FC Emmen start oogstweken met pijnlijke nederlaag

Excelsior uit moest en zou de eerste wedstrijd van de oogstperiode worden van FC Emmen, maar de Drentse club ging met lege handen naar huis. De Rotterdamse club won, nadat het in het laatste half uur een 0-1 achterstand volledig wegpoetste: 2-1.

Diep in blessuretijd kopte invaller Serano Seymor raak uit een corner. Ole Romeny en invaller Ahmed El Messaoudi stonden erbij en keken ernaar.

Door de nederlaag blijft FC Emmen staan op plek 15, met nu vier punten uit zes duels.

FC Emmen, met Julius Dirksen voor het eerst in de basis (voor de geblesseerde Jeroen Veldmate) startte moeizaam op Kralingen. Excelsior had de bal en Emmen kwam er in de eerste minuten niet aan te pas. Het balbezit na zo'n zeven minuten was zelfs 75% voor de thuisclub. Overigens leverde dit vele balbezit geen kansen op. Na dat lastige begin kwam Emmen beter in de wedstrijd en was Richairo Zivkovic dichtbij zijn eerste goal van het seizoen. De centrumspits werd heerlijk bediend door Lorenzo Burnet, maar de inzet van de nummer 9 ging net voorlangs. De tweede grote kans was voor Excelsior, maar Julian Baas zag zijn inzet gekeerd worden door Eric Oelschlägel. Vijf minuten voor rust dook Zivkovic weer gevaarlijk op voor Van Gassel, maar hij kon de voorzet van Rui Menders niet verzilveren. Op slag van rust viel dan toch de goal. Eigenlijk uit de lucht. Een afstandsschot van Jari Vlak werd door Van Gassel met veel moeite gekeerd en de terugstuiterende bal werd koeltjes binnengeschoten door Ole Romeny. Voor de flankspeler was het alweer zijn derde goal van het seizoen en zijn beste actie van de eerste helft, want verder was hij redelijk onzichtbaar.

Emmen leek in de beginfase van de tweede helft het duel te beslissen. Mark Diemers knalde echter, via Van Gassel, op de lat en Zivkovic werd net op tijd van de bal gegleden door Kenzo Goudmijn. Na een kwartier wisselde Lukkien middenvelder Jari Vlak voor Ahmed El Messaoudi, waarna Emmen plotseling de grip op het duel verloor. Excelsior zette aan en werd twee keer binnen een minuut, via Goudmijn gevaarlijk. Eerst raakte hij de paal en daarna zag hij een kopbal gekeerd worden door Oelschlägel. De derde kans, weer een minuut later, was raak. Nathan Tjoe-A-On mocht ongehinderd uithalen van zo'n 19 meter: 1-1.

Het duel leek daarna af te stevenen op een gelijkspel, al bleef Excelsior het meest dreigend. Nadat invaller Jeff Hardeveld tien minuten na zijn entree alweer uitviel met een op het oog zware blessure sloeg Excelsior opnieuw keihard toe. Niet voor het eerst dit seizoen werd de Drentse club bij een standaardsituatie geklopt. Tussen twee man (Romeny en El Messaoudi) in knikte invaller Seymor raak: 2-1.

Dit is een artikel van