Podcast: Opstaan Doe Je Zo! - De Podcast

De dagelijkse samenvatting van het ZO!34 ochtendprogramma Opstaan Doe Je Zo!

Elke werkdag van 7-9 uur hoor je op ZO!34 het ochtendprogramma Opstaan Doe Je Zo. In deze podcast serie vind je dagelijks de samenvatting van dit programma. We praten je in korte tijd bij over het laatste nieuws uit Zuidoost-Drenthe, de dingen die je gemist hebt én die er nog aan gaan komen. Met elke ochtend een nieuwe aflevering, blijf je altijd op de hoogte!

Afleveringen
 • #39 - Donderdag 23 september 2021
  Aruba! Dat was de bestemming van de familie Knigge uit Emmen tijdens hun deelname aan het programma Steenrijk, Straatarm. Moeder Carolien vertelt in deze podcast over het avontuur. Ook hoor je een gesprek met collega Rien Kort. Hij ging op pad naar 't Soerd in Roswinkel, waar bewoners veel overlast ervaren van een buurtbewoner.
 • #38 - Woensdag 22 september 2021
  We gaan padellen! Er komen namelijk nieuwe banen in Zuidoost-Drenthe voor een van de populairste sporten van dit moment. Voorzitter van TennisClub Bargeres Helenus de Reus vertelt in deze podcast wat padel nou eigenlijk is. Maar het is vandaag ook Nationale Kraanwaterdag, een belangrijke dag volgens WMD-directeur Leo Hendriks. Hij legt uit waarom.
 • #37 - Dinsdag 21 september 2021
  De wijzers van de klok zijn weg! Maar geen paniek, de reden waarom is bekend. In deze podcast hoor je van Barry Gepken waar de wijzers naartoe zijn. Daarnaast spreken we Jisse Otter, wethouder van de gemeente Emmen, over de plannen voor nieuwbouwlocaties in Klazienaveen.
 • #36 - Maandag 20 september 2021
  In deze aflevering praten we met de directeur van de Grote Clubactie, Frank Molkenboer. Een van de bekendste landelijke acties is weer begonnen en in Zuidoost-Drenthe doen maar liefst 55 verenigingen mee! Daarnaast dingt Gert-Jan Nijhoff mee naar een prijs: zijn stadsboerderij is namelijk genomineerd voor de Drentse Architectuurprijs. In deze podcast vertelt hij over zijn boerderij.
 • #35 - Vrijdag 17 september 2021
  Edgar Voortman heeft de KNVB zilveren speld mogen ontvangen, en dat is niet de minste onderscheiding! Edgar vertelt je in deze podcast waarom hij de speld heeft mogen ontvangen. Verder hoor je Youri Vendrig over de sportweek in Coevorden en je krijgt het laatste nieuws uit de regio.
 • #34 - Donderdag 16 september 2021
  Luiers: wel of niet apart inleveren? Vandaag in deze podcast spreken we een ouder van twee kleine kinderen erover. En we praten met Jannette Mooibroek. Zij doet mee aan de Onbeperkte Elfstedentocht. Een bijzondere tocht en een uitdaging voor veel mensen.
 • #33 - Woensdag 15 september 2021
  Afval, het is niet het meest sexy onderwerp om over te praten, maar het is wel heel belangrijk. In deze aflevering hoor je een gesprek met wethouder Jeroen Huizing over de plannen in de gemeente Coevorden. En de 18-jarige Xander is begonnen in de verhuur. Waarvan? Dat hoor je vandaag in deze podcast!
 • #32 - Dinsdag 14 september 2021
  Het is een van de weinige festivals die doorgaat: Folk an de Gruppe. Ik praat met Eric Blaauwe over het festival en de maatregelen die daarbij horen. Daarnaast hoor je in de podcast Alex van Harmonieorkest Euterpe over hoe zij de coronatijd zijn doorgekomen. Want spelen met 40 leden op 1,5 meter, dat gaat moeilijk. Toch hebben ze niet stilgezeten.
 • #31 - Maandag 13 september 2021
  Tamara van der Valk gaat een nieuwe uitdaging aan en Rene Wittendorp heeft weer vertrouwen in het CDA. Dat zijn de verhalen die je vandaag gaat horen in deze podcast. Tamara is olifantenverzorgster bij Wildlands, maar heeft vandaag haar laatste werkdag. Ze vertrekt naar Ierland en vertelt haar verhaal. Rene was afgelopen weekend in Den Bosch, bij het CDA congres. Daar werd teruggekeken op een bewogen jaar. Hoe vond de Emmer fractievoorzitter het congres? En hoe gaat het nu verder met de partij?
