Podcast: Opstaan Doe Je Zo! - De Podcast

De dagelijkse samenvatting van het ZO!34 ochtendprogramma Opstaan Doe Je Zo!

Elke werkdag van 7-9 uur hoor je op ZO!34 het ochtendprogramma Opstaan Doe Je Zo. In deze podcast serie vind je dagelijks de samenvatting van dit programma. We praten je in korte tijd bij over het laatste nieuws uit Zuidoost-Drenthe, de dingen die je gemist hebt én die er nog aan gaan komen. Met elke ochtend een nieuwe aflevering, blijf je altijd op de hoogte!

Afleveringen
 • #366 - De laatste!
  In deze laatste podcast hoor je over opgravingen in Borger en is verslaggever Ana Ivis langs geweest bij het Tibetaans museum in Emmen. Heel erg bedankt voor het luisteren naar de podcast van opstaan doe je zo!
 • #365 - Stuur jij ook een kaartje naar Chloë?
  Chloë is drie jaar oud en ernstig ziek. Binnenkort hoopt ze haar vierde verjaardag te vieren en dat zou zomaar eens haar laatste kunnen zijn. Haar ouders roepen iedereen op om een kaartje te sturen, om haar de verjaardag van haar leven te geven. Ze doen hun verhaal in de podcast.
 • #364 - Heeft Klazienaveen de beste leerling-automonteur?
  Deze week zijn vinden de Skills Heroes wedstrijden weer plaats. Jarno uit Klazienaveen doet ook mee en maakt misschien wel een goede kans... En hoe komt het nieuwe Multifunctionele Centrum in Schoonoord er uit te zien en zit er nu écht schot in de zaak? Je hoort het van wethouder Joop Slomp.
 • #363 - Een blik in het verleden van Nieuw-Buinen
  Binnenkort is het feest in Nieuw-Buinen, maar hoe zag het dorp er vroeger eigenlijk uit? Daar is onderzoek naar gedaan. En je hoort de blije prijswinnaars uit Valthe, die net terug zijn uit LA.
 • #362 - Lukkien over de zorgen rondom Lubbers
  Van het ergste uitgaan over de gezondheid van FC Emmen voorzitter Ronald Lubbers is niet nodig, dat zegt trainer Dick Lukkien in de podcast van vandaag. En hij blikt natuurlijk ook vooruit op de wedstrijd van morgen. Daarnaast hoor je een boer over de verkiezingsoverwinning van BBB.
 • #361 - Kinderen enthousiast over nieuwe onderkomen
  Het kindcentrum in Emmer-Compascuum is in volle aanbouw. Maar wat vinden de kinderen er eigenlijk van? Gisteren mochten ze alvast een kijkje nemen. En Ladies' Circle Emmen is een inzamelingsactie gestart. Waarvoor en hoe jij kunt helpen hoor je in de podcast!
 • #360 - Van Gogh op de graansilo
  Zeventien kunstwerken van amateurkunstenaars maken kans op een ereplek. Éen van deze werken prijkt binnenkort voor vijf jaren op de graansilo in Nieuw-Amsterdam/Veenoord. En je hoort de dorpsvoorzitter van Schoonebeek na het inspreken in de Emmer gemeenteraad over de afvalwaterinjectie.
 • #359 - Belangrijke punten voor de FC
  Het was een mooi weekend voor FC Emmen. Er werden drie belangrijke punten gepakt tegen Excelsior en daardoor is Emmen voor nu even veilig. Hoe kijkt trainer Dick Lukkien terug op de wedstrijd? En afgelopen weekend was de Nacht tegen Geweld, met onder meer een wandeling waar ook Emmenaren aan mee deden.
 • #358 - Notitieboekjes en Droomdekentjes
  In de podcast van vandaag hoor je meer over fietsen, recyclen en onderwijs. Pelle de Vries maakt duurzame notitieboekjes en kan wel een extra handje gebruiken op de elektrische bakfiets . En in Nieuw-Buinen worden droomdekentjes gemaakt. Projectleider René van Zandvoort legt uit wat er met deze droomdekentjes gaat gebeuren als ze eenmaal gemaakt zijn.
 • #357 - Meeprofiteren van zonneroute A37
  Er ligt een plan waardoor inwoners kunnen profiteren van de nog aan te leggen zonneroute langs de A37. Hoe ziet dat plan eruit? En wat is er zo bijzonder aan? We leggen het uit in de podcast. En je hoort ook de winnaar van de Lies van Urk-prijs 2023.
 • #356 - Onvrede over afvalwaterinjectie Schoonebeek
  Zorgen zijn er bij bewoners uit Schoonebeek en bij raadsleden in de gemeente Coevorden over de plannen om afvalwater van de oliewinning te injecteren onder het dorp. Je hoort in de podcast over deze ingewikkelde en gevoelige kwestie. En het is Internationale Vrouwendag. Dat wordt ook in Emmen gevierd, Anna de Boer van de 8 maart groep Emmen vertelt over hun plannen voor vandaag.
 • #355 - Lichtjesfestival organiseert bijzondere laatste avond
  Officieel was China Lights al afgelopen, maar gisteravond was er toch nog een extra avond. En dat was een bijzondere. Je hoort wat voor avond het was in de podcast. En in het Mondengebied is er nu een buurtbus! Stichting Dorpenzorg heeft dat geregeld en Jan vertelt erover.
 • #354 - Bittere pil voor FC Emmen wordt steeds groter
  In de aflevering van vandaag zijn we terug met het sportnieuws van de afgelopen week. Met FC Emmen, amateurvoetbal en handbal!
 • #353 - Door de stalen deur
  Via de dikke stalen deur kom je in de opgeknapte atoombunker van Emmen. Hoe ziet deze er nu uit en wat is de grote bonus na de verbouwing? Dat hoor je in de podcast. Ook gaat de eerste schop de grond in voor de kinderboerderij ter nagedachtenis aan de omgekomen Isabelle en hoor je een uitgebreid gesprek met FC Emmen spits Richairo Živković.
 • #352 - Op blauwe sokken
  In de zorg is vandaag een ludieke actiedag, bedacht door twee zorgmedewerkers uit het ziekenhuis van Emmen. Zij bedachten een actie met sokken, en Linda vertelt erover in de podcast. Daarnaast is er veel te doen rondom elektriciteitsnetwerken en de uitbreiding daarvan. Want krijgen de netbeheerders nu ook last van stikstofregels?
 • #351 - Let's talk about money
  In de podcast van vandaag bespreken we twee potjes met geld, die worden besteed in zuidoost-Drenthe. En ook hoor je een - hier en daar schorre - terugblik op Rosenmontag in Stiekelstad.
 • #350 - Digitale nalatenschap en inloopmiddag Rensenpark
  Vandaag in de podcast hoor je meer over een lezing over digitale nalatenschap bij Facet in Emmen. Simone Kolk licht alvast een tipje van de sluier op over wat je eigenlijk online achter laat als je er niet meer bent. En inwoners en belangstellenden konden gisteren tijdens een speciaal georganiseerde inloopmiddag al hun ideeën kwijt over het Rensenpark. Projectleider Ingrid van der Woude legt uit hoe deze middag is verlopen.
 • #349 - Wat gaat er gebeuren met het Rensenpark?
  De komende paar dagen worden inwoners van zuidoost-Drenthe opgeroepen om hun mening te geven over het Rensenpark. Parkregisseur Ria Medema vertelt in de podcast waarom dit belangrijk is en hoe jij je mening kunt geven. Daarnaast hoor je over een groot feest in Nieuw-Weerdinge en de gemeente Emmen creëert opnieuw plekken voor de opvang van Oekraïners.
 • #348 - Landelijke actiedag voor giro 555
  Vandaag zet het hele land zich in voor Giro 555, ter ondersteuning van de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Ook in deze regio worden er initiatieven genomen. Zo is de Grote Kerk in Emmen vandaag open voor een praatje en een donatie. Joke Brederveld van de kerk vertelt erover. En dat mogelijke verdubbelen van de N34, is dat nou wel zo veilig?
 • #347 - Basisschool pakt zichzelf in met zelfgemaakte sjaals
  Op de Willem-Alexanderschool in Erica wordt deze maand extra veel aandacht besteed aan duurzaamheid en energie. Waarom doet deze school mee aan een project wat zich daarop toespitst en wat brengt het energiefeest van morgen? De directrice legt het uit! En we nemen je mee naar een gedenkplaats voor Jordy, de man die afgelopen weekend dood werd gevonden in Emmen.
 • #346 - Goede flow bij de Zuidoost-Drentse handbalploegen
  Het weekend is weer achter de rug en de sport in Zuidoost-Drenthe heeft weer genoeg resultaat opgeleverd. René Posthuma zet het allemaal op een rij. En je hoort Hans, die tips heeft voor het besparen van gasverbruik.
 • #345 - overlast Nieuw Weerdinge en afsluiting cultureel jaar gemeente Coevorden
  In deze podcast hoor je alles over de extra maatregelen die de gemeente Emmen neemt om overlast van asielzoekers in Nieuw Weerdinge te verminderen. En Roelie Lubbers vertelt over de afsluiting van cultureel jaar Coevorden en hoe het jaar is verlopen.
 • #344 - Schoonebeek dupt over NAM
  Tijdens de inloopavond in Schoonebeek, bleek gisteravond dat de inwoners zich in een spagaat bevinden rondom de afvalwaterinjectie. De dorpsvoorzitter legt het uit. Ook komt de verloren bekerwedstrijd van FC Emmen aan bod en hoor je meer over het project Duurzaam Boeren Drenthe, wat een vervolg krijgt.
 • #343 - Paasvuur organiseren moeilijker dan voorheen
  Het organiseren van een paasvuur gaat ook gepaard met het meten van de stikstofuitstoot. Maar dat lijkt nogal een opgave voor de organisatie. Bijvoorbeeld in Weiteveen, hoor je in de podcast. Verder het schokkende verhaal over de familie van Ahmed, die in Turkije getroffen zijn door de aardbevingen en je hoort reacties na het opstappen van wethouder Bea Meppelink in de gemeente Coevorden.
 • #342 - Natuurliefhebbers gezocht en chauffeurs over de staking
  Het is dag twee van de staking in het streekvervoer. In de podcast hoor je twee buschauffeurs over deze vijfdaagse staking. De een rijdt wel, de ander niet. Waarom? En IntoNature strijkt dit jaar neer in Borger-Odoorn en de organisatie zoekt vrijwilligers. Maar wat ga je dan doen? En voor wat voor een evenement ga je aan de slag? Marinus Pranger vertelt erover!
 • #341 - Sportnieuws & bewoners krijgen 'sleutel' na transformatie
  Het was een weekend bomvol met sport! Onder meer FC Emmen en Hurry-Up kwamen in actie, maar er werd ook een potje beachvolleybal gespeeld! Hoe het verliep hoor je allemaal van sportverslaggever René Posthuma. En in Emmen is de transformatie van de belastingflat afgerond. Hoe is het allemaal gegaan en wat is de eerste indruk van de nieuwe bewoners?
