FC Emmen zonder supporters naar SC Cambuur

Supporters van FC Emmen zijn niet welkom bij de uitwedstrijd tegen SC Cambuur op zaterdag 1 april. Burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden heeft besloten om de rest van het seizoen geen uitpubliek meer toe te laten bij de thuisduels van Cambuur. Dit heeft te maken met aanhoudende en toenemenede verstoringen van de openbare orde rondom thuisduels.

Het dieptepunt was afgelopen weekend, toen na de wedstrijd tegen Heereveen ongeregeldheden uitbraken. Dit meldt de gemeente. Aanhangers van beide ploegen zochten elkaar na de wedstrijd op. Daarom is Buma, in overleg met de driehoek (Openbaar Ministerie, de politie en burgemeester) tot het besluit gekomen om alleen eigen supporters toe te staan in het stadion.

Vernielingen

De relschoppers bekogelden elkaar onder meer met stenen, hout en beton. Daarnaast richtten ze veel vernielingen aan. De ME zorgde er uiteindelijk voor dat de bussen van de bezoekende supporters vielig konden vertrekken. Ook hierna bleef het onrustig en zijn er politievoertuigen vernield. Een politiepaard raakte gewond toen het dier door een steen werd geraakt. De gemeente Leeuwarden noemt het gedrag van de relschoppers onacceptabel.

SC Cambuur speelt dit seizoen nog vijf thuiswedstrijden. De club uit Leeuwarden is op het moment de hekkensluiter van de Eredivisie. FC Emmen staat twee plekken hoger, met een verschil van vier punten.