 • #30 - Vrijdag 10 september 2021
  Het mooie weer is dan echt ten einde! Vandaag veel kans op buien en 23 graden. Vandaag in de podcast gaan we naar Coevorden, daar is namelijk een gloednieuwe centrum manager Edwin Boomstra. We spreken hem over de eerste bevindingen tijdens een rondje door het centrum. Verder speelt vanavond FC Emmen tegen MVV. Wat zal de stand zijn na 90 minuten? Met ZO!34 Sport collega Jaap de Bruin praat ik over vanavond.
 • #29 - Donderdag 9 september 2021
  De boortoren bij 't Haantje verdween in 1965 en in 2021 wordt er een theaterspektakel over gemaakt. Gisteren was de premiere en in deze podcast hoor je hoe dat was! Daarnaast hoor je ook over het alternatieve project wat de organisatie van FestErica heeft opgepakt, nu het festival dit jaar niet door kan gaan.
 • #28 - Woensdag 8 september 2021
  Het is deze hele week de week van lezen en schrijven. Belangrijk, vind taalpuntcoördinator Marleen Herbers. Zij legt in deze aflevering uit waarom. En er is weer geld beschikbaar gesteld voor uitbreiding van het wandelknooppuntennetwerk in Drenthe. Gedeputeerde Henk Brink vertelt op deze prachtige wandeldag waarom dit gebeurd.
 • #27 - Dinsdag 7 september 2021
  Vandaag in de podcast een geschiedeniseditie! Dylan gaat naar het Stedelijk Museum in Coevorden, want Rik Klaucke is begonnen aan zijn nieuwe baan als directeur. En je hoort een van de kaartmannetjes: Paul Brood. Hij heeft met zijn collega kaartmannetje Martin een nieuwe atlas gemaakt en daar hebben Emmen en Coevorden ook een plekje in gekregen.
 • #26 - Maandag 6 september 2021
  Vandaag staat deze podcast in het teken van heel veel sport. Wist jij bijvoorbeeld dat sjoelen internationaal beoefend wordt? Ja dus! Je hoort Jacqueline Klunder erover. En naast sjoelen bespreken we op deze maandag uiteraard ook de andere sport uit Zuidoost-Drenthe met Rene Posthuma.
 • #25 - Vrijdag 3 september 2021
  Wie gaat Nederland vertegenwoordigen op het songfestival in Italië en eind oktober is niemand meer veilig in het Rensenpark in Emmen. Vandaag in de podcast Leon Moorman over zijn inschrijving voor het Songfestival en Jarno Rouw over Dark Nights. Verder hoor je wethouder Robert Kleine over een plan met nieuwbouw scholen en hoor je het laatste nieuws uit de regio.
 • #24 - Donderdag 2 september 2021
  In deze nieuwe aflevering hoor je een update over de situatie rondom het Ridderveld. Het veld wordt nu nog gebruikt als speelveld en de buurt wil dat graag zo houden. Maandag dienden ze daarvoor een burgerinitiatief in. Je hoort in deze podcast wat dat is en wat de plannen zijn. Daarnaast wordt er in Oranjedorp een wandel- en fietstocht georganiseerd voor het goede doel. Betty vertelt er alles over.
 • #23 - Woensdag 1 september 2021
  Vandaag brengen we je op de hoogte van een feest in Coevorden. Zaterdag wordt daar het 70-jarige jubileum van gas in de gemeente gevierd. Burgemeester Bert Bouwmeester vertelt over het verleden, heden en de toekomst van gas. Ook in deze podcast een heel ander verhaal: Ilona opent binnenkort een afscheidshuis in Emmen. Een uitvaartcentrum, maar dan minder kil dan zoals je ze misschien zou kennen. Ze licht het zelf toe.
 • #22 - Dinsdag 31 augustus 2021
  De Uitmarkt van Emmen gaat door! Weliswaar in een aangepaste vorm, maar het is goed nieuws voor Rineke Marwitz. Je hoort haar vandaag in deze aflevering vertellen over hoe het programma eruit ziet. Daarnaast hoor je ook Tanja Drent, teamleider van het Esdal College in Emmen, over de samenwerking die zij zijn aangegaan met Kentalis.
 • #21 - Maandag 30 augustus 2021
  Vandaag hoor je in deze podcast - naast het laatste nieuws - een terugblik op het sportweekend. Daarin een teleurstellend weekend voor het Zuidoost-Drentse voetbal, maar wel lichtpuntjes in andere sporten. René Posthuma praat je helemaal bij.
