Podcast: De Zuidoost Tribune

Vers gemaaid gras, kleedkamer 4 van het slot, vlaggenstok in de hoek. We gaan weer voetballen! In de podcastserie De Zuidoost Tribune gesprekken met hoofdpersonen uit het amateurvoetbal in Zuidoost Drenthe. Host: Stijn Steenhuis, sidekick: Florian van Velthoven of Tom Meijers.

Afleveringen
 • S02-E06: Stroopwafelkoning Kevin Mooibroek
  Kevin Mooibroek aan het woord. Rots in de branding achterin bij onder meer BVO Emmen, SV Meppen en WKE waarmee hij landskampioen werd. Nu als stroopwafelkoning verspreider van lekkers. Maar Kevin, was je in het veld ook van de zoete aanpak?
 • S02-E05: Commentator Albert Schrik
  In de studio: pensionado Albert Schrik. In het amateurvoetbal niet bekend binnen de lijnen, maar kritisch daarbuiten. Met zijn kenmerkende kraak stond de commentator aan de wieg van het programma van RTV Drenthe Onze Club. Albert, SVBO - SC Erica, mis je dat nog wel eens?
 • S02-E04: Atypische doelpuntenmaker Tijmen Venhorst
  Te gast is Tijmen Venhorst. Al meer dan 300 duels voor Dalen gespeeld en hij mag zich zelfs topscorer aller tijden van de rood-witten noemen. Eerste klasse, tweede klasse, derde, Venhorst is Dalen altijd trouw gebruiken. Het nooit bij een grotere club willen proberen, Tijmen?
 • S02-E03: Europees kampioen Pascal Huser
  Te gast is Pascal Huser. SC Heerenveen, Jong Oranje, FC Emmen en zeventien duels voor MVV uit Maastricht. Bij ACV weer terug in het Noorden. Als amateur op jacht naar goals. Zeg Pascal, wat betekent voetbal voor jou?
 • S02-E02: Koppenmaker Thijs de Jong
  Freelance sportjournalist Thijs de Jong maakt podcasts over de profs van FC Emmen en FC Groningen. Maar is als koppenmaker van het Dagblad van het Noorden ook bij de amateurs langs de lijn te vinden. Thijs, hoe ziet de ideale zondagmiddag bij SC Erica voor jou als schrijver eruit?
 • S02-E01: Jeugdtrainer Bjorn Zwikker
  Bjorn Zwikker is aan het woord. Heel even prof bij FC Emmen, later gevaarlijk aan de bal voor WKE en HHC Hardenberg. Nu is Zwikker ambitieus als jeugdtrainer. Zeg Björn, hoe is het bij FC Groningen?
 • S01-E06: Amateurcoach Marc Hegeman
  In deze aflevering een amateurcoach aan het woord. Als speler met goede trap droeg Marc Hegeman het tenue van Heerenveen, Heracles Almelo en natuurlijk FC Emmen. Nu wekelijks langs de lijn in de eerste klasse. Vertel, Marc, waarom heb je de doorstart in het amateurvoetbal gemaakt?
 • S01-E05: Aanwinst Lennon Ebeltjes
  Lennon Ebeltjes is te gast. We gaan het hebben over dé transfer van de regio. Na dertien seizoenen niet meer in het geel-zwart, maar zwart-goud. In zijn achtertuin in Klazienaveen. Zeg Lennon, oud-jeugdinternational en nu ga je in de derde klasse keepen. Hoe zit dat?
 • S01-E04: Sportjournalist Rene Posthuma
  Te gast is Rene Posthuma. Als liefhebber van amateurvoetbal in de provincie heb je zijn stem herkend, want hij is een van de vaste verslaggevers van het amateurvoetbalprogramma Onze Club van RTV Drenthe. Rene, negentig minuten langs de lijn bij DVC’59 uit Nieuw-Dordrecht tegen vijfdeklasser SVBC, gaat dat nou nooit vervelen?
 • S01-E03: Talent Freddy Quispel
  Freddy Quispel is te gast. Het talent zit vandaag voorin. Een neusje voor de goal bij Twente, Emmen, Oldenburg en PEC. Maar nu amateur bij ACV uit Assen. Heb je dit seizoen je schoenen zelf moeten kopen, Freddy?
 • S01-E02: Kantineartiest Orlando Uitenwerf
  Onze gast is Orlando Uitenwerf. Koning van de kelderklasse. Bekend van feestjes in de kantine. Maar je hebt eerst als prof naam gemaakt op het veld, Orlando. Vertel!
 • S01-E01: Avonturier Maurice Kampman
  In de studio van ZO!34: Maurice Kampman. Avonturier op noppen en soms zelfs blote voeten. FC Emmen, Duitsland en onlangs in het blauw-wit in Valthermond. Je overgang naar een nieuwe club over de grens is afgeketst. Waar ga je dit seizoen scoren?