Zo reageerden de winnaars van het Sportgala Emmen

René Hake won de titel voor beste trainer/coach. Foto: ZO!34

De dag na de sportverkiezing Emmen staat voor de sporters in het teken van bijkomen: sommigen van de kater, anderen van de winst van gisteravond. Nadat de winnaars de prijs op het podium kregen uitgereikt, sprak sportverslaggever Jaap de Bruin hen over de winst.

Kijk hier de hele uitzending van het Sportgala van de gemeente Emmen

Sportvrijwilliger

Simone Veenstra heeft als voorzitter van gymnastiekvereniging Klazienaveen de vereniging na een moeilijke periode weer laten opbloeien.

Sporters met een verstandelijke beperking

De voetballers van FC Emmen G-team zijn enthousiast, hebben een goede instelling en genieten van de sport. Ze stimuleren elkaar en leveren zo een teamprestatie, aldus de jury.

Parasporter

In 2018 begon Nerses Mesropyan met framerunnen bij GSC Emmen. Recent werd hij tweede bij de framerunklasse bij de Meppel City Run.

Sporttalent

Ruben van Klinken werd eerder al door de KNVB uitgeroepen tot amateurscheidsrechter van het jaar. Nog even twijfelde de vakjury aan of een scheidsrechter wel een sporter is, maar daar waren ze het al snel over eens. Zeker tegenwoordig is een scheidsrechter een halve atleet en zonder scheids geen wedstrijd.

Trainer/coach

De van oorsprong Schoonebeekse René Hake is inmiddels trainer van Go Ahead Eagles in Deventer. Hij heeft de club gestimuleerd waardoor ze het een stuk beter zijn gaan doen en zijn contract is tot de zomer van 2025 verlengd.

Sportvrouw

Elly Mensen uit Klazienaveen speelt voor de Brikkenmikkers in haar woonplaats en is niet alleen solo wereldkampioen, maar ook met haar team. Tien jaar geleden was ze ook al wereldkampioen.

Sportman

De 23-jarige autocoureur Max Tubben stond bijna elke race op het podium in de Dutch Supercar Challenge. De Nieuw-Weerdinger vormt een duo met Max Weering uit Coevorden.

Sportploeg

Het eerste damesteam van Tjoba uit Klazienaveen is een aanwinst gebleken in de Eerste Divisie. Ze zorgen ervoor dat volleybal leeft in Klazienaveen, want menig thuiswedstrijd wordt in een volle sporthal gespeeld.

Oevreprijs

De Oeuvreprijs ging naar Mister Sportgala himself: Bennie Wolbers! De jury heeft voor Wolbers gekozen vanwege zijn jaren vrijwillig inzetten voor RTV Drenthe, RTV Emmen en later ZO!34 en natuurlijk alle editie van het Emmense Sportgala.

De winnaars kregen de bokaal en bloemen op het podium overhandigd door Geke Moorlag. Ook zij blikte bij verslaggever Jaap de Bruin terug op een bijzondere avond.