Bas Dost zakte door ontstoken hartspier in elkaar en neemt voorlopig rust

Voetballer Bas Dost uit Coevorden in clubtenue van zijn voormalige club FC Utrecht. Foto: RTV Drenthe/Tom Meijers

Bas Dost uit Coevorden is zondag tijdens de wedstrijd tegen AZ door een ontstoken hartspier in elkaar gezakt. Dat meldt de spits van NEC zelf op de website van de club.

"Ik heb inmiddels van mijn cardioloog vernomen wat de oorzaak is van wat mij is overkomen tijdens de wedstrijd", zegt de 34-jarige aanvaller. "Ik heb de afgelopen dagen veel onderzoeken gehad en die hebben uitgewezen dat ik een ontstoken hartspier (myocarditis) heb. Er kunnen diverse oorzaken zijn waardoor een hartspier ontstoken raakt. De gevolgen kunnen best groot zijn, maar ik heb geluk gehad dat ik op het veld succesvol gereanimeerd ben. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe dankbaar ik de medici van NEC en AZ ben voor hun adequate optreden daar op het veld."

Rust en herstel

De komende dagen worden er meer onderzoeken gedaan. "Daarna zal ik naar huis gaan en moet ik rust nemen om hier volledig van te kunnen herstellen. Na dat moment krijg ik pas meer inzicht in mijn toekomst en kan ik daar meer over delen. Voor nu neem ik even afstand van het voetbal en ga ik de komende tijd doorbrengen met mijn gezin en familie. Ik hoop dat iedereen dat respecteert. Ik kom me de komende maanden vanzelf weer melden in het Goffertstadion. Dan zal ik ook een keer mijn verhaal doen, vooral om de sportwereld te helpen en te leren van wat mij is overkomen en waardoor ik het nog kan navertellen", aldus Dost.

De wedstrijd tussen AZ en NEC werd gestaakt. Deze wordt op 6 december uitgespeeld.