FC Emmen te zwak in Venlo, plek gezakt in ranglijst

Scheidsrechter Gerrets is de gebeten hond nadat hij een gegeven strafschop terugdraaide op advies van zijn assistent. Foto: ZO!34/Jari Leijssenaar

VOETBAL - Even had FC Emmen de hoop toen scheidsrechter Laurens Gerrets vlak voor tijd, bij een 1-0 stand voor VVV-Venlo, naar de penaltystip wees. Dat meldt RTV Drenthe. Vicente Besuijen ging naar de grond en ondanks het zeer matige spel leek de Drentse ploeg alsnog met een punt uit De Koel te vertrekken. Maar niets bleek minder waar. Gerrets, die zelf op vijf meter van situatie stond, liet zich overrulen door zijn assistent, die op minstens veertig meter afstand stond.

Geen penalty, geen gelijkmaker en in de blessuretijd besliste invaller Pepijn Doesburg het duel tussen twee ploegen die hopen op de deelname aan de play-offs in het voordeel van de geelhemden: 2-0.

Plek gezakt

Door de nederlaag zakt FC Emmen van plek 9 naar plek 10. VVV-Venlo passeerde de Drentse club en heeft nu drie punten meer en ook een wedstrijd meer gespeeld. Plek 9 geeft zoals het nu lijkt recht op het spelen van het toetje.

Geen schim van de ploeg die vorige week Willem II versloeg

Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat Emmen op basis van het spel vanavond in Limburg dat toetje ook niet verdiend. De formatie van Fred Grim was geen schim van de ploeg die een week geleden met 2-0 won van koploper Willem II. De Amsterdamse oefenmeester gaf, volgens het principe 'never change a winning team', dezelfde elf spelers opnieuw een basisplaats, maar eigenlijk betaalde niemand dat vertrouwen terug.

Over de eerste helft valt nauwelijks iets te melden. Alleen Vicente Besuijen dook gevaarlijk op voor VVV-doelman Delano van Crooij. Voor de rest was het vooral slordig, slap en fantasieloos. Ook de thuisploeg bakte er niets van, zodat het halverwege volstrekt logisch 0-0 stond.

Fout Oelschlägel

Een fout van Eric Oelschlägel, die bij een corner volledig mistastte, leidde vijf minuten na de pauze de 1-0 in. Spits Michail Kosidis profiteerde dankbaar, door in tweede instantie (zijn eerste inzet kwam nog op de lat) snoeihard raak te schieten.

Wissels

FC Emmen werd na de goal wel iets beter, vooral na de wissels (Bradly van Hoeven en Maarten Pouwels, die kwamen voor Joey Konings en Desley Ubbink). Toch bleef echte dreiging uit. Een schotje van Besuijen en een poging van Pouwels leverden niet de 1-1 op. Grim koos in de absolute slotfase nog een extra centrumspits te brengen (in de persoon van Parzyszek). Er kwam één kans, maar Pouwels leek vooral te schrikken van doelman Van Crooij die de bal volledig verkeerd inschatte. In plaats van raak te koppen ging de bal via de schouder van de boomlange spits over de goal.

Op dat moment was het penaltymoment al geweest, maar daar werd dus en stokje voor gestoken door de man met de vlag.