FC Emmen komt flink te kort in eerste finalewedstrijd tegen Almere City en verliest

FC Emmen heeft dinsdagavond de eerste wedstrijd van twee finale's verloren op bezoek bij Almere City. De ploeg van Dick Lukkien werd door een sterk Almere met 2-0 verslagen en staat in de return een flinke opgave te wachten.

Stormachtig begin Almere

Het was na de aftrap meteen goed opletten voor de defensie van Emmen. Almere wist de druk meteen te zetten op de bezoekers en dat resulteerde in een aantal goeie kansen. Vooral via de buitenkant was Almere gevaarlijk door een aantal goeie voorzetten, maar tot een doelpunt kwam het in de openingsfase niet.

Emmen ook gevaarlijk

Na de storm in het eerste kwartier van de thuisploeg kwam Emmen wat meer in het spel voor. Almere zakte wat terug wat er voor zorgde dat de bezoekers uit Drenthe zelf ook een aantal kansen bij elkaar konden spelen.

Toch was het aan beide ploegen niet besteed om de openingstreffer te maken in de eerste helft waardoor er met een 0-0 gelijkstand richting de kleedkamers gegaan kon worden.

Penalty

De openingsfase van de tweede helft gingen beide ploegen gelijk op en kon de wedstrijd nog alle kanten op. In minuut 65 van de wedstrijd was daar de eerste goal van de wedstrijd. Na een knullige overtreding van Richairo Zivkovic, in het eigen strafschopgebied, legde Makkelie de bal op de stip en Lance Duijvestijn faalde niet tegenover Mickey van der Hart en schoot de penalty binnen voor de thuisploeg.

Emmen in de achtervolging

Na de goal van de thuisploeg was het aan Emmen om een antwoord te geven. Emmen probeerde meteen het heft in handen te nemen en richting het doel van Almere te trekken. Almere probeerde de wedstrijd te controleren en zelf af en toe naar voren te trekken. Ruimtes ontstonden op het veld doordat Emmen in de achtervolging moest, dit had als gevolg dat Almere de ruimte benutte en via Lance Duijvestijn de tweede treffer binnenwerkte. Na de 2-0 was het aan Emmen om opnieuw zich op te richten en richting het doel van Almere te gaan. Dit resulteerde in een aantal goeie kansen, maar een goed keepende Nordin Bakker wist een doelpunt te voorkomen.

Door het verlies wacht FC Emmen zondag een flinke opgave. Willen ze in de Eredivisie blijven spelen moet er flink gescoord worden in De Oude Meerdijk. Die wedstrijd begint zondag om 18.00 uur.