FC Emmen wint degradatiekraker tegen Excelsior

Een goeie sfeer vooraf aan de wedstrijd. Foto: ZO!34/Jan Geerlinks

FC Emmen heeft zaterdagmiddag een belangrijke overwinning behaald. Om 16.30 uur werd er in De Oude Meerdijk afgetrapt voor de degradatiekraker tegen concurrent Excelsior.

Angstig begin
Beide ploegen vechten tegen lijfsbehoud en dat was te zien aan de openingsfase van de wedstrijd. Emmen en Excelsior waren beide niet bereid om risico te nemen. Emmen mocht het spel maken van de bezoekers uit Rotterdam, maar echt tot kansen leidde het niet. Ook was de ploeg van Marinus Dijkhuizen niet in staat om echte kansen te creëren. Een stroeve en misschien wat saaie eerste helft werd met een 0-0 tussenstand afgefloten.

Evenwicht
Voor beide ploegen was het de tweede helft de zaak om wat beter voor de dag te komen, wat bij de Rotterdammers als beste leek te lukken. Excelsior begon de tweede helft wat feller waardoor de wedstrijd wat meer in evenwicht kwam. Beide ploegen kwamen in de tweede helft beter uit de kleedkamer en de wedstrijd werd een stuk vermakelijker voor de supporters.

Goals
Eindelijk was het voor de toeschouwers in De Oude Meerdijk tijd om weer eens te juichen. Na iets langer dan een uur spelen werd er vanuit een goeie vrije trap van Mark Diemers raakgekopt door Ole Romeny. Een kleine 10 minuten later was het opnieuw raak voor Romeny. Hij vond de bal voor zijn voeten na een redding van Excelsior-doelman Stijn van Gassel en wist weer de bal tussen de palen te werken.

Door deze belangrijke overwinning is Emmen over Excelsior heen gesprongen op de ranglijst en staat de ploeg uit Drenthe nu op een veilige plek 15. Een andermaal belangrijke wedstrijd staat zaterdag 18 maart op het programma. Dan wordt er, opnieuw in eigen huis, om 18.45 uur afgetrapt tegen Sparta Rotterdam.

Onderstaande foto's: ZO!34/Gerrit Rijkens