajax zullen vertegenwoordigers van tien amateurclubs uit de regio Emmen aanwezig zijn. Zij krijgen materialen om ook op hun eigen clubs aandacht te vragen voor zaadbalkanker. Deze materialen zijn ontworpen door Stichting Zaadbalkanker, FC Emmen en EasyToys. Samen willen ze zoveel mogelijk jonge mannen bereiken.

De gedragen wedstrijdshirts van deze speciale wedstrijd zullen worden geveild via MatchWornShirt.com, waarbij de volledige opbrengst naar Stichting Zaadbalkanker gaat. Daarnaast zijn de limited edition roze tenues verkrijgbaar via MysteryVoetbalBox.nl, de tenuesponsor van FC Emmen. Ook een deel van de opbrengst van deze verkoop gaat naar de stichting.

Ivo Struik, directeur van Stichting Zaadbalkanker, is blij met deze actie van FC Emmen en EasyToys. Hij benadrukt het belang van aandacht voor zaadbalkanker en het regelmatig checken van je ballen. Rinse Bleeker, algemeen directeur van FC Emmen, voegt eraan toe dat de club graag haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en zich inzet om een muur te vormen tegen zaadbalkanker.