 • #20 - Vrijdag 27 augustus 2021
  Het is vrijdag! Dat betekent bijna weekend! In deze podcast hoor je Karel Eggen over zijn avontuur die hij samen met zo'n 50 studenten maakt van Auschwitz naar Kamp Westerbork. Verder hoor je Bert Schoenmaker die opgelucht is dat ook de gemeente Emmen geen zonnewand wil. Verder praat ik je bij over het laatste nieuws uit de regio.
 • #19 - Donderdag 26 augustus 2021
  In deze donderdagaflevering hoor je het verhaal van de ongeneeslijk zieke Saskia. Zij maakt een wereldreis en zamelt geld in voor eierstokkenkanker. Daarnaast praten we je bij over de N34 bij Emmen-Noord, Klijndijk en Odoorn. Want wat gaat daar nu gebeuren en wanneer?
 • #18 - Woensdag 25 augustus 2021
  Vandaag in deze podcast hoor je alles over de sloop van het biochron in Emmen, welke de tweede fase in gaat. Wethouder Robert Kleine praat je bij. Daarnaast is Vera op pad geweest naar Klazienaveen, waar bij 1500 graden weer ijzer versmolten wordt.
 • #17 - Dinsdag 24 augustus 2021
  Verkeersveiligheid en Benin, dat zijn de onderwerpen in deze aflevering. Het Plaatselijk Belang van 't Haantje-Kibbelveen maakt zich namelijk zorgen over de hardrijders in het dorp en de eventuele toename daarvan. Lilianne legt de situatie uit én ze heeft ook een eventuele oplossing voor het probleem. Dan: Benin. Het Afrikaanse land is volgens Kees een pareltje. Hij heeft samen met anderen over het land een expositie ingericht in Emmen. In deze podcast legt hij uit wat er zo mooi is aan het land en wat je kunt zien tijdens de expositie.
 • #16 - Maandag 23 augustus 2021
  Op deze zonnige maandag blikken we in deze podcast terug op het sportweekend, met veel succes voor de Zuidoost-Drentse sport! Winst voor FC Emmen, voor HVC en voor Katja Stam. René Posthuma praat je bij. Naast sport ook aandacht voor klassieke muziek in het veen. Je hoort het in aflevering 16 van deze podcast.
 • #15- Vrijdag 20 augustus 2021
  Dankzij een nauwe samenwerking met kraaien zwerfafval opruimen? Gijs-Peter legt je in deze podcast uit hoe het mogelijk is! Ook hoor je Hans Dekker van de provincie Drenthe over de gekregen 72,5 miljoen euro voor het herstellen van de natuur en Kim Wessels spreekt over haar ontevredenheid van het hondenstrand
 • #14 - Donderdag 19 augustus 2021
  Vandaag in deze podcast stellen we je voor aan de nieuwe directeur van het Stedelijk Museum van Coevorden: Rik Klaucke. Daarnaast hoor je ook over FC Emmen Naoberschap, de maatschappelijke stichting van de Drentse profclub.
 • #13 - Woensdag 18 augustus 2021
  Vandaag hoor je in deze podcast een evenement wat wel door kan gaan en eentje die van de agenda gestreept is. Je hoort Kees van Woeste Gronden en Laurens van het Oktoberfest in Emmen. Het theaterspektakel over de boortoren bij 't Haantje gaat namelijk door, terwijl de lederhosen van het Oktoberfest in de kast moeten blijven. Daarnaast hoor je in deze aflevering wat voor een bijzonder kaartspel Herman Roozen heeft gemaakt.
 • #12 - Dinsdag 17 augustus 2021
  De massacampagne in het vaccineren zit erop. De GGD heeft landelijk inmiddels ruim 20 miljoen prikken tegen het coronavirus gezet en dat zorgt voor rust in de vaccinatiestraten. In Drenthe kun je daarom vanaf morgen prikken zonder afspraak. Paulien Nienhuis van de GGD Drenthe legt in deze podcast uit hoe dat werkt en waarom dat nu kan. Verder hoor je in deze podcast de kersverse wereldkampioen ballonvaren en Corine uit Sleen heeft een stekjesverzameling waar iedereen vanaf morgen van kan profiteren. Je hoort het allemaal in aflevering 12 van 'Opstaan Doe Je Zo - De Podcast'.
 • #11 - Maandag 16 augustus 2021
  Het regenachtige begin van de week, begint met een podcast met een beetje licht. Rademakers Gieterij in Klazienaveen maakt namelijk een doorstart en dat is goed nieuws voor 60 medewerkers én directeur Werner Velthuis. Hij doet zijn verhaal in deze podcastaflevering. Daarnaast brengen we je ook op de hoogte van de highlights in de Zuidoost-Drentse sportwereld van het afgelopen weekend. René Posthuma praat je bij.
