FC Emmen komt tekort in degradatiekraker tegen FC Volendam

De teleurstelling is groot na het verlies in Volendam. Foto: ZO!34/Gerrit Rijkens

Het kunstgras in het Kras Stadion in Volendam was zaterdagavond het toneel voor de wedstrijd tussen Volendam en FC Emmen.

Volendam, die dit kalenderjaar goed presteert, begon goed aan de wedstrijd en dat leidde al vroeg in de wedstrijd voor wat kansen. De eerste tien minuten waren voor Emmen lastig doorkomen, maar de Emmen wist daarna de wedstrijd naar zich toe te trekken. Volendam werd slordig en bij Emmen konden ze elkaar steeds beter vinden en daardoor ook de aanval zoeken. Mede door het raken van de paal was het Emmen niet gegund om de openingstreffer te maken. De eerste helft eindigde zonder doelpunten.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de bezoekers uit Drenthe. Meteen vanaf de aftrap ontstond er een kopkans voor Ole Romeny. De bal kwam op de paal terecht en via Volendam-doelman Filip Stankovic kwam de bal in eigen doel terecht.
Na de goal was het Volendam die de controle over de wedstrijd greep. Emmen kwam niet meer aan voetballen toe. Halverwege de tweede helft was het benaissa Benamar die via een Corner de gelijkmaker binnen wist te koppen. In de slotfase werd het voor Emmen nog erger. Want twee minuten voor tijd werd via Bilal Ould-Chikh de 2-1 binnengewerkt en in de extra tijd was het Daryl van Mieghem die de eindstand van 3-1 binnenschoot.

Door het verlies op directe concurrent Volendam wordt het voor Emmen steeds lastiger om zich te handhaven. Zaterdag staat er voor Emmen een thuiswedstrijd op het programma tegen Excelsior.

Foto's: ZO!34/Gerrit Rijkens