Voetballer Bas Dost uit Coevorden zakt in elkaar: wedstrijd AZ-NEC gestaakt

Voetballer Bas Dost uit Coevorden in clubtenue van zijn voormalige club FC Utrecht. Foto: RTV Drenthe/Tom Meijers

Voetballer Bas Dost uit Coevorden is vanavond tijdens de voetbalwedstrijd tussen AZ en NEC in elkaar gezakt. In de negentigste minuut ging de NEC-spits opeens naar de grond, waarna de wedstrijd is stilgelegd. Dost is inmiddels weer bij kennis en wordt in het ziekenhuis verder onderzocht.

Na het voorval werd direct hulp geroepen en gingen spelers van beide teams om Dost heen staan om hem uit het zicht te houden. Na enkele minuten stilte kwam snel de mededeling dat hij weer bij kennis kwam. Terwijl de fans luid zijn naam riepen, werd de Drentse spits op een brancard van het veld gehaald. Bij het naar binnen gaan, stak hij nog even zijn hand op.

Wedstrijd definitief gestaakt

Hoewel Dost bij binnenkomst alweer even rechtop ging zitten, is de wedstrijd definitief gestaakt. Daarnaast wilde hij nog even iets tegen de spelers zeggen, vertelt NEC-directeur Wilco van Schaik aan de NOS. "Dat was wel goed, het heeft veel indruk gemaakt bij de spelers en staf." Dost heeft inmiddels met zijn vrouw gesproken en ook met zijn vader, die bij de wedstrijd aanwezig was.

Toen de wedstrijd werd gestaakt stond NEC met 1-2 voor, er waren nog enkele minuten blessuretijd over. Of en wanneer die nog worden gespeeld, is nog niet bekend.