FC Emmen stijgt door nederlaag SC Cambuur naar play-off-plek

FC Emmen staat door de nederlaag van Cambuur bij Jong PSV op een plek die recht geeft op de play-offs Foto: Cor Lasker

VOETBAL - Zonder te spelen beleefde FC Emmen een fijne avond, aldus RTV Drenthe. De Drentse club steeg dankzij de zege van Jong PSV op SC Cambuur (3-1) naar een plek die recht geeft op het spelen van de play-offs. De Drentse club staat nu negende in de Keuken Kampioen Divisie.

Weliswaar plaatsten alleen de nummers 3 tot en met 8 zich voor het seizoenstoetje, maar Jong AZ (dat achtste staat) is uitgesloten van deelname aan de play-offs. FC Emmen staat negende, met evenveel punten als Cambuur en VVV (39) maar die ploegen deden daar 28 duels over en de ploeg van Fred Grim 27 wedstrijden.

Komende vrijdag gaat FC Emmen op bezoek bij VVV-Venlo en speelt SC Cambuur op eigen veld tegen de nummer vijf op de ranglijst: De Graafschap.

Mendes maakt eerste treffers voor FC Groningen

Rui Mendes heeft vanavond zijn eerste goals gemaakt bij zijn nieuwe werkgever. De aanvaller, die anderhalve maand geleden de overstap maakte van FC Emmen naar FC Groningen, scoorde twee keer in het met 4-1 gewonnen duel bij FC Den Bosch.

De hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie kwam na rust nog wel op voorsprong, maar mede dankzij een blunder van doelman Krisztian Hegyi (die bij het uitverdedigen de bal tegen Mendes schoot en vervolgens in het doel zag gaan) herstelde de formatie van trainer Dick Lukkien zich. Mendes scoorde, nadat Romano Postema de 1-2 maakte, ook de 1-3. Het slotakkoord was opnieuw voor Postema.

FC Groningen blijft zesde in de Keuken Kampioen Divisie, met nu 48 punten uit 27 duels. Het gat naar de directe promotieplek bedraagt zes punten. Roda JC staat tweede met 54 punten, maar wel uit 28 wedstrijden.

Dit is een artikel van