Onderzoek combi voetbalstadion en sportcampus Emmen dit voorjaar afgerond

Het stadion van FC Emmen stamt uit 1977 Foto: RTV Drenthe/Fred van Os

Is een nieuw stadion voor FC Emmen in combinatie met een sport- en beweegcampus een haalbare kaart? De gemeente Emmen kondigde vorig jaar een onderzoek aan dat eind 2022 zou worden afgerond. Uit navraag blijkt dat er iets meer tijd nodig is. In maart of april is er naar verwachting meer bekend, laat een woordvoerder weten.

Er is geen specifieke reden voor de vertraging. "Het onderzoek is gewoon nog gaande."

Het uit 1977 stammende voetbalstadion van FC Emmen is verouderd en toe aan vervanging. Tegelijkertijd lanceerden het Drenthe College en het Carmelcollege in 2018 de plannen voor een topsporthal voor aanstormende sporttalenten.

De gemeente Emmen zit zelf met een opgave om verouderde sportaccommodaties, zoals de sporthal in de wijk Angelslo, aan te pakken of te vervangen. Al deze zaken worden meegenomen in het lopende onderzoek.

Private investeerders

Het is overigens niet de bedoeling dat de gemeente zelf de portemonnee trekt voor de nieuwe huisvesting van de betrokken partijen. Het noodzakelijke geld moeten komen van private investeerders.

Wethouder Pascal Schrik sprak eerder van een mogelijke win-winsituatie. "Nu zijn alle partijen afzonderlijk met hun huisvestingsvragen bezig. Als je dat samen kunt oppakken dan heeft dat meteen een meerwaarde."

Dit is een artikel van