Spits Maarten Pouwels traint mee met FC Emmen

Maarten Pouwels in het shirt van Cambuur Foto: ANP / Roy Lazet

VOETBAL - De winterse transferwindow is dan wel gesloten, maar de kans is zeer aannemelijk dat FC Emmen zich op korte termijn toch nog gaat versterken. Aanvaller Maarten Pouwels hoopt zich namelijk de komende dagen in Emmen te bewijzen. De 25-jarige Dalfsenaar stond vanochtend voor het eerst op het trainingsveld van de Drentse club, meldt RTV Drenthe.

Pouwels speelde zes jaar geleden nog voor de plaatselijke sportvereniging in zijn geboortedorp tegen clubs als SVV'04, Dalen, Weerdinge en Sleen voor hij werd opgepikt door Go Ahead Eagles dat hem wegkaapte voor FC Twente. Het begin in Deventer was spectaculair. Hij werd razendsnel publiekslieveling, maar later moest hij zich meer en meer tevreden stellen met een rol als pinchhitter. In totaal speelde de aanvaller 37 wedstrijden voor de Eagles, waarin hij zevenmaal trefzeker was en voor vier assists zorgde.

Cambuur en Almere City FC

Na twee seizoenen maakte Pouwels de overstap naar SC Cambuur. Met de club uit Leeuwarden promoveerde hij in het seizoen 2020/2021 naar de eredivisie. Kort na de promotie verhuisde Pouwels naar Almere City FC, waar trainer Gertjan Verbeek grootse plannen had met hem. Hij tekende er een contract tot de zomer van dit jaar. Het werd allesbehalve een succes. De resultaten vielen tegen en Verbeek werd al redelijk snel ontslagen. Desondanks speelde Pouwels veel in zijn eerste jaar. Hij kwam tot 34 optredens en 7 goals.

Louisville City

In het tweede jaar in de polder, het promotiejaar van Almere City FC (uitgerekend tegen FC Emmen werd de historische promotie behaald), had Pouwels vooral een bijrol en dus liet hij afgelopen zomer zijn contract ontbinden om zijn loopbaan te vervolgen in Amerika. Louisville City, uitkomend op het tweede niveau, werd zijn nieuwe club.

Terug in Dalfsen

Maar ook aan de andere kant van de plas werd hij niet gelukkig. Na 17 invalbeurten liet hij zijn contract ontbinden en sinds november houdt hij zijn conditie op peil in de bossen van Dalfsen.

Door: Niels Dijkhuizen

Dit is een artikel van