Na 25-25 moet Hurry-Up landskampioen Aalsmeer laten lopen

Miedema baalt van de nederlaag. Foto: RTV Drenthe/Stijn Steenhuis

Met nog tien minuten te gaan en een gelijke stand had Hurry-Up zicht op een punt of meer tegen landskampioen Aalsmeer. Een slordige fase later ging de zege in de BENE-League toch naar de sterkere gasten: 27-30.

Na draaiballen van Sjoerd Boonstra en Patrick Miedema stond het na vijftig minuten opeens weer gelijk (25-25). Na luid applaus verstijfde Hurry-Up en ging de bal een aantal keer verloren. Op routine kwam Aalsmeer weer voor en scoorde aan de hand van oud-speler van de Zwartemeerders Vaidas Trainavicius op vreemde bodem twee punten.

Na 12-14 bij rust liep Aalsmeer uit naar 17-21. In het vervolg toonde Hurry-Up karakter. Na een belangrijke stop van David Ferreira, positiegenoot Boris Tot heeft nog altijd te veel last van zijn schouder, was het landgenoot Valter Soares die de spanning in Zwartemeer voor het eerst helemaal terugbracht (22-23).

"We verloren daarna te gemakkelijk de bal. Zij straffen dat af", aldus een teleurgestelde Patrick Miedema, maker van vier goals, na de eerste thuisnederlaag van het seizoen. "We laten ook nog te veel open kansen liggen. Zij zijn aan het eind scherper en straffen onze foutjes af."

Sporting Pelt

Volgende week speelt Hurry-Up uit. In België is Sporting Pelt de tegenstander. Bij de aanstaande tegenstander op het wedstrijdformulier: Emmenaar Tommie Falke.