 • # 340 - Gouden handjes en Tafel tien
  In deze podcast hoor je meer over praktijklessen voor basisschool leerlingen. In de Gemeente Coevorden start het project gouden handjes om leerlingen meer praktische lessen aan te bieden. En tien mensen doen nieuwe contacten op door samen te eten met Tafel tien Emmen. Grand Cafe Plein verzorgde de eerste editie in samenwerking met de Emmense initiatiefnemers.
 • #339 - Staking bij Arriva, boer dupe van mestregels
  Nu de regels rondom bemesting ineens zijn aangepast, komen verschillende akkerbouwers in de problemen. Een van die boeren woont in Erica en je hoort zijn verhaal in de podcast. En er wordt vandaag gestaakt bij Arriva. Wat betekend deze staking voor de reiziger en hoe gaat het nu verder met de onderhandelingen rondom de CAO? FNV-bestuurder Edwin Kuiper licht de staking toe.
 • #338 - Energietoeslag Emmen en renovatie in Odoorn
  In de podcast van vandaag hoor je een blije voorzitter van de tennisclub in Odoorn. De renovatie van het sportpark is begonnen en de tennisbanen zijn als eerste aan de beurt. En een ingewikkeld verhaal is het geworden: de beloofde energietoeslag van 1300 euro in de gemeente Emmen. Wethouder Raymond Wanders legt uit hoe het zit.
 • #337 - Geboortenieuws en Lefier maakt haast met verhuizing
  De laatste bewoners van twee flats in de Emmer wijk Emmermeer worden met spoed verhuist. Dit omdat de flats worden geteisterd door inbraken. Gijs Bosman van woningbouwcorporatie Lefier legt uit. En in de Emmer dierentuin Wildlands is een olifantje geboren. Hoe heeft de verzorgster dit ervaren?
 • #336 - Sport en bezoek aan de Paasbergen
  Basisschoolleerlingen zijn op bezoek geweest bij woonzorgcentrum de Paasbergen in Odoorn. Dit deden ze in het kader van een speciaal project. Wat voor project en wat het doel hiervan is, hoor je in de podcast. En in het sportoverzicht bespreken we FC Emmen, VV Emmen, SVBO, Germanicus en de handbalmannen en -vrouwen van E&O.
 • #335 - Ossenhaar C en vernieuwing Weeshuisweide
  In deze podcast hoor je meer over de nieuwbouwwijk Ossenhaar C. Projectleider Rieja Rave legt uit hoe dit project tot stand komt in samenwerking met buurtbewoners. En vernieuwing voor de Weeshuisweide in Coevorden. Gert van der Kooi vertelt meer over de facelift die het stadshart te wachten staat.
 • #334 - Alaaf! en stemmen op sporters
  Hoe is het na de coronajaren met de belangstelling voor carnaval in Zuidoost-Drenthe? We nemen een kijkje in een speciale loods in Zwartemeer. En je kunt je stem uitbrengen op jouw favoriete sportprestaties van 2022 in de gemeente Coevorden. Hoe dit werkt, hoor je van Alieke!
 • #333 - Muziektheaterspektakel op komst in Zweeloo en winst voor Emmen
  Een verrassende overwinning en bonuspunten. Zo kun je de overwinning van FC Emmen op PSV omschrijven. Trainer Dick Lukkien blikt terug op de magische avond. En in Zweeloo staat een fantastisch spektakel in de steigers. Waarover en wat er nog voor nodig is, dat vertelt Gerrit.
 • #332 - Culturele aflevering met kunst en theater
  In de aflevering van vandaag blikken we alvast vooruit op het Nationaal Theaterweekend, aanstaand weekend. Met in het Atlas Theater in Emmen de mogelijkheid tot een rondleiding en naar het theater voor een prikkie. En in Coevorden kan iedereen zijn kunst exposeren de komende weken. Ook te zien is een schilderij van een Oekraïense familie. In de podcast hoor je erover.
 • #331 - Emmense band op Eurosonic Noorderslag en vertrek asielzoekers uit centrum Coevorden
  In deze podcast hoor je meer over de Emmense band Traversus. Zangeres en Gitarist Madelief de Groot legt uit hoe de band op het grote podium van Eurosonic Noorderslag terecht is gekomen. En je hoort Projectleider Andere Kolk over het vertrek van asielzoekers uit het centrum van Coevorden.
 • #330 - Staking in streekvervoer, laskampioenschap op Drenthe College
  Wie is de grote laskoning van Nederland? Er wordt momenteel in competitief verband gelast op het Drenthe College, met jonge lassers uit het hele land. Hoe zit dit in elkaar? En vandaag en morgen zijn er stakingen in het streekvervoer. Buschauffeur Dirk Visser legt uit waarom er gestaakt wordt.
 • #329 - Schilderen in Zweeloo en aftrap EK Wielrennen
  Gisteren is de aftrap gegeven voor het EK Wielrennen, dat dit jaar verreden wordt door Drenthe. En in kunstenaarsdorp Zweeloo schilderen ze in het kader van het Van Goghjaar hun eigen meesterwerk.
 • #328 - Historie Klazienaveen, nieuwe huisarts Zwartemeer
  Goed nieuws voor Zwartemeerders. Eindelijk is er een nieuwe huisarts. En ze stelt zich in de podcast even voor! En de Historische Vereniging in Klazienaveen neemt je mee in de geschiedenis van een bijzondere man.
 • #327 - Meer over fatale steekpartij en sportnieuws
  Het weekend in de regio werd getekend door de steekpartij in de Emmen van zaterdagavond. In de podcast hoor je burgemeester Eric van Oosterhout en café-eigenaar Jan van Es, die een getuige opving. En daarnaast is er afgelopen weekend ook gesport. FC Emmen en E&O kwamen in actie. Hoe dat verliep, hoor je ook.
 • #326 - Vincent van Gogh in Zweeloo en megabiovergister Coevorden
  In deze podcast hoor je over een nieuw project van theaterbureau BUOG over Vincent van Gogh in Zweeloo. En hoor je meer over de megabiovergister in Coevorden. Bio Energy Coevorden wil de productie uitbreiden naar 100 miljoen kubieke meter gas per jaar.
 • #325 - Onderzoek naar werkdruk Drentse huisartsen en winst voor Emmen
  FC Emmen bekert verder in de strijd om de KNVB Beker. Er werd op het nippertje binnen de reguliere speeltijd gewonnen van VVV Venlo. Trainer Dick Lukkien blikt terug op de wedstrijd. En De Drentse huisartsenvereniging Dokter Drenthe heeft meegewerkt aan een onderzoek om de werkdruk te verlagen. Onderzoeker Rowan Smeets promoveert er morgen op aan de Universiteit Maastricht en ze vertelt over haar onderzoek in de podcast.
 • #324 - Wildlands gaat op zoek naar nieuwe directeur en krijgt Emmen schoolontbijt?
  Als het aan de PvdA en SP ligt, komt er een schoolontbijt op scholen in Emmen. Maar waarom willen ze dat? En waarom nu? Dat hoor je in de podcast. En er is veel nieuws rondom Wildlands. Je hoort over het jaar 2022, de plannen voor dit jaar, de komst van een nieuwe directeur en nieuws over de leeuwen.
 • #323 - Nieuwe ereburger en over Kees Thijn
  Afgelopen zondag overleed kunstenaar en radioloog Kees Thijn. Wie was hij en waarom richtte hij ooit zijn eigen museum op? Voorzitter van de Thijnhof, Monique van Roosmalen, vertelt over het leven van Thijn. En tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Coevorden werd iemand in het zonnetje gezet. Zij kreeg de titel 'Ereburger van Coevorden'. Aan wie die eer toekomt, dat hoor je in de podcast.
 • #322 - Bezwaar tegen padelbanen en SVBO kampioen Protos Weering
  In de podcast van vandaag blikken we terug op de afgelopen sportweek. Met daarin voetbal in de zaal en op het veld en ook werd er weer geschaatst. Daarnaast hoor je waarom ze in Sleen tegen de komst van padelbanen zijn op het terrein van de tennisvereniging.
 • #321 - Parkeertarieven en terugblik cultureel jaar Coevorden
  In deze nieuwe podcast hoor je voorzitter van stichting De Koepel Jos Schomaker over het verlagen van de parkeertarieven in Emmen. En gaat verslaggever Dylan de Lange langs bij wethouder Bea Meppelink en projectleider Roelie Lubbers om terug te blikken op cultureel jaar Coevorden.
 • #320 - Paaltjes, schilderingen en zaalvoetbal
  SVBO mag zich de zesde finalist noemen van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. In de tussenronde van woensdagavond was er ook een mooie rol weggelegd voor doelman Lennon Ebeltjes. En in Roswinkel ga je toch niet Haagse paaltjes zien, tot grote teleurstelling van Hans. Hoe zit dat? En wat voor schilderingen gaat Jan Oosting maken over Emmen?
 • #319 - Blijdschap in Emmen en Van Gogh Huis tijdelijk gesloten
  Het moet een hele nieuwe beleving worden: het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam/Veenoord. En daarom is het Huis het komende halfjaar op slot. Wat er gaat gebeuren hoor je in de podcast. En de familie Hamstra is door diverse donaties een stuk mobieler. In de podcast vertellen vader en moeder over hun nieuwe rolstoelbus.
 • #318 - Laatste dag om op plantenjacht te gaan
  Sinds Kerst is in heel Nederland de Eindejaars plantenjacht bezig. Veel mensen trekken eropuit om planten te spotten. Ook in Zuidoost-Drenthe wordt gezocht en Boukje van IVN Emmen-Coevorden vertelt erover.
 • #317 - 2022, deel IIII
  In de laatste podcast van 2022 hoor je nieuws uit het laatste kwartaal van dit jaar. Zo kon je in oktober gratis douchen bij Janneke en Jos Blom en gaat het project Vitale Vakantieparken nog twee jaar door. In november werd het iets kouder in de tropische kas van Wildlands. Begin december was er nieuws over de Diftar in de gemeente Emmen en vandaag de tweede dag van het vuurwerkverkoop.
 • #316 - 2022, deel III
  In de laatste podcastafleveringen van het jaar blikken we terug op het afgelopen jaar. Vandaag kwartaal drie, met daarin boerenprotesten, Barger-Compascuum wil groeien in plaats van krimpen, Coevorden met rug tegen de muur omtrent parkeerdek en onenigheid over vergunningsduur voor opvang van Oekraïense vluchtelingen.
 • #315 - 2022, deel II
  In de laatste podcastafleveringen van het jaar blikken we terug op het afgelopen jaar. Vandaag kwartaal 2, met daarin een school voor de Oekraïense vluchtelingen, paniek na het stoppen van de huisarts in Zwartemeer, de installatie van het nieuwe college van Emmen en een van de 'Ter Apel' dieptepunten van dit jaar.
