Dit zijn alle winnaars van het Sportgala Emmen

Alle winnaars van het Sportgala Emmen op het podium. Foto: ZO!34/Jim Reins

Autocoureur Max Tubben uit Nieuw-Weerdinge, sjoelster Elly Mensen uit Klazienaveen, het eerste damesteam van volleybalclub Tjoba uit Klazienaveen, amateurscheidsrechter Ruben van Klinken uit Nieuw-Weerdinge en framerunner Nerses Mesropyan zijn de grote winnaars van de avond. Zij mogen de gemeente Emmen vertegenwoordigen op het Sportgala Drenthe op 4 maart.

Andere winnaars van de avond waren de genomineerden van het G-team van FC Emmen: Merlijn Eilering, Danny Hollander, Vera Kluitenberg, Dimitri van Hof, Jeremy van Vliet, Wes Veenstra en Damian Boekelo. Zij wonnen allemaal in de categorie verstandelijk beperkte sporters. Sportvrijwilligster werd Simone Veenstra, voorzitter van de gymnastiekvereniging Klazienaveen en de titel Coach/Trainer ging naar René Hake, uit Erica en tegenwoordig trainer bij voetbalclub Go Ahead Eagles in Deventer.

Bijzondere winnaar Oeuvreprijs

Na twintig jaar de voorgaande edities van het Sportgala Emmen te hebben georganiseerd, was deze kers op de taart een mooie en eervolle titel voor Mister Sportgala himself, Bennie Wolbers. Uit handen van sportwethouder Pascal Schrik ontving hij de titel en bijbehorend juryrapport. Een grote verrassing, want Wolbers organiseerde dit jaar wellicht het gala niet, maar was wel juryvoorzitter! Buiten zijn weten kozen zijn mede-juryleden hem als winnaar, vanwege zijn jaren vrijwillig inzetten voor RTV Drenthe, RTV Emmen en later ZO!34 en natuurlijk alle edities van het Emmense Sportgala.