FC Emmen speelt in een doelpuntloze wedstrijd gelijk tegen FC Groningen

Op een prachtige zomerse dag eind oktober stond er weer een nieuwe speelronde in de Eredivisie voor FC Emmen op het programma. Om 12.15 uur floot scheidsrechter Danny Makkelie, in De Oude Meerdijk, voor de wedstrijd tegen FC Groningen.

Eerste helft
Emmen begon gretig aan de wedstrijd en liet zien vol voor de overwinning te gaan. Groningen, die vorige speelronde knap wist te winnen van PSV, startte de wedstrijd aarzelend. Het tempo van de wedstrijd was hoog en beide ploegen kregen wel wat kansjes, maar konden dit niet omzetten tot doelpunten. Emmen was wel de bovenliggende partij in eigen huis en wisten de bezoekers uit Groningen vaak terug te dringen naar de eigen 16-meter. Groningen kreeg in de eerste helft wel een grote kans op de voorsprong maar faalde in de afronding. Ook Emmen was een aantal keer in de gelegenheid om de openingstreffer te maken maar het zat niet mee. Een vermakelijke eerste helft eindigde in een 0-0 tussenstand.

Tweede helft
In tegenstelling tot de eerste helft begonnen beide ploegen wat zoekende en slordig aan de tweede helft. Het tempo lag een stuk lager. Een tegenvaller voor Emmen was het uitvallen van Jeroen Veltmate, die met een nekblessure van het veld moest. Het was wel groningen die in de beginfase van de tweede helft licht de bovenliggende partij was en Emmen iets vaker tot verdedigen kon dwingen. Dick Lukkien probeerde met een aantal wissels de wedstrijd voor Emmen weer wat onder controle te krijgen. Toch bleef het spel aan beide kanten vrij slordig in de tweede helft en kwamen beide ploegen tot weinig kansen. In de slotfase van de wedstrijd was Emmen nog echt dichtbij de overwinning, maar de bal werd na een goeie kopbal van de lijn gehaald. In een weinig vermakelijke tweede helft wisten beide ploegen niet te scoren en eindigde de wedstrijd in 0-0.

De volgende wedstrijd voor FC Emmen is zaterdag 5 november. Dan gaat de ploeg op bezoek bij Fortuna Sittard. Die wedstrijd begint om 18.45 uur.

Foto's: ZO!34/Gerrit Rijkens