Podcast: Verdel Vertelt, de podcast

Gesprekken met bekende en onbekende Zuidoost-Drenten.

In deze ZO!34 Podcast hoor je de verhalen van bekende en onbekende mensen, die allemaal iets betekenen voor Zuidoost-Drenthe. Host Jeffrey Verdel gaat in gesprek en luistert naar de verhalen die deze hoofdpersonen te vertellen hebben. Wie zijn ze, wat motiveert ze, wat zijn de goede en slechte momenten in hun carrière. Maar vooral: wat is hun verhaal? Je hoort het in Verdel Vertelt, de podcast.

Afleveringen
 • S01-E06 - Burgemeester Renze Bergsma
  De laatste aflevering van dit seizoen staat in het teken van de nieuwe burgemeester van Coevorden, Renze Bergsma. In de podcast praten we over zijn achtergrond in Brabant, het voorlopig vaarwel zeggen tegen partijpolitiek en de overstap naar 5-sterrengemeente Coevorden. Wat zijn de ambities van de nieuwe burgemeester? Hoe kijkt hij tegen zijn nieuwe ambt aan? En wie is eigenlijk de man die de grote schoenen van Bert Bouwmeester na 18 jaar moet vullen? Je hoort het in Verdel Vertelt, de Podcast.
 • S01-E05 - Gemeentesecretaris Beatrijs De Vries
  De enige vrouw en de enige niet-bestuurder in deze podcast, maar toch is Beatrijs de Vries in haar rol als gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Coevorden erg belangrijk. In deze aflevering vertelt ze wat een gemeentesecretaris doet binnen een gemeente, hoe zij een gemeentelijke organisatie ziet en dat ze geen pokerface heeft, terwijl die soms wel handig is als je als niet-bestuurder wel een mening hebt. Je hoort het in Verdel Vertelt, de Podcast.
 • S01-E04 - Wethouder Steven Stegen
  De nieuwste wethouder van Coevorden heet Steven Stegen. Jarenlang was hij als journalist actief in onder andere Zuidoost-Drenthe en sinds maart vorig jaar mag hij zich wethouder van de gemeente Coevorden noemen. Met Stegen loop ik door het centrum van stad Coevorden en praten we over zijn leven als journalist, zijn enigszins onverwachte carriereswitch en de kansen voor de stad en de gemeente.
 • S01-E03 - Wethouder Joop Brink
  In deze aflevering hoor je een gesprek met wethouder Joop Brink. We praten over zijn liefde voor de zorg, voor de VV Dalen en voor de samenwerking in de gemeente. Over kansen voor kinderen, de regio en sportverenigingen. Wat zorgt ervoor dat de ogen beginnen te glunderen bij Joop? Je hoort het in Verdel Vertelt, de Podcast.
 • S01-E02 - Wethouder Jeroen Huizing
  In de tweede aflevering praat Jeffrey met Jeroen Huizing. Wethouder van de gemeente Coevorden, vader en een FC Emmen supporter die ook juicht voor Feyenoord. Samen praten we over belangrijke thema’s in Coevorden, zoals duurzaamheid, onderwijs en cultuur. Maar je hoort over Jeroen, over zijn reis naar Mexico, over zijn zonnepanelen en over ‘zijn’ CDA, wat volgens hem meer is dan alleen een paar mannetjes waar het steeds over gaat. Je hoort het in Verdel Vertelt, de Podcast.
 • S01-E01 - Burgemeester Bert Bouwmeester
  In het eerste seizoen van deze podcast ga ik in gesprek met het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden. De eerste gast is vertrekkend burgemeester Bert Bouwmeester. We praten over zijn weg van bioloog op zee naar het burgemeesterschap, over zijn Drentse roots, over bedreigingen aan zijn adres en over de moeilijke momenten voor een burgemeester. Je hoort het in Verdel Vertelt, de podcast.