FC Emmen speelt thuis gelijk tegen kampioenskandidaat Ajax

Mohammed Bouchouari met een prachtige aanname. Foto: ZO!34/Gerrit Rijkens

In een uitverkocht stadion De Oude Meerdijk stond er zaterdagavond een wedstrijd tegen Ajax op het programma. Om 18.45 uur werd er afgetrapt voor deze wedstrijd tussen de nummer 16 en nummer 3 van de Eredivisie.

Eerste helft
Emmen begon brutaal aan de wedstrijd omdat het wist dat Ajax momenteel in een vormdip verkeerde. De wedstrijd ging in de beginfase beide kanten op, waar voor zowel Ajax en Emmen wat kansjes kwamen op de voorsprong. In de zesde minuut kwam daar ook de voorsprong, en wel voor de thuisploeg. Jeroen Veldmate wist een vrij trap prachtig binnen te schieten. Lang kon Emmen niet van de voorsprong genieten, want in minder dan 3 minuten stond het alweer gelijk. Kenneth Taylor wist de bal achter Emmen-doelman Micky van der Hart te werken. Na deze goal kwam het klasseverschil wel tevoorschijn en wat het voor Emmen vooral tegenhouden. Ajax legde vol de druk op Emmen wat resulteerde in minuut 21 voor de 1-2 door Taylor en in minuut 25 voor de 1-3 door Steven Bergwijn. Emmen kwam in de eerste helft niet meer tot scoren. Beide ploegen zochten de kleedkamer op.

Tweede helft
De tweede helft begon Emmen precies waar de wedstrijd mee begon, brutaal voetbal. Ajax leek wel een heel andere ploeg na rust want het kwam onder druk van de thuisploeg te staan. Door goed voetbal en strijd wist Emmen in minuut 58 de aansluitingstreffer te scoren. Na een mooie voorzet van Lucas Bernadou wist Richairo Zivkovic de 2-3 binnen te prikken. Ajax wist in de tweede helft geen vuist te maken tegen het goede spel van Emmen. Het publiek op de tribune's voelde dat er meer inzat en schreeuwde de thuisploeg richting het doel van Ajax. In Minuut 84 werd het voor Emmen nog mooier toen Mohammed Bouchouari een voorzet binnen zag vliegen en daarmee de gelijkmaker scoorde. Na de goal ging Emmen zelfs opzoek naar de overwinning, maar wist wel dat het gelijkspel ook als een overwinning zou tellen. Ajax kon geen goal meer maken en Emmen kon dit ook niet meer. De wedstrijd eindigde in 3-3.

Door het gelijkspel blijft FC Emmen op de 16de plaats van de Eredivisie staan. Na het WK wordt de Eredivisie hervat. Op 6 januari wacht er een uitwedstrijd op bezoek bij FC Twente.

Foto's: ZO!34/Gerrit Rijkens