Dit zijn de winnaars van Sportverkiezing Coevorden

Vanavond werden de sportprijzen van de gemeente Coevorden uitgereikt. Foto: Alieke Eising

Jorn Hamberg, Anouk de Vries, Thijs Bos, Gijs Bosch, VONK Volleybal Dames 1 en stichting Duofietsen zijn de winnaars van de sportverkiezing van de gemeente Coevorden. Vanavond kregen zij de sportprijzen in het sportcentrum Plaza Sportz in de vestingstad.

Sportgala Drenthe

Motorcoureur Jorn Hamberg won de titel Sportman 2023 en krijgt daarmee een ticket naar het Sportgala Drenthe op 4 maart in Assen. Turnster Anouk de Vries mag als Sportvrouw met hem mee, net als Sporttalent judoka Thijs Bos. Ook de sportploegwinnaar VONK Volleybal Dames 1 en parasporter en rolstoelhockeyer Gijs Bosch hebben met hun titel vanavond een ticket gescoord voor het provinciale Sportgala.

Naast deze vijf categorieën was er nóg een titel te verdienen: de Sportparel van Coevorden. Een mooie waardering voor een persoon, vereniging, stichting of evenement met Drentse roots die een bijzondere en positieve bijdrage levert aan sport en bewegen in de provincie Drenthe. Die titel ging naar Stichting Duofietsen.

Sportwethouder Joop Slomp was zichtbaar trots. “Ik vind het fantastisch dat er zoveel verschillende sporten beoefend worden, zowel in onze dorpen als in de stad Coevorden. Van topsportniveau tot de recreanten. Aandacht voor sport in de volle breedte is belangrijker dan ooit. Sport zorgt er niet alleen voor dat je fit wordt, het zorgt ook voor plezier én vaak voor contact met anderen.”

Meer dan 5500 unieke stemmen

In december konden inwoners van de gemeente Coevorden hun sporthelden nomineren. Een jury, bestaande uit onder anderen wethouder Slomp en de
buurtsportcoaches, heeft de lijst met 14 genomineerden vastgesteld. Tot en met 28 januari kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriet. Daar is volop gebruik van gemaakt. Er werden meer dan 5500 unieke stemmen uitgebracht.