FC Emmen zeker van play-offs na verlies tegen Feyenoord

Het is FC Emmen niet gelukt om zich rechtstreeks te handhaven in de Eredivisie. Door het verlies thuis tegen Feyenoord en de winst van Excelsior tegen Fortuna Sittard is de Drentse club blijven steken op de zestiende plek. Dit betekent dat zij door play-offs hun plek in de Eredivisie moeten verdedigen.

FC Emmen kwam in de eerste helft op voorsprong door een goal van Zivkovic, maar wist de voorsprong niet vast te houden. Feyenoord kwam op gelijke hoogte door een treffer van Idrissi.

De 2-1 leek tien minuten voor rust te komen. Zivkovic wist de verdediging van Feyenoord door een combintatie te slim af te zijn en kreeg de bal perfect mee van El Messaoudi. Scheidsrechter Pol van Boekel floot echter voor een eerdere overtreding op Araujo in plaats van de voordeelregel toe te passen. Zivkovic protesteerde bij de scheidsrechter en kreeg geel.

Na rust wist Emmen niet meer langszij te komen. Feyenoord kwam tien minuten voor het eindsignaal op voorsprong door een goal van invaller Danilo. Zes minuten later minuut velde Danilo definitief het oordeel en zette de eindstand op 1-3.

Nacompetitie is dus het lot van FC Emmen, maar eerst wacht nog de laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie tegen FC Utrecht. Een paar dagen later begint de nacompetitie voor Emmen. Tegenstander is op woensdag 31 mei MVV of NAC Breda. Het eerste duel is een uitwedstrijd. De return, op zaterdag 3 juni, is in De Oude Meerdijk.

Foto's: ZO!34/Gerrit Rijkens