Zwak FC Emmen verliest in Nijmegen op bezoek bij NEC

Zaterdag stond er een uitwedstrijd voor FC Emmen op het programma. Om 18.45 uur werd er afgetrapt in het Goffertstadion in Nijmegen tegen NEC.

Eerste helft
De wedstrijd kende voor Emmen een lastige openingsfase. NEC was meteen scherp en zette de bezoekers met de rug tegen de muur. Na iets meer dan 10 minuten spelen kwam Emmen al op achterstand. Na een domme overtreding van Jari Vlak was het voor Nany Dimata de kans om via een penalty de voorsprong binnen te schieten en dat deed hij ook. Na de 1-0 probeerde Emmen het spel wel wat op te pakken en trok NEC iets terug waardoor de bezoekers uit Emmen mochten voetballen. Toch was het na 35 minuten spelen weer raak voor de Nijmegenaren. Na een prachtige steekpass van Elayis Tavsan was het opnieuw Dimata die het net wist te vinden. Hoewel Emmen na de eerste tegentreffer de bovenhand had keek het nu tegen een achterstand van twee doelpunten aan. Toch was het kort voor rust Richairo Zivkovic die de aansluitingstreffer knap binnenwerkte na een mooie asssit van Keziah Veendorp. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Emmen nog een goeie kans op de gelijkmaker maar die kwam er niet, en beide ploegen zochten de kleedkamer op.

Tweede helft
De tweede helft was het voor Emmen weer lastig in de wedstrijd komen. NEC was wakkergeschud na de aansluitingstreffer en pakte na rust weer de overhand. Dat leidde voor de thuisploeg in een volgend doelpunt. Deze keer was het Ibrahim Cissoko die na wederom een prachtige steekpass van Tavsan, de 3-1 binnenschoot. Na de 3-1 wisselde Lukkien voor Emmen wat aanvallender om te proberen opnieuw de aansluitingstreffer te maken. Emmen werd weer iets brutaler maar echt heel gevaarlijk kon het niet worden. NEC was in de slotfase nog het dichtste bij een doelpunt, maar die viel uiteindelijk ook niet. Emmen kon de slotfase niet meer overtuigen en iets forseren, en de wedstrijd eindigde voor de Emmenaren in een teleurstellende 3-1.

Door de wedstrijd blijft Emmen steken op plek 16 in de Eredivisie. Dinsdag staat er een thuiswedstrijd voor Emmen op het programma. Dan is PSV de tegenstander in De Oude Meerdijk, waar wederom om 18.45 zal worden gefloten voor het begin van de wedstrijd.