 • #10 - Vrijdag 13 augustus 2021
  Een zwerfkei uit het Rensenpark die een complete metamorfose ondergaat tot een heus tram monument in Klazienaveen. En terecht! Jans Jagt van Historisch Klazienaveen verteld in deze podcast waarom dit zo bijzonder is.
 • #9 - Donderdag 12 augustus 2021
  Op deze zonnige dag is er in deze podcast aandacht voor de eerste trekker van Drenthe die grotendeels op waterstof rijdt. Deze wordt vandaag in gebruik genomen en Bert Fuhler is er erg enthousiast over. Verder is Manda Boon de nieuwe locatiemanager van Petje Af in Coevorden. Ze vertelt in deze podcast over de organisatie en wat deze te bieden heeft aan kinderen.
 • #8 - Woensdag 11 augustus 2021
  Het is een zonnige dag vandaag in Zuidoost-Drenthe, en dat leent zich uitstekend om deze podcast buiten te luisteren! Je hoort dan in de zon over plannen voor een nieuw appartementencomplex en over de Drentse scheurkalender. Een kalender waar jouw foto ook in kan komen. In deze podcast legt Hent Hamming uit hoe dat werkt.
 • #7 - Dinsdag 10 augustus 2021
  Een soort niet-georganiseerde XXL buurtbarbecue in deze nieuwe XXL aflevering van Opstaan Doe Je Zo - de Podcast. Marleen uit Nieuw-Schoonebeek vertelt alles over de gezellige samenkomst in het dorp, die niet georganiseerd wordt. Verder hoor je dat zwemmen in een buitenbad prima kan terwijl het regent en hoor je Leo over de openluchttentoonstelling in het Rensenpark. Hij vertelt het verhaal achter de 30 foto's die opgesteld staan in het park.
 • #6 - Maandag 9 augustus 2021
  Een nieuwe week, een nieuwe podcast! Op deze maandag blikken we terug op het afgelopen sportweekend, met daarin de ietwat teleurstellende seizoensopener van FC Emmen. Daarnaast brengen we je op de hoogte van de commotie rondom het Ridderveld. Bij het veld staat opnieuw een spandoek, maar waarom is dat eigenlijk? En Coevorden heeft een nieuwe centrummanager in de naam van Edwin Boomstra. Wie is deze man en wat zijn zijn ambities met het centrum van de vestingstad?
 • #5 - Vrijdag 6 augustus 2021
  Heb jij een goede buur? Je kan hem of haar nu opgeven als beste buur! Hoe dat precies zit hoor je in deze aflevering. Verder hoor je over een project waarmee je een baan kan vinden in de grensregio.
 • #4 - Donderdag 5 augustus 2021
  Alles over de boer kom je te weten bij de boer zelf natuurlijk! Matine Kemps is boerin en je mag binnenkort bij haar kijken. Ze vertelt er alles over in deze aflevering. Daarnaast hoor je alles over een nieuwe fabriek voor diverse soorten kroketten en wordt het annuleren van Sweelpop besproken.
 • #3 - Woensdag 4 augustus 2021
  Vandaag in Opstaan Doe Je Zo - De Podcast, hoor je de plannen van Willem Meijer over een Walk of Fame in Emmen. Ook Stoffer Appeldorn heeft plannen, alleen gaan die naast lopen ook over fietsen en varen op en naast de Veenvaart. Want er is genoeg te beleven rondom dat water in Zuidoost-Drenthe.
 • #2 - Dinsdag 3 augustus 2021
  In deze tweede podcast aflevering hoor je Lars Hoedemaker van het Diversiteitsplatform Coevorden. Hij spreekt over het belang van de Pride Week. Deze wordt de hele week gehouden en Lars legt nog eens uit waarom dat zo belangrijk is. Ook is er een gesprek met Lotte Tempelman van Sweelpop. Het evenement staat gepland voor 20 augustus, maar gaat de 39e editie nog wel door na de aangescherpte maatregelen voor eendaagse evenementen?
 • #1 - Maandag 2 augustus 2021
  In deze eerste podcast hoor je onder andere het verhaal van Jan en Marchien, uitbaters van restaurant Cornelis in Dalen, waarom het UWV zich zorgen maakt over de NOW-regeling voor werkgevers en zoals altijd het laatste nieuws uit Zuidoost-Drenthe.