 • #314 - 2022, deel I
  In de laatste podcastafleveringen van het jaar blikken we terug op het afgelopen jaar. Vandaag kwartaal 1, met daarin Kapsalon Theater, starters die een oplossing verzonnen voor de moeizame huizenmarkt, de oorlog in Oekraïne en de aftrap van het project rondom het Van Goghjaar.
 • #313 - Scholenfusie en scholenverhuizing
  Het is een bijzondere kerstvakantie voor leerlingen van basisschool de Barg. Na de vakantie keren ze namelijk niet terug op hun school. Je hoort de directeur erover in de podcast. En het Drenthe College en Terra College hebben hun plannen bekendgemaakt om te gaan fuseren. Bestuurder Arwin Nimis legt uit hoe dit in elkaar zit.
 • #312 - Armoedebeleid Emmen en boosheid over bedrijfspand
  Een gigantisch bedrijfspand moet gerealiseerd worden op bedrijvenpark A37, maar de inwoners van Oranjedorp zijn boos over de plannen en de gang van zaken. Corina Vink van EOP Oranjedorp vertelt erover. En de rekenkamer van Emmen heeft een rapport uitgebracht over het armoedebeleid in de gemeente. Maar, de conclusie is eigenlijk dat ze niet weten hoe goed het beleid heeft gewerkt. Verslaggever Rien Kort legt het uit.
 • #311 - Geld voor de Snikke, Maatwerkfonds voor vaste lasten in Coevorden
  Een pot geld voor iedereen die in de knoop komt door de stijgende vaste lasten. Gisteren werd in de Coevorder Raad besloten om de pot beschikbaar te stellen, vanaf vandaag kun je dit al aanvragen. Maar hoe werkt dat dan precies? Wethouder Joop Slomp legt uit. En rondvaartboot de Snikke krijgt subsidie voor de 'verdere professionalisering'. Waar dat geld precies voor is legt voorzitter Harm van Weerden uit.
 • #310 - Emmen komt met energienoodfonds, steward vertelt over staken
  Gisteren was er een staking onder het treinpersoneel bij Arriva. Waarom staakt het personeel? Een steward legt het zelf uit. En de gemeente Emmen komt met een noodfonds om ervoor te zorgen dat de verwarming aan kan blijven. Voor wie is het fonds en waarom wordt dit geld vrijgemaakt? Dat vertelt wethouder Raymond Wanders.
 • #309 - Succes in het handbal, staking bij Arriva
  Het is maandag en in de podcast maken we de balans weer op over het sportweekend. Rene Posthuma praat je van A tot Z bij. En bij Arriva wordt vandaag gestaakt. Er rijden daardoor geen treinen tussen Emmen en Zwolle. Verslaggever Janet Oortwijn is op het station en kent het laatste nieuws.
 • #308 - Net geen marathon voor Nieuw-Buinen
  Ze zaten er heel dichtbij, maar de eerste marathon op natuurijs werd niet gehouden in Nieuw-Buinen. Hoe kijkt de voorzitter van de schaatsvereniging terug op de tijd waarin met man en macht werd gewerkt aan het binnenslepen van de marathon?
 • #307 - Afval in Borger-Odoorn en minder vuurwerkhandelaren
  Kun jij bij jouw standaard verkoopadres nog wel vuurwerk halen? Het aantal handelaren in de provincie is flink gedaald na de coronajaren. In de podcast hoor je een handelaar van nu en eentje die is gestopt. En in Borger-Odoorn gaat het een en ander veranderen met betrekking tot de afvalinzameling. Wethouder Jeroen Hartsuiker legt uit wat er gaat gebeuren in 2023.
 • #306 - In de startblokken voor schaatsmarathon en eerste diftarjaar
  Het eerste jaar sinds de invoering van diftar in de gemeente Emmen zit er bijna op. Hoe kijkt de gemeente terug op zo'n eerste jaar en is er al een effect te zien in het aantal restafval? Wethouder van der Weide vertelt erover. En in Nieuw-Buinen staan ze helemaal klaar om de eerste marathon op natuurijs te organiseren. Wat is de actuele stand van zaken en hoe snel kan het allemaal gaan nu het buiten zo koud is?
 • #305 - Sport en CPO's
  CPO, klinkt als een moeilijke afkorting, maar dat valt eigenlijk wel mee! In de podcast hoor je wat dit precies is en hoe het verbonden is aan bijvoorbeeld de huizenbouw! En er is natuurlijk weer genoeg gebeurt in de Zuidoost-Drentse sportwereld dit weekend. We nemen het weer door met Rene Posthuma.
 • #304 - Actie voedselbank en sportverkiezing Borger Odoorn
  In deze nieuwe podcast vertelt Ton Sleeking alles over de nieuwe grote actie van de voedselbank. En hoor je wethouder van de gemeente Borger Odoorn Ankie Huijing over de sportverkiezing in haar gemeente.
 • #303 - Straatcoaches en liedjesschrijvers
  In de podcast van vandaag hoor je over het Dreents Liedtiesfestival. De inschrijving is weer geopend en er wordt weer gezocht naar nieuwe Drentstalige liedjes! En in Nieuw-Weerdinge zijn de komende dagen straatcoaches op pad. Wat zijn dat en wat doen zij?
 • #302 - Growing Emmen blijft groeien en Sinterklaas 2023
  In de podcast van vandaag blikken we na Sinterklaas toch alvast vooruit op Sinterklaas volgend jaar, want in Emmen komt er een verandering aan. Wat die verandering precies inhoudt en waarom die keuze is gemaakt hoor je van Mirthe Beverdam. En ondernemersbroedplaats Growing Emmen blijft doorgroeien. Enigszins noodgedwongen gaat de boel verhuizen. Verslaggever Janet Oortwijn nam een kijkje op de nieuwe locatie.
 • #301 - Sportverkiezing Coevorden en reactie op welvaartonderzoek
  Iedereen mag sporters nomineren voor de titels voor sportman, -vrouw, -ploeg en -talent van het jaar van de gemeente Coevorden. Hoe werkt dat proces en wanneer is de uitverkiezing? Alieke Wijnholds vertelt erover in de podcast. En gisteren bracht het CBS de nieuwe Regionale Monitor Brede Welvaart uit. Hoe kijkt wethouder Guido Rink van de gemeente Emmen naar de resultaten van dit onderzoek?
 • #300 - Sinterklaas en Kerst in een podcast
  In aflevering 300 nemen we je in een paar minuten mee naar zowel het sinterklaasfeest als de voorbereiding op Kerst. Je hoort over een sneldichter en we nemen je mee op kerstboomjacht.
 • #299 - Jeugdlintje voor Kaylee en een musical over Coevorden
  In deze podcast hoor je het verhaal van Kaylee Wehkamp. Zij ontving van wethouder Dewy Leal een jeugdlintje voor haar maatschappelijke betrokkenheid. En in Coevorden zijn de repetities in volle gang voor het theaterstuk Het ontzet van Coevorden. Regisseur en schrijver Dick van den Heuvel neemt ons mee in de voorbereidingen.
 • #298 - Nieuwe app en voedselbank in actie
  Richard en Carolien zijn al jaren afhankelijk van de voedselbank. In de podcast doen zij hun verhaal en hoor je dus ook waarom het nog steeds nodig is voor de voedselbank om jaarlijks een inzamelingsactie te houden. Daarnaast leuk nieuws voor jou! ZO!34 heeft een nieuwe app, die jou nog makkelijker in contact brengt met ons. Je hoort over deze nieuwe app en wat je er allemaal mee kunt.
 • #297 - Maatwerkfonds voor vaste lasten en grote kledingruil
  In Klazienaveen liggen twee scholen momenteel vol met kleding! Bedoeld om op grote schaal te ruilen. Hoe dat zit, dat vertelt de directrice van een van de scholen, Miranda Walstra. En in Coevorden wil het college een Maatwerkfonds oprichten om de komende wintermaanden inwoners te ondersteunen in de vaste lasten. Kosten: 1,8 miljoen euro. Maar hoe werkt zo'n fonds dan precies?
 • #296 - Landbouwinspiratie en zieke aardappelen
  Landbouw is het centrale thema in de podcast van vandaag. Met aan de ene kant een openbare bijeenkomst waarin nieuwe vormen van landbouw centraal staan. Martine Stulp legt in de podcast uit wat dit voor bijeenkomst is en wat je ervan kunt verwachten. En in de gemeente Emmen is er een aardappelveld getroffen voor de wratziekte. Wat is dit voor ziekte en wat is het gevaar ervan? Dat hoor je van akkerbouwer Dirk Jan Beuling.
 • #295 - Voetbalderby en Pruisscher op weg naar goud?
  Het is maandag! En we blikken weer terug op het afgelopen sportweekend. Hoe imagineert Rene Posthuma het WK? En hoe is het met de sporters uit Zuidoost-Drenthe? Je hoort het in de podcast van vandaag!
 • #294 - Sinterklaas bij AZC, start campagne Orange the World
  Deze week in de podcast hoor je meer over Sinterklaas en het Wolkentheater. Kinderen in het AZC Emmen kregen gisteren bezoek van Sinterklaas. Samen met ‘Het Wolkentheater’ deed hij een voorstelling en de kinderen mochten meespelen. En vandaag start de campagne Orange the World. Deze campagne richt zich op geweld tegen vrouwen en meisjes. Ali Zingstra legt ons uit wat Orange the World precies is.
 • #293 - Extremisme in Noord-Nederland, Sinterklaas voor minima
  In verschillende regio's worden initiatieven genomen om ook minima een fijne Sinterklaas te bezorgen. Onder meer in Borger, waar de Willibrordkerk is omgetoverd tot Pakhuis 51. En de Rijksuniversiteit Groningen heeft een onderzoek gedaan naar extremisme in Noord-Nederland. De resultaten van dat onderzoek en een reactie daarop vanuit de veiligheidsregio Drenthe, hoor je in de podcast.
 • #292 - Bidbook Nedersaksenlijn, oudste fossiel van Nederland naar Borger
  Wethouder Guido Rink van de gemeente Emmen was gisteren samen met andere bestuurders en ondernemers uit de regio in Den Haag, om het bidbook Nedersaksenlijn aan te bieden. Wat is dat precies en hoe is het verlopen? En je hoort in de podcast over het oudste fossiel van Nederland, dat nu in Borger is. Hoe bijzonder is dat fossiel?
 • #291 - Temperatuur omlaag en een verzameling van papier
  Harry Veenstra verzamelt al jaren de papieren versie van de hitlijsten. Waarom? En hoeveel van die lijsten heeft hij inmiddels liggen? Verslaggever Benthe Bronkhorst zocht Harry op. En de temperatuur in de tropische kas van Wildlands gaat omlaag. Directeur Erik van Engelen legt in de podcast uit waarom en hoe dit proces werkt.
