FC Emmen verliest in Arnhem van Vitesse

Foto: ZO!34/Gerrit Rijkens

Weer een nieuwe ronde in de Eredivisie. FC Emmen ging vrijdag op bezoek bij Vitesse in Arnhem. Om 20.00 uur werd er afgetrapt in de gelderdome.

Eerste helft
Emmen was er op gebrand om weer eens een overwinning in de Eredivisie te gaan bijschrijven. Aan het begin van de wedstrijd ging het beide kanten op en kon je zien dat beide ploegen wilde voetballen. In de 8ste minuut van de wedstrijd leek Mark Diemers voor de voorsprong te zorgen door de bal in het doel te schieten, maar door tussenkomst van de VAR werd deze goal op buitenspel afgekeurd. Vitesse kwam goed weg dus bij deze waarschuwing. En na iets meer dan twintig minuten was er voor Emmen weer een grote kans maar de bal kwam uiteindelijk niet in het doel terecht. Vitesse greep iets meer de regie in de wedstrijd en dat resulteerde in de 26ste minuut in een goal. Gabriel Vidovic kreeg de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten maar aarzelde niet en schoot de bal achter Mickey van der Hart. Emmen was even aangeslagen van het tegendoelpunt maar pakte de draad snel weer op. Toch zette Vitesse in de slotfase van de eerste helft aan om de voorsprong uit te breiden. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Emmen een nieuwe tik. Vanuit een vrije trap wist Maximilian Wittek, door een gat in de muur, de 2-0 in de korte hoek binnen te schieten. Met die 0-2 achterstand zocht Emmen de kleedkamer op en wist dat het de tweede helft sowieso beter moest.

Tweede helft
Na rust bracht Dick Lukkien twee wissels binnen de lijnen om te proberen de aansluitingstreffer te maken. Vitesse kwam goed uit de kleedkamer en pakte meteen het initiatief. Emmen wist even niet de bal in de ploeg te houden en richting de helft van Vitesse te trekken. Toch kwam de spanning in de 69ste minuut van de wedstrijd wat terug, nadat Emmen via Diemers de aansluitingstreffer wist te maken. Na de treffer kon Emmen weer hopen op een eventueel resultaat. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd ging Emmen ook zeker opzoek naar de gelijkmaker. Vitesse moest in de slotfase vooral verdedigen om de eerste thuiszege van het seizoen veilig te stellen. Emmen drong in de extra tijd nog echt even aan, maar kon niet voorkomen dat Vitesse de wedstrijd met 2-1 won.

Volgende week speelt Emmen in eigen huis tegen FC Groningen. Deze wedstrijd wordt om 12.15 uur afgetrapt in De Oude Meerdijk.

Foto's: ZO!34/Gerrit Rijkens