Geen punten voor E&O bij competitiestart

Competitiestart handbal heren van E&O. Foto: Emiel Fokkens

Voor de dames en heren van E&O was zaterdagavond de competitiestart in de eredivisie. De handbalavond in de Oosting Arena in Emmen ging van start met de heren van Oosting E&O/Hurry Up. Zij traden aan tegen DFS Arnhem/Udi 1896.

De eerste minuten werd de ploeg van de nieuwe trainer Martin de Hoop overlopen door de gasten uit Arnhem, 0 – 3. Wakker geschud nam de thuisploeg het initiatief over 7 – 5 en 10 – 8. Het werd vervolgens een gelijk opgaande strijd tot de slotfase van de tweede helft. Een moegestreden E&O, waar Daan Molenbroek te veel werk alleen moest doen in de slotfase, verloor bij 25 – 26 het zicht op de tegenstander.

Arnhem liep uit naar 25 – 30. Dat E&O nog terugkwam tot 27 – 30 in de slotminuten was omdat de overwinning al zeker was voor de gasten. Topscoorder aan de kant van E&O was Daan Molenbroek met 9 treffers. Volgende week zondag staat de uitwedstrijd in het Limburgse Panningen tegen Bevo 2 op het programma.

Dames van Misker E&O

Na de heren was het aan de dames van Misker E&O. Zij keerden, na de degradatie in 2018, terug in de eredivisie. In eigen huis was Zwartwoud Kwiek de opponent. Het was de eerste testcase tegen een team wat vorig jaar speelde in de kampioenspoule. Een mooie graadmeter om te kijken waar de ploeg van trainer Henrik Bergholt staat.

De dames kwamen prima voor de dag. Waren absoluut gelijkwaardig aan de tegenstander uit Raalte. Met een 15 – 15 stand bij rust waren er nog volop kansen op de winst. In de slotminuten, bij een 25 – 25 stand waren de gasten niet iets doeltreffender. Scoorden nog 2 keer en bepaalden zo de eindstand op 25 – 27. Topscoorders aan de kant van de thuisploeg, met ieders 5 treffers, waren Romy Stadens, Alysa Korterink en Tessa Hilbrands. Uitblinkster, zoals ook het vorig seizoen zo vaak, was keepster Amber Foree.

Komende zaterdag reizen de dames af naar het Limburgse Sittard voor het treffen met Geonius/V&L.

Competitiestart handbal dames van E&O. Foto: Maaike Evenhuis