 • #290 - Een nieuwe kinderburgemeester en Drentse kinderen zijn het meest gelukkig
  In deze nieuwe podcast hoor je voormalig kinderburgemeester van gemeente Borger Odoorn Sterre de Jong. Dinsdag kiest de kinderraad een nieuwe kinderburgemeester voor komend jaar en Sterre legt uit hoe dit in zijn werk gaat. Ook hoor je senior wetenschappelijk onderzoeker van de kinderombudsman Marit Hopman over hoe het komt dat Drentse kinderen zo gelukkig zijn.
 • #289 - Provinciaal geld voor voedselbank, vier opties voor MFC Schoonoord
  Hoe gaat het Multifunctionele centrum in Schoonoord eruit zien. Dat er eentje gaat komen is zeker, maar welke van de vier opties wordt het uiteindelijk? Dat moet de tijd uitwijzen, maar tijdens de inloopavond waar de vier opties gepresenteerd werden, uitte voorzitter van de werkgroep Harry Wilting wel zijn voorkeur. De voedselbanken in Drenthe krijgen opnieuw geld vanuit de provincie. Voor de afdeling Zuidoost-Drenthe komt het neer op ruim 66.500 euro. Hoe blij is voorzitter Ton Sleeking met die bijdrage en hoe ver kun je daar nu mee vooruit?
 • #288 - Explosieven in Coevorden, speeltuin op slot
  Komt er een nieuwe - unieke - speeltuin in Coevorden en wie gaat deze dan betalen? Sandra Sakko van Buurt- en Speeltuinvereniging Lootuinen heeft een groot plan, maar zit momenteel met de handen in het haar. Waarom vertelt ze in de podcast. En er zijn explosieven gevonden in het kanaal bij Coevorden. Hoe gevaarlijk is dat?
 • #287 - Terugblik op 60e Ganzenmarkt en documentairemakers op vlaggenjacht
  Een drietal kunstenaars zijn op zoek naar Drentse vlaggen en de verhalen die daarbij horen. Daarvan maken ze vervolgens een documentaire en een theaterstuk. Ze vertellen over de jacht in de podcast. En hoe kijkt de nieuwe voorzitter terug op de Ganzenmarkt van dit weekend? Coevorden stond voor de 60e keer in het teken van deze traditie en voorzitter Janneke vertelt hoe het allemaal verlopen is.
 • #286 - Afsluiting week voor gelijke kansen en wolvenconsulent bij schapenhouder
  Wolvenconsulent Jaap Mekel gaat namens de provincie Drenthe langs bij schapenhouders om die te adviseren over wolfwerende hekken. Je hoort hoe hij op bezoek is bij een schapenhouder in Gees. En stichting Petje Af sloot gisteren de week voor gelijke kansen af in Aalden, waar kinderen voor een aantal uren het restaurant runden.
 • #285 - Kinderen van Petje Af nemen hotel Libo over en 60 jaar Ganzenmarkt
  In deze podcast hoor je Manda Boon over stichting Petje Af en de activiteiten van aankomende zondag. En Geert Bults neemt ons mee in de geschiedenis van Ganzenmarkt Coevorden en hebben wij het over de reunie van vanavond.
 • #284 - Opnieuw tegenvaller voor kringloopwinkel Veenoord en gratis ontbijt op scholen
  Landelijk is er een regeling om gratis ontbijtjes op scholen aan te bieden. Maar in Drenthe valt het aantal aanmeldingen nog behoorlijk tegen. Hoe zit dat? En wat houdt de regeling uberhaupt in? En de Kringloopwinkel Veenoord krijgt, na de brand van eerder dit jaar, opnieuw een tegenslag te verwerken. De winkel moet sluiten. Maar er is ook goed nieuws! Grietje Boer van de winkel vertelt erover.
 • #283 - Wie wordt de eerste kinderburgermeester van Emmen?
  De week is weer doormidden! Tijd voor een podcast met veel nieuws uit Coevorden. Maar ook politiek nieuws uit Emmen! De gemeente Emmen is namelijk opzoek naar een kinderburgermeester. Eric van Oosterhout legt je uit in deze podcast waar de kandidaat aan moet voldoen.
 • #282 - Wolventips en demonstraties in Emmen
  Heb jij enig idee wat je moet doen als je een wolf tegenkomt? Na het luisteren van de podcast vandaag weet je het wel! Ook hoor je alles over de twee opmerkelijke demonstraties van gistermiddag. En tot slot gaan we het nog hebben over frikandellen! Want hoeveel kan jij er op?
 • #281 - Hoe staat het met de Ganzenmarkt?
  Over precies een week is het zo ver! De Ganzenmarkt in Coevorden. Hoe de organisatie verloopt hoor je in de podcast vandaag. Ook hoor je collega Ana over een glamping in Dalerveen. En is het de dag van de BHV.
 • #280 - Opbrengst sponsoractie Lopen voor Lidy en kunst en cultuur in Coevorden
  In deze podcast hoor je alles over de opbrengst van de sponsoractie Lopen voor Lidy van de gemeenteraad Coevorden. En cultuurcoach Simone Koelman brengt kunst en cultuur samen in Coevorden tijdens een netwerkbijeenkomst.
 • #279 - Kerstmis bij Museum Collectie Brands en een gratis try out van het Nederlands Politie Orkest
  In deze nieuwe podcast hoor je alles over de tentoonstelling Kerst en Kaart van Museum Collectie Brands. Er is zelf plek in de tentoonstelling voor jouw kerstkaart. Marianne Bakker legt ons precies uit hoe het werkt. En je hoort Henk Kuik over het Nederlands Politie Orkest. Binnenkort staat dit orkest op de planken in het Atlas Theater en jij kan hier bij zijn.
 • #278 - Voedselbank vraagt om donatie energiecompensatie, avondschool stroomt vol
  Een spontane stormloop aan aanmeldingen bij de Avondschool in Emmen. Waar komen deze vandaan en voor welke lessen is zoveel interesse? Je hoort het van Wieb van der Leij van de Avondschool. Verder hoor je over een nieuw stuk, wat is toegevoegd aan de tentoonstelling in het Stedelijk Museum Coevorden en Ton Sleeking van de Voedselbank Zuidoost-Drenthe doet een oproep aan mensen die de 190 euro aan energiecompensatie zelf niet nodig hebben.
 • #277 - Over en energiekosten en energie besparen
  In de podcast van vandaag staat energie centraal. Want de VVD in Emmen wil graag dat de gemeente MKB'ers die het nodig hebben in de gemeente, financieel gaat ondersteunen. Zo snel mogelijk. Raadslid Marcel Meijer legt uit waarom. En vrijdag organiseert de provincie een energiebesparingsbeurs. Met tips, maatregelen en producten die je kunnen helpen besparen. Alle informatie op een plek dus. Gedeputeerde Tjisse Stelpstra vertelt over de beurs.
 • #276 - Goed weekend voor Max en Arianna, Emmen maakt zich op voor 3e lichtjesfestival
  Sportnieuws wordt weer uitgebreid besproken in de podcast van vandaag. Met natuurlijk FC Emmen en Hurry-Up, maar ook met uitblinkers Max Houkes en Arianna Pruisscher. En nog veel meer! En in Emmen zijn de Chinezen aangekomen die ervoor moeten zorgen dat ook de derde editie van China Lights weer een spektakel wordt. Organisator Henk Hiddingh blikt alvast vooruit.
 • #275 - maatregelen tegen drugscriminaliteit en kunst op een verdeelhuisje
  In deze podcast hoor je Synthia Jakobs over het project van de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen om drugscriminaliteit tegen te gaan. En horen wij van Harry Schonewille op welke bijzondere manier hij afscheid neemt van de gemeente Emmen.
 • #274 -Kunst in Klazienaveen, Vitale Vakantieparken gaat door
  Het programma Vitale Vakantieparken van de provincie wordt met nog twee jaar verlengd. In de podcast blikken we terug op het programma wat in 2018 begon en natuurlijk ook vooruit op de komende twee jaar. En Astrid Schuitema organiseert aankomend weekend Kunst in Klazienaveen. Uiteenlopende soorten van kunst op een rij, wat is er zoal te zien?
 • #273 - Verleuren, het nieuwe boek van Aagje Blink en vaker 30 rijden in Emmen?
  In de podcast van deze woensdag hoor je een gesprek met D66 Emmen fractievoorzitter Joey Koops. Hij vertelt waarom zijn partij een motie indient, waarin de gemeente wordt gevraagd om te onderzoeken of er mogelijk op meer plekken 30 km/u gereden kan worden, in plaats van de gebruikelijke 50. En Aagje Blink vertelt over haar nieuwe boek, die geschreven is in de Drentse taal. Waarom schrijft zij in het Drents en waar gaat dit boek over?
 • #272 - LHBTI cursus bij FC Emmen en update over coronavaccinaties
  De jeugdtrainers van FC Emmen kregen gisteren een workshop LHBTI in het voetbal, gegeven door COC Nederland. Wat werd er besproken en wat was de reactie van de trainers? Verslaggever Tom Meijers was erbij aanwezig. En je hoort een gesprek met Paulien Nienhuis van de GGD Drenthe. Hoe ontwikkelen de coronacijfers zich en wanneer komt welke groep in aanmerking voor de nieuwste vaccinatiecampagne? Dat en meer, Paulien heeft er een antwoord op.
 • #271 - Coevorden loopt voor Lidy, FC Emmen verliest opnieuw
  Afgelopen zaterdag kwam de gemeente Coevorden in actie voor ALS. Gemeenteraadsleden en medewerkers van de gemeente liepen mee in de actie Lopen voor Lidy. In de podcast hoor je wat dit voor actie is en waarom onder meer de burgemeester hieraan mee doet. En je hoort zoals elke maandag het sportnieuws van dit weekend. Met onder meer FC Emmen dat verliest, en verrassingen in de Noordelijke Districtsbeker.
 • #270 - Handen in 1 voor mama en een nieuw woonhofje voor Weiteveen
  In deze podcast hoor je Desi Meijer. Zij praat ons bij over de gezondheid van haar moeder en oud-raadslid Lidy Klein-Gunnewiek en alle acties voor de stichting ALS. En dorpsvoorzitter Henry Schepers vertelt ons meer over een nieuw woonhofje in Weiteveen.
 • #269 - Stakingsdag 2 en opvang vluchtelingen
  In Odoorn is straks plek voor nog eens 20 vluchtelingen uit Oekraine. Waarom eigenlijk en hoe is deze nieuwe locatie tot stand gekomen? Burgemeester Jan Seton legt uit. Verder blikt trainer Dick Lukkien terug op de zwaarbevochten overwinning in de bekerwedstrijd van gisteravond en hoor je een gesprek met Qbuzz woordvoerder Arjan van Dijk over de stakingen in het streekvervoer.
 • #268 - Streekvoer legt opnieuw werk neer en winnend Zuidoost-Drents speculaas
  In de podcast van vandaag hoor je prijswinnaar Margret Sieben, van de gelijknamige bakker uit Schoonebeek. Zij zijn namelijk flink in de prijzen gevallen als het gaat om speculaas. En natuurlijk ook aandacht voor de stakingen in het streekvervoer. Chauffeurs van vakbond FNV leggen vanaf vandaag het werk neer. Chauffeur Dirk Visser is een van hen en hij vertelt waarom er gestaakt wordt.
 • #267 - Overlast op Ermerstrand en nieuwe eigenaar Stadscafe
  Een van de bekendste kroegen in Coevorden krijgt een nieuwe eigenaar. Nick Arends waagt, naar eigen zeggen, een sprong in het diepe om deze kans aan te grijpen. Hij vertelt erover en bespreekt ook de openingsweek en de mogelijke veranderingen. En bewoners op het Ermerstrand hebben last van arbeidsmigranten op het park. Daarom hebben ze zelf actie ondernomen. Je hoort de bewoners en wethouder Steven Stegen over de overlastproblematie.
 • #266 - Sportnieuws en drukte bij voedselbank voor dieren
  Door de stijgende inflatie komen minima met huisdieren in de knel. Dat merken ze ook bij de dierenvoedselbank. Je hoort erover in de podcast en daarnaast brengen we je ook wederom het sportnieuws van afgelopen week. Met onder meer FC Emmen, handbal en baanwielrennen.
 • #265 - Renovatie gemeentehuis Borger-Odoorn en OneLove campagne FC Emmen
  Vandaag in de podcast hoor je raadslid Annemiek de Groot van Leefbaar Borger-Odoorn over de renovatie van het gemeentehuis. En legt Jos Schaart van FC Emmen Noaberschap uit waarom aandacht vragen voor LHBTI+ in de sportwereld zo belangrijk is.
 • #264 - Ecologische woningen in Exloo en aanpak N862
  De weg tussen Emmen en Klazienaveen wordt aangepakt. Gisteren presenteerde de gemeente Emmen de plannen voor die N862. In de podcast legt projectleider Herrald van der Helm uit hoe deze plannen eruit zien en hoe ze tot stand zijn gekomen. En in Exloo zijn ecologische woningen gebouwd door Woonservice. Wat is er zo bijzonder aan deze huizen? Directeur-bestuurder Bothilde Buma vertelt erover.
 • #263 - Ruimte voor verbetering SAM-beleid Emmen en diefstal van borden
  Verschillende plaatsnaam- en verkeersborden zijn roofgoed in de gemeente Emmen. Wat voor problemen levert dat op en wat kan de gemeente hiertegen doen? Wethouder Rene van der Weide vertelt erover. En het SAM-beleid in de gemeente Emmen kan beter, dat concludeert de Rekenkamer Emmen na onderzoek. Wat zijn de conclusies, dat vertelt voorzitter Marcel Timmerman.
 • #262 - Woonvisie gemeente Emmen en matig vaarseizoen ten einde
  In de podcast hoor je verslaggever Rien Kort over de woonvisie van de gemeente Emmen. Wat houdt die visie in en wat zijn de kritieken erop vanuit onder meer de dorpen. Rien legt het uit. En Floor Visser zocht de brugwachter van de provincie Drenthe op en sprak hem over het afgelopen vaarseizoen in de provincie, die minder succesvol was dan andere jaren. Hoe kan dat?
 • #261 - Zuidoost-Drentse historie en sport in een
  Vandaag in de podcast nemen we je mee naar het Bargerveen, waar nu een historische wandelroute is geopend. Want wist jij dat er ooit mensen woonden, daar waar het nu vooral een natuurgebied is? En gebruikelijk op maandag bespreken we het sportweekend. Met voetbal, handbal en... baanwielrennen!
 • #260 - Stichting Artisana en opvang vluchtelingen Coevorden
  In deze nieuwe podcast hoor je meer Stichting Artisana. Zij hebben een project dat zich richt op de integratie van vrouwen met een vluchtelingenachtergrond. En je hoort burgemeester van Coevorden Renze Bergsma over de nieuwe vluchtelingen opvang in het voormalig Rabobank gebouw.
 • #259 - Stikstof en Oekraiense vluchtelingen
  De twee grote dossiers die momenteel landelijk spelen, hoor je vandaag in de podcast. In Emmen is namelijk een nieuwe locatie geopend om Oekraiense vluchtelingen op te vangen. Verslaggever Dylan de Lange neemt je mee. En hoe denkt gedeputeerde Henk Jumelet over de stikstofadviezen uit het gisteren gepresenteerde rapport van Johan Remkes?
 • #258 - Nieuw plein in Wildlands en flinke provinciale subsidiepot
  Maar liefst 5 miljoen euro stopt de provincie in een noodfonds. Maar waarvoor is dat geld en wie maakt er aanspraak op? Dat leggen gedeputeerden Brink en Stelpstra uit in de podcast. En verslaggever Dylan nam voor de opening van het nieuwe entreeplein van Wildlands alvast een kijkje en sprak over de vernieuwingen met directeur Erik van Engelen.
 • #257 - Regionale film gaat (inter)nationaal en burgemeestersontbijt in Coevorden
  De film Verraderlijke Liefde is gekocht door Dutch Filmworks en wordt omgetoverd tot Grenzeloos Verraad. Door de nieuwe deal gaat de film een nog groter bereik krijgen. Regisseur Thomas Nauw vertelt over de totstandkoming en het vervolg van het Zuidoost-Drentse product. En deze week zijn in het hele land weer burgemeestersontbijtjes. Schoolkinderen gaan samen met de lokale burgemeester ontbijten. Zo ook in Coevorden, maar daar komt er ook nog een gezonde work-out bij kijken.
 • #256 - Podcast met sportnieuws met positieve punten
  Afgelopen weekend is er weer flink gesport door Zuidoost-Drentse sportclubs. In de podcast word je vandaag bijgepraat over onder meer het laatste voetbal-, handbal- en beachvolleybalnieuws uit de regio.
 • #255 - De gemeenteraad van Emmen stemt in met prijsverhoging Biochron en kunst en cultuur tijdens Oktober Kindermaand
  In deze podcast hoor je alles over de prijsverhoging van het Biochron in Emmen. Patrick de Jonge van de VVD legt ons uit waarom de partij tegen heeft gestemd. Ook hoor je Ellen van Roosmalen over Oktober Kindermaand. Tijdens deze maand kunnen kinderen kennis maken met kunst en cultuur in Drenthe.
 • #254 - Ossehaar plaatst vraagtekens bij duur opvang en krijgt Emmen een kinderraad?
  Een gemeenteraad, maar dan met jonge kinderen. De VVD en PvdA in Emmen zien wel iets in de komst van zo'n kinderraad en kinderburgemeester. Vanavond dient de motie daarvoor in de raadsvergadering. Anita Scheper (VVD) legt in de podcast uit waar zo'n speciale raad nou goed voor is. En bewoners in de Coevorder wijk Ossehaar zijn ontevreden over de aangevraagde vergunnging voor de opvang van Oekrainers in de wijk. Waarom? Dat vertelt Marianne Timmerman bij verslaggever Dylan de Lange.
 • #253 - Borger-Odoorn onderzoekt leefstijl van inwoners en minder vrachtverkeer in Coevorden Stad
  Een nieuwe weg die kan zorgen voor minder vrachtverkeer door de binnenstad van Coevorden? Het kan. In de podcast praat verslaggever Dylan de Lange onder meer met wethouder Jeroen Huizing over een nieuwe ontsluitingsweg. En je hoort wethouder Ankie Huijing-Van Tongeren over het leefstijlonderzoek dat wordt uitgevoerd in de gemeente Borger-Odoorn. Waarom is dit nodig? En wat gaat er met resultaten gebeuren?
 • #252 - Evenementen met lange geschiedenis verdwijnen uit de regio
  Een trieste podcast vandaag met nieuws over twee grote evenementen uit de regio. Wielerevenement PWZ Zuidenveldtour stopt met bestaan. En ook het Full Colour festival keert niet meer terug op de Emmer stadsvloer. In de podcast vertellen bestuursleden Johan Boxem en Frans van Schie van de evenementen over de redenen om te stoppen met de organisatie van het evenement.
 • #251 - Veel sportnieuws en de Beste Buur van Emmen
  Wie is de Beste Buur van Emmen? Het antwoord op die vraag werd zaterdagavond gegeven en verslaggever Benthe Bronkhorst was daarbij aanwezig. In de podcast hoor je de winnaar en de jury! En er is flink gesport afgelopen weekend. In het overzicht hoor je onder meer handbal en amateurvoetbal. Rene Posthuma praat je bij.
 • #250 - Start De Grote Clubactie en De Nieuwe Vest Coevorden ontvangt Nobelprijswinnaar Ben Feringa
  In deze podcast hoor je over de 50e editie van De Grote Clubactie. Communicatie manager Anniek legt ons uit waarom de actie na vijftig jaar nog steeds zo populair is. En de leerlingen van De Nieuwe Veste in Coevorden staat vandaag iets bijzonders te wachten. Zij krijgen bezoek van Nobelprijswinnaar Ben Feringa. Decaan Ton praat ons bij over het programma van vandaag.
 • #249 - Houten kasteel bij Geesbrug en heropening kringloopwinkel Veenoord
  Na een brand is de kringloopwinkel van Grietje Boer weer geopend. Hoe is het nu in Veenoord? Verslaggever Janet Oortwijn ging bij de winkel langs en zag nog veel schade. En het is een nieuwe mijlpijl in de geschiedenis van een voormalig houten kasteel nabij Geesbrug. Wat was dit voor plek en waarom is het vandaag een bijzondere dag? Dat hoor je in de podcast!
 • #248 - Opnieuw een zuidoost-Drentse wereldkampioen!
  Onze regio is opnieuw een wereldkampioen rijker. Niet in atletiek, tennis of ballonvaren, maar in een hele andere klasse! Hij keerde terug van het kampioenschap in Oostenrijk en verslaggever Dylan de Lange zocht de kersverse kampioen direct op.
 • #247 - Ambassadeurschap De Hondsrug en Avondschool van start
  Volgende week begint de Avondschool in Emmen weer. Na een wat minder succesvol jaar, mede door coronaperikelen, hoopt Ard Kooistra weer op een succesvol jaar. Binnenkort kun je je aanmelden, maar waarvoor dan precies? En er is meer waar je voor kunt leren. Zo kun je binnenkort weer meedoen aan de cursus om ambassadeur van UNESCO Geopark de Hondsrug te worden. Manager Cathrien Posthumus vertelt voor wie deze cursus is en wat je leert.
 • #246 - Historisch Klazienaveen in de prijzen en hoe kijkt Emmen naar Prinsjesdag?
  Morgen is het Prinsjesdag. En dit jaar wordt er misschien wel meer dan ooit uitgekeken naar de plannen van het kabinet. Want hoe gaan de verschillende crisissen aangepakt worden? Je hoort in de podcast hoe inwoners van Emmen en commissaris van de Koning Jetta Klijnsma naar de komende Prinsjesdag kijken. En de Drentse Anjerprijs is uitgereikt aan Historisch Klazienaveen. Jans Jagt kijkt terug op de uitreiking en vooruit naar de toekomst van de stichting.
 • #245 - Kerken in Erica en Emmen draaien de kachel dicht en street art in Emmerhout
  Pastoor Stiekema legt ons in deze nieuwe podcast uit waarom De Goede Herder Parochie met vier kerken in Emmen en Erica de kachels uit zet. En Heleen Maatje vertelt ons alles over het aankomende street art festival in Emmerhout.
 • #244 - Slotakkoord voor orgelconcerten en lossen scholieren wereldproblemen op?
  Vandaag gaat een 30 uur durende Hackathon van start, waarin scholieren uit de noordelijke provincies aan de slag gaan met ingewikkelde vraagstukken van nu. Adri Wischmann organiseert de Hackathon en legt uit waarom juist scholieren kunnen meedenken aan het oplossen van wereldproblematiek. En in Coevorden is gisteren het laatste orgelconcert in de Stadskerk georganiseerd. Waarom stopt deze stichting die deze concerten al bijna vijftig jaar organiseert?
 • #243 - Drugslab kost geld en aandacht voor dementie
  In Emmen wordt vanmiddag een speciale middag georganiseerd om meer kennis te delen met zorgverleners en vrijwilligers die zorg verlenen aan dementerenden. De middag wordt georganiseerd door het Netwerk Dementie Drenthe. Wat doet dit Netwerk en waarom is zo'n middag belangrijk? Coordinator Rika Roffelsen vertelt erover. En de opgerolde drugslabs in de gemeente Coevorden kunnen een dure nasleep krijgen. Als de grond vervuild is, kunnen de saneringskosten oplopen tot 1 miljoen euro. Verslaggever Dylan de Lange vertelt wie dat moet betalen.
 • #242 - Subsidie voor biodiversiteit in de buurt en controle van afvalcontainers
  In de podcast van vandaag hoor je Kayleigh Aalderink over de subsidie die de provincie verleend voor initiatieven die bijdragen aan biodiversiteit in je eigen buurt. Zo vertelt ze onder meer wat jij kunt doen in jouw buurt. En in Coevorden wordt vanaf deze week gekeken naar wat er in PMD-containers wordt gegooid. Wethouder Jeroen Huizing vertelt waarom dit nodig is.
 • #241 - Feest op het water en ups and downs in de sport
  Verlies voor FC Emmen, maar winst voor andere ploegen uit Zuidoost-Drenthe. Het was weer een bewogen sportweekend. De highlights hoor je weer van Rene Posthuma. En de Veenvaart viert zijn verjaardag, maar wat heeft de regio nu eigenlijk aan zo'n vaart voor de pleziervaart?
 • #240 - Staking in het streekvervoer en Wildman Run in Sleen
  In deze gloednieuwe podcast hoor je over de stakingen van het streekvervoer in Drenthe en spreken wij de organisatie van de Wildman Run over dit spektakel in Sleen met dit jaar een internationaal deelnemersveld
 • #239 - Journaal in makkelijke taal en petitie voor stadsbussen
  Morgen bieden politieke partijen uit Emmen een petitie aan bij het OV bureau Groningen-Drenthe voor het behouden van de stadsbussen door de wijken Emmerhout en Angelslo. D66 fractievoorzitter Joey Koops vertelt over de laatste stand van zaken. En ZO!34 brengt vanaf zondag het NOS Nieuws van de Week op TV. Een journaal in makkelijke taal, zodat iedereen dit kan volgen. Waarom en hoe het eruit ziet, hoor je van Marga van Beusekom.
 • #238 - Subsidie voor isolatie en vragen over kosten parkeerdek
  In de podcast van vandaag hoor je over het parkeerdek bovenop het winkelcentrum de Gansehof in Coevorden. Dat dek moet vervangen worden door de gemeente, maar niet elke raadslid is zo happig op de kosten daarvan. Ook praten we je bij over de aanstaande sluiting van de enige dorpskroeg van Barger-Compascuum en gedeputeerde Stelpstra vertelt over de met spoed in het leven geroepen subsidieregeling voor woningeigenaren om energiekosten te drukken.
 • #237 - Jeugdfonds hoopt dat kinderen met hun steun blijven sporten
  In de tijd dat alles duur is, moeten gezinnen letten op de uitgaven die zij doen. Een van de eerste bezuinigingsmaatregelen is vaak het opheffen van lidmaatschappen op bijvoorbeeld sportverenigingen. Zonde en onnodig, vertelt voorzitter van het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe. Hij legt in de podcast uit dat zij kunnen helpen.
 • #236 - Zandvoort in Schoonoord en een vol sportweekend
  De sport komt weer flink op gang! Met in het sportoverzicht van vandaag FC Emmen, Hurry Up, tennis en ook nog een beetje bekervoetbal. Je hoort het allemaal van Rene Posthuma. En in Schoonoord hebben ze een tuin omgetoverd tot een klein strand. Dat allemaal om de GP van Zandvoort op een bijzondere manier te kijken. Verslaggever Ineke Kemper was erbij.
 • #235 - Voorproefje op IntoNature en gebruik van de Doe-Mee pas
  Het is nog even wachten totdat de natuur in Borger-Odoorn een extra dimensie krijgt in de vorm van kunst, maar toch presenteert IntoNature vanaf komend weekend alvast een voorproefje. Artistiek directeur Hilde de Bruijn vertelt erover in de podcast. En in Zuidoost-Drenthe wordt nog niet optimaal gebruik gemaakt van de Doe-Mee regeling, die beschikbaar is voor minima. In de podcast hoor je wat dat eigenlijk is en wat je ermee kunt.
 • #234 - Petitie voor stadsbussen en Festerica komt met tentoonstelling
  Drie politieke partijen in Emmen hebben een petitie opgestart, om de buslijnen door de wijken Angelslo en Emmerhout te behouden. Het OV Bureau is voornemens om deze lijnen te schrappen. Waarom moeten ze blijven? Je hoort Frank Arling van GroenLinks daarover. En Festerica komt met een bijzondere toevoeging aan het festival. Naast de rockbandjes is er straks ook een expositie te vinden op het festivalterrein. En wel op een bijzondere plek. Rik Rolink legt uit wat er te zien is.
 • #233 - Fusie voor ZO!34 en aandacht voor huiselijk geweld op Raadhuisplein
  ZO!34 en RTV Borger-Odoorn gaan fuseren. Dat is vandaag bekend gemaakt. In de podcast vertelt bestuursvoorzitter Niels Alberts waarom deze fusie belangrijk is voor Zuidoost-Drenthe. En in Emmen is sinds gisteren een buitententoonstelling te zien op het Raadhuisplein. De expositie staat in het teken van een belangrijk maatschappelijk thema. Wethouder Dewy Leal van de gemeente Emmen vertelt waarom hier nog altijd aandacht voor nodig is.
 • #232 - Kerk vangt vluchtelingen op en start van nieuwe schooljaar
  In een leegstaande kerk worden asielzoekers uit Ter Apel opgevangen. Waarom doet de kerk dit en hoe vinden vrijwilligers het om te helpen? Verslaggever Janet Oortwijn gaat langs bij de kerk, waar de laatste puntjes op de i worden gezet. En de scholen zijn weer begonnen. Is er nog iets anders dan andere jaren? Liggen er nog problemen en uitdagingen in het verschiet, zoals corona en tekort aan leraren? Jolien Thiele, algemeen directeur van basisscholengemeenschap Fiers in Coevorden, blikt vooruit in de podcast.
 • #231 - Brauckman opnieuw naar WK junioren en FC Emmen verliest flink na noodgedwongen wissel
  We zijn terug na de vakantie! In deze podcast van 29 augustus hoor je veel sport met een vooruitblik op het WK Powerliften voor junioren. Janneke Brauckman mag opnieuw meedoen, maar wel in een anderen klasse. Hoe kijkt de daarop vooruit? En FC Emmen verloor met 4-0 van Feyenoord, met veel tegengoals in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Sportcommentator Rene Posthuma zag dat een noodgedwongen wissel aan de grondslag lag voor die tegengoals. Je hoort het in een uitgebreide nabeschouwing over die wedstrijd van zaterdagavond.
 • #230 - Vrijdag 15 juli 2022
  De laatste podcast van dit seizoen en we gaan eruit met een knaller! Huus van der Toal heeft kinderfietsroutes vertaald voor Coevorden. Camping Buitenland heeft een nieuwe kunstroute geopend en een ware hittegolf aan activiteiten voor jongeren in de gemeente Emmen!
 • #229 - Donderdag 14 juli 2022
  Op deze quatorze juillet speelt de podcast zich af rondom de Grote Rietplas in Emmen. Want, daar kun je watersporten. En de vereniging aldaar maakt het mogelijk voor iedereen om mee te doen, vertelt de voorzitter in de podcast. En ook aan de plas vind je het vakantiepark Parc Sandur. Dat park heeft een smak geld gekregen. Waarom? Dat hoor je ook!
 • #228 - Woensdag 13 juli 2022
  Vandaag staat de gemeente Coevorden centraal in de podcast. Gisteren werden er namelijk vragen gesteld over de veiligheid van jongeren tijdens het uitgaan. Waarom zijn die vragen gesteld en wat is de oplossing? En verderop in de gemeente is er in Dalen een stichting die graag een Omnibaan wil rondom het sportpark. Verslaggever Dylan legt uit waar deze voor moet zijn.
 • #227 - Dinsdag 12 juli 2022
  Grote plannen voor een speeltuin in de wijk Lootuinen in Coevorden. Als het aan Sandra ligt, komt er een uniek concept, waardoor de speeltuin voor iedereen wordt. Ze vertelt erover in de podcast en heeft nog hulp nodig. En nieuwe concepten zijn gerealiseerd in het Veenpark. Welke dat zijn, hoor je van Danielle!
 • #226 - Maandag 11 juli 2022
  Een prachtig stukje Zuidoost-Drenthe moet een locatie worden waar nog heel veel mensen van gaan genieten. Waar? Dat vertelt verslaggever Dylan. En handbalkenner Stijn Steenhuis praat je bij over de laatste ontwikkelingen binnen de handbal profclubs uit regio.
 • #225 - Vrijdag 8 juli
  Vandaag in de podcast hoor je buurtsportcoach Hidde Breeman over het verbinden van inwoners van Emmen met bewoners van het azc doormiddel van eten. En het spiksplinternieuwe woonzorglocatie het Picardthuis in Coevorden opent de deuren voor mensen met dementie.
 • #224 - Donderdag 7 juli 2022
  Heb jij een goeie buur? Of sterker nog: de beste buur? Dan kun jij die nu opgeven voor de titel beste buur van Emmen 2022. Willie Afman vertelt in de podcast hoe en waarom. En in Schoonebeek gaat Zuidenveld van start. Wat staat er op het programma bij het eeuwoude feest?
 • #223 - Woensdag 6 juli 2022
  Ouderen die lekker naar de camping gaan. Het kan tegenwoordig in Odoorn, waar ze bij de Paasbergen een eigen camping hebben opgezet! En er werd intensief gelast gisteren op het Drenthe College. Tijdens de Skills Heroes wedstrijd werd uitgemaakt wie er naar het NK gaat.
 • #222 - Dinsdag 5 juli 2022
  De podcast van vandaag staat in het teken van de boerenprotesten van gisteren. Zo hoor je over de grensblokkade bij Coevorden en over de ludieke eieractie die werd gehouden in Emmen. En, wat voor kat-en-muisspel werd er gespeeld op de A37?
 • #221 - Maandag 4 juli 2022
  In Coevorden vinden partijen dat de gemeentekas overstroomd van geld. En dat moet anders. Maar vind wethouder Steven Stegen dat ook? En het komt steeds vaker voor dat mensen een carriereswitch maken, blijkt uit cijfers van het CBS. Verslaggever Daphne Douwes sprak een tweetal heren die ook een ander beroep zijn gaan uitoefenen.
 • #220 - Vrijdag 1 juli 2022
  Het is de eerste dag van de maand juli dus ook een gloednieuwe podcast! In deze aflevering de aangenomen motie van de gemeente Emmen om boeren te steunen. En hoor je meer over het cultuur weekend in Sleen. Het dorp staat in het teken van pad in de kijker.
 • #219 - Donderdag 30 juni 2022
  In de podcast een gesprek met NAM-directeur Simon Vroemen. Hij was gisteren aanwezig bij de inloopbijeenkomst over het injecteren van afvalwater in Schoonebeek. Gaat dat in Zuidoost-Drenthe straks beter dan in Twente? En het centrum van Emmer-Compascuum gaat compleet op de schop. Je hoort over de plannen van de gemeente Emmen.
 • #218 - Woensdag 29 juni 2022
  Met vandaag alles over de verbouwing en nieuwe bestemming van de Breehof in Nieuw-Amsterdam. En je hoort reacties van bewoners op de plannen voor het Bargerveen.
 • #217 - Dinsdag 28 juni 2022
  Staatssecretaris Eric van den Burg was gisteren in Emmen om te praten over buslijnen 72 en 73. Hoe hebben chauffeur Dirk Visser en FNV-bestuurder Edwin Kuiper het bezoek ervaren. Dat vertellen ze in de podcast. En er komt ruimte voor recreatie bij de nieuwe waterbuffer langs het Bargerveen. Wat precies, hoor je van de projectleider.
 • #216 - Maandag 27 juni 2022
  Unieke sneakers, speciaal voor een amateur voetbalvereniging. Dalen heeft het! Maar waarom, dat vertelt Tijmen in de podcast. En Barry Gepken gaat met zijn vrouw en hond op pelgrimstocht naar Jeruzalem! Gisteren zijn de eerste stappen gezet en die begonnen met een zegen.
 • #215 - Vrijdag 24 juni 2022
  Op deze warme regenachtige vrijdag staat er weer een nieuwe podcast voor je klaar. Met vandaag gratis mondzorgbehandelingen voor klanten van de Voedselbank. En je hoort Joyce van Dooren-Gaarthuis over Ladies Circle Suydevelt en hun acties tegen menstruatiearmoede.
 • #214 - Donderdag 23 juni 2022
  Boer Michiel heeft zijn conlusies getrokken: hij gaat met zijn gezin emigreren. Hij doet zijn verhaal in de podcast. En de 4 Mijl van Emmen gaat morgen niet door! Het evenement wordt verplaatst naar volgende week omdat er slecht weer op komst is. Organisator Dennis Blaak legt het uit.
 • #213 - Woensdag 22 juni 2022
  Basisschool de Bentetop in Nieuw-Weerdinge opent vandaag een nieuw lokaal, speciaal gericht op de wetenschap en techniek. Directrice Tineke vertelt erover in de podcast. En je hoort CDA-raadslid en boer Eddy Heeling diende in de gemeenteraad van Coevorden een motie in over het stikstofbeleid. Hij vertelt waarom.
 • #212 - Dinsdag 21 juni 2022
  In de zonnige podcast van vandaag hoor je, naast het nieuws uit Zuidoost-Drenthe, ook over de Open Coffee Club. Een informele netwerkbijeenkomst voor ondernemers uit de regio. Met natuurlijk: koffie!
 • #211 - Maandag 20 juni 2022
  Vandaag in de podcast veel sport, met onder meer de play-offs in het amateurvoetbal. En we zijn in Coevorden, waar de buurtbewoners in de wijk Ossehaar een kijkje nemen in de woonunits die zijn neergezet voor de opvang van Oekraiense vluchtelingen.
 • #210-vrijdag 17 juni 2022
  Vandaag in de podcast inwoners van de wijk Ossehaar in Coevorden hebben zich verenigd voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. En de vier grote theaters in Drenthe hebben jongerenpanels opgericht voor jongeren tussen de 12 en 17 jaar onder de naam Oui We.
 • #209 - Donderdag 16 juni 2022
  Emmen wordt fietsvriendelijker met de komst van fietsstraten. Waar die komen en wat het precies is, hoor je in de podcast. Waar je ook opnieuw Simone Koelman hoort, cultuurcoach van de gemeente Coevorden. Gisteren was er een bijeenkomst over het belang van muziekonderwijs. Ze vertelt erover in de podcast.
 • #208 - Woensdag 15 juni 2022
  Wie is de nieuwe cultuurcoach van de gemeente Coevorden en wat gaat zij doen? Je hoort het in de podcast. En ook een gesprek met huisarts Janette Steendam uit Emmen. Zij bracht de afgelopen weken door in het Poolse Krakau, om vluchtelingen uit Oekraine medisch te ondersteunen. Hoe was die reis?
 • #207 - Dinsdag 14 juni 2022
  Jarenlang stond de gevelsteen van de voormalige synagoge in Borger in iemands huiskamer. Nu gaat wordt deze tentoongesteld. Je hoort erover in de podcast en zo hoor je ook over het muzikale project bij basisscholen in de gemeente Emmen. Peter Deiman is projectleider en maakte gisteren de aftrap mee voor de komende week.
 • #206 - Maandag 13 juni 2022
  De verschillende sportseizoenen lopen op hun einde, maar toch is er nog genoeg te melden! Rene Posthuma schuift weer aan om je bij te praten. En in Gees en Zwinderen worden inwoners geholpen met het ophangen van de verplichte rookmelders. Verslaggever Liam nam er een kijkje.
 • #205 - Vrijdag 10 juni 2022
  Directeur van de Nieuwe Vest in Coevorden Wim Sulimma viert feest met de geslaagde leerlingen. En ganzenstad Coevorden heeft overlast van het groeiende aantal ganzen in het Van Heutzpark. We spreken Hans Wering van Belangen Buitengebied Coevorden over wat er precies aan de hand is.
 • #204 - Donderdag 9 juni 2022
  Coevorden is de eerste gemeente van Drenthe die zich aansluit bij Meld Misdaad Anoniem. Maar waarom is dat voor een gemeente handig om dat te doen? Burgemeester Renze Bergsma legt het uit.
 • #203 - Woensdag 8 juni 2022
  Drie vrienden verbouwen een SRV-wagen tot een rijdend kant-en-klaar uitklapbaar podium. De vrienden vertellen erover in de podcast. En we zijn op bezoek bij Hendri. Hij is druk bezig met de voorbereidingen op de Special Olympics, waar hij dit weekend hoopt een medaille in de wacht te slepen.
 • #202 - Dinsdag 7 juni 2022
  We zijn terug met de podcast! Met in deze aflevering een grenzeloze kerkdienst in Schoonebeek en een uniek dierenpension opent vandaag haar deuren in Coevorden.
 • #201- Vrijdag 20 mei 2022
  Vrijdag! De laatste dag van de week is weer van start gegaan! Tijd om je dag goed te beginnen met de podcast van vandaag! Ik breng je helemaal op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio. De noodklok wordt geluid als het gaat om EHBO’ers, wat dat voor gevolgen heeft voor jou hoor je in deze podcast. En Bas Kamst van Kamst Mode heeft een unieke en mooie prijs gewonnen namelijk de EK Passion Star Award. Gisterochtend was de uitreiking!
 • #200 - Donderdag 19 mei 2022
  Deze podcast staat in het teken van twee afzwaaiende voorzitters. Veteraan Ger Achterhof stopt, na de herdenking van gisteren, als voorzitter van de Stichting Indie-monument Emmen. En Roelie Lubbers geeft dit jaar na 10 jaar het voorzitterschap van wielercriterium de Gouden Pijl door aan een opvolger.
 • #199 - Woensdag 18 mei 2022
  Het is de Dag van de Nedersaksenlijn. Maar waarom is het zo belangrijk dat die lijn er komt? Wethouder Guido Rink van de gemeente Emmen legt het uit. En Nei Naoberschap in Dalen bestaat bijna een jaar en het initiatief wordt heel goed ontvangen in het dorp. Hoe kijken de initiatiefneemster terug op het eerste jaar?
 • #198 - Dinsdag 17 mei 2022
  In de podcast vertelt Erik Manning van basisschool de Diedeldoorn over de Week van Burgerschap. Wat is dat eigenlijk en wat doet deze basisschool daaraan? En in Coevorden morgen peuters en senioren eindelijk weer gezamenlijke activiteiten doen. Waarom dat zo leuk is, hoor je van Marie Vloon.
 • #197 - Maandag 16 mei 2022
  Het begin van de week met een uitstapje richting het noorden van Drenthe. Je hoort over De Streekboer, met onder meer een afhaalpunt in Borger. En we blikken vooruit op de herdenking van gesneuvelde Zuidoost-Drenten die in Indie vochten. Woensdag is die herdenking in Emmen en Jans Katerbarg vertelt erover in de podcast.
 • #196 - Vrijdag 13 mei 2022
  Vandaag in de podcast hoor je Wim Sulimma, directeur van de Nieuwe Veste over de eindexamens die zijn begonnen. We praten met grootste songfestival fan van Drenthe Henry Klok over het liedjesfestijn en kansen voor S10. En vanavond gaat de film Moloch première met in de hoofdrol Drentse veenlijken. Regisseur Nico van den Brink vertelt je er alles over.
 • #195 - Donderdag 12 mei 2022
  Vocalin Drenthe bezoekt binnenkort Coevorden en Emmen met hun concerten. Maar hoe klinkt dat precies en welke boodschap brengen ze? Dirigent Roelof vertelt erover. En Joop Brink verliet gisteren zijn wethouderspost met een onderscheiding. In de podcast hoort je wat voor onderscheiding dat is!
 • #194 - Woensdag 11 mei 2022
  In Emmen wordt vandaag gestaakt in het streekvervoer. Edwin Kuiper van vakbond FNV vertelt over de staking in de podcast. Daarnaast gaat de Ganzenmarkt vernieuwen en dus ziet de 60e editie in november er ineens heel anders uit! En een hulpvraag van Chanine. Zij vangt opnieuw Oekraiense vluchtelingen op en heeft daar hulp bij nodig. Je hoort het in de podcast!
 • #193 - Dinsdag 10 mei 2022
  In deze aflevering vragen over de uitbreiding van het aantal wethouders in de gemeente Emmen, nieuwe wethouders Pascal Schrik en Dewy Leal aan het woord en het Veenpark zoekt kinderen om ambassadeur van het park te worden. Waarom? Dat hoor je in de podcast!
 • #192 - Maandag 9 mei 2022
  In de podcast van vandaag een gesprek met huisarts Janette Steendam. Zij vertrekt volgende week naar Polen om medische ondersteuning te bieden aan vluchtelingen uit Oekraine. In de podcast vertelt ze erover. En je hoort over een replica van Picasso bij een nieuwe expositie in Emmen.
 • #191 - Vrijdag 6 mei 2022
  De podcast van vandaag is FC Emmen getint! De wedstrijd van vanavond is de laatste van dit seizoen en die wordt gespeeld in roze shirts! Marc vertelt in de podcast waarom. En we blikken met trainer Dick Lukkien vooruit op die wedstrijd, waarin ook nog een prijs gepakt kan worden.
 • #190 - Maandag 2 mei 2022
  Bijgekomen van dit weekend? Het was het weekend van het kampioenschap van FC Emmen en daarom vandaag een FC Emmen special! Met sportverslaggever Rene Posthuma blikken we terug op de historische laatste paar dagen in Zuidoost-Drenthe.
 • #189 - Vrijdag 29 april 2022
  Vandaag in de podcast hoor je de man die iedereen kent in Emmen! Ook hoor je Roelie Lubbers over het cultuurpad in Emmen. Het laatste nieuws uit Zuid-Oost Drenthe. En het PWZ Zuidenveld tour gaat van start, Michelle sprak met Alof over de tour!
 • #188 - Donderdag 28 april 2022
  In de podcast van vandaag een hoofdrol voor wethouder Jisse Otter. Hij vertelt over diverse plannen van de gemeente Emmen. Zo hoor je over het nieuwe onderkomen van het Centrum Beeldende Kunst in het voormalig Biochron en de ontwikkeling van het omliggende gebied en hij vertelt over de renovatie van zwembad De Slagen.
 • #187 - Dinsdag 26 april 2022
  Het is de dag van de lintjesregen! En dus mag burgemeester Eric van Oosterhout weer mensen in het zonnetje zetten. Hij vertelt erover in de podcast. En in Zwartemeer heerst onrust, nu de huisarts heeft besloten te stoppen...
 • #186 - Maandag 25 april 2022
  Het is weer maandag! In de podcast van vandaag blikken we terug op het afgelopen sportweekend, met onder meer winst voor FC Emmen, maar (nog) geen kampioenschap. En er zijn nieuwe cijfers over politiegeweld in Noord-Nederland. Je hoort erover in de podcast.
 • #185 - Vrijdag 22 april 2022
  Vandaag in de podcast hoor je het laatste nieuws uit Zuid-Oost Drenthe. De Harbour Club gaat een speciale editie organiseren. En William Jordens verteld je meer over een unieke fotoworkshop!
 • #184 - Donderdag 21 april 2022
  Er wordt flink verbouwd in de Ontmoetingskerk in Sleen. Binnenkort worden daar vluchtelingen opgevangen. In de podcast hoor je hoe het ervoor staat. Ook hoor je over de laatste aandachtspuntjes in de nieuwste wijk van Emmen en zijn de supporters van FC Emmen bezig met een spandoek voor de wedstrijd van morgen.
 • #183 - Woensdag 20 april 2022
  Ouderencentrum Cho viert een jubileum en dus worden de vlaggetjes opgehangen! Verslaggever Rien Kort blikt met de oprichters terug op de afgelopen jaren. En het schoolvoetbaltoernooi gaat van start in Dalen! De leerlingen kijken er naar uit...
 • #182 - Dinsdag 19 april 2022
  Brouwerij Bartje komt met een speciaal biertje om de promotie van FC Emmen nogmaals te vieren. Hup Emmen Hup, zoals het biertje gaat heten, staat deze week in de schappen. Maar waarom eigenlijk? Dat vertelt Jan Braam in de podcast. En de gemeente Coevorden gaat een nieuw maaibeleid toepassen in het Van Heutszpark. Dat gaat nogal wat effect hebben, waar niet alle bewoners blij mee zijn...
 • #181 - Donderdag 14 april 2022
  Het Stedelijk Museum in Coevorden heeft uitgezocht wie de maker is van een schilderij wat al eeuwenlang bestaat. En ze weten nu wie het is! Rik Klaucke vertelt erover in de podcast. En je hoort wethouder Guido Rink van de gemeente Emmen over de verdubbeling van het spoor bij station Emmen-Zuid.
 • #180 - Woensdag 13 april 2022
  De promotie van FC Emmen komt steeds dichterbij. Hoewel de trainer het woord nog niet in de mond wil nemen, heeft de burgemeester van Emmen er zeker wel vertrouwen in! Zijn verhaal en wat de promotie voor de gemeente kan betekenen, hoor je in de podcast van vandaag.
 • #179 - Dinsdag 12 april 2022
  Een zonnige lentedag vandaag met een prijswinnaar in de podcast! Okki Poortvliet is de winnaar van de Drentse Talentprijs Cultuur, maar wat is dat nou precies? En Oekraiense basisschoolleerlingen krijgen nu les in Emmen, hoe dat zit, hoor je in de podcast!
 • #178 - Maandag 11 april 2022
  Het begin van een nieuwe week, die er voorlopig zonnig uit gaat zien! Met vandaag in de podcast een uitgebreid overzicht van het sportweekend in Zuidoost-Drenthe. Met als highlight natuurlijk: gaat FC Emmen promoveren?!
 • #177 - Vrijdag 8 april 2022
  Een korte podcast vandaag. Maar niet minder leuk! Op 30 april gaat het bosbad in Noord-Sleen open. Nicole legt uit dat je abonnementen kan kopen met korting op een speciale dag! Hoe dat zit hoor je in de podcast van vandaag! Ook ben je gelijk op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
 • #176 - Donderdag 7 april 2022
  De bekende Emmer snacksaus keert terug! Binnenkort kun je weer een patatje eten met deze geheime saus. En er komt een nieuw poppodium in de Willibrordkerk in Borger. Hoe dat eruit komt te zien en wat je ervan mag verwachten, hoor je in de podcast!
 • #175 - Woensdag 6 april 2022
  Een podcast in het teken van sport! Want het wielerspektakel van Emmen, de Gouden Pijl, gaat dit jaar weer plaatsvinden. Roelie Lubbers vertelt het nieuws over dit criterium. En we blikken met atletiekvereniging de Sperwers vooruit op de Special Olympics, later dit jaar.
 • #174 - Dinsdag 5 april 2022
  Vorig jaar hebben we kunnen genieten van kunstexpeditie Into Nature in het Bargerveen. Het komende jaar is opnieuw de keuze gevallen op Zuidoost-Drenthe. Into Nature strijkt neer in de gemeente Borger-Odoorn. Waarom en hoe het eruit gaat zien, vertelt artistiek leider Hilde de Bruijn in de podcast.
 • #173 - Maandag 4 april 2022
  Met in de podcast vandaag een bijzondere hardloopwedstrijd! Dwars door het dierenpark. Dennis vertelt erover.
 • #172 - Vrijdag 1 april 2022
  Het is 1 april! De dag van de grappen! Maar ook een gewone vrijdag met een gloednieuwe podcast! Vandaag hoor het laatste nieuws uit de regio. Ook hoor je Roelie Lubbers over het Bommen Berend pad. Mocht je van lezen houden! Zeker blijven luisteren want je kan boeken kopen voor het goede doel! En er is veel aan de hand in de gemeente Borger-Odoorn. Tom Meijers verteld je wat er gisteravond gebeurde!
 • #171 - Donderdag 31 maart 2022
  Gisteren werden de nieuwe gemeenteraadsleden geinstalleerd. Zo ook in Emmen! Hoe kijkt nieuwkomer Robart de Jong van Forum voor Democratie vooruit op zijn periode in de raad? Je hoort het in de podcast!
 • #170 - Woensdag 30 maart 2022
  Is er binnen een aantal jaar een mogelijkheid om in een Tiny House te wonen in Emmen? Wel als het aan de initiatiefgroep ligt waar Petra den Ouden onderdeel van is. In de podcast vertelt ze dat de plannen steeds meer werkelijkheid worden. En in de dierentuin van Emmen is eindelijk het nieuwe beververblijf geopend. Waarom heeft dat ook alweer zo lang geduurd?
 • #169 - Dinsdag 29 maart 2022
  Met vandaag in de podcast goed nieuws voor liefhebbers van China Lights in Emmen! Er komt namelijk een nieuwe editie aan, nog dit jaar. En in Dalen wordt de drempel voor sporten weggenomen door het project Sportmaatjes. Hoe dat zit, hoor je in de podcast.
 • #168 - Maandag 26 maart 2022
  Zuidoost-Drenthe krijgt een eigen hackerspace. Maar wat is dat eigenlijk? En zijn onze computers dan nog wel veilig? Adri Wischmann vertelt erover in deze podcast. En Petje Af heeft een tweede locatie geopend in Zuidoost-Drenthe: Schoonoord. Manda Boon vertelt over Petje Af en wat haar dromen zijn voor de toekomst.
 • #167 - Vrijdag 25 maart 2022
  De laatste dag van de week is weer aangebroken! Vandaag hoor je Ana Ivis over een mooi initiatief bij de Oekraïense grens in Polen. En Nicole Poede is 3 keer genomineerd voor een belangrijke kappersprijs. En jij kan op haar stemmen! Hoe je dat kan doen hoor je in de podcast van vandaag.
 • #166 - Donderdag 24 maart 2022
  Facet. Dat is de nieuwe naam van de Bibliotheek Emmen en De Kunstbeweging. Maar waarom die naam? Nicole Stiekema legt het uit. En Roy Schepers is bakker en doet mee aan een bijzonder kampioenschap.
 • #165 - Woensdag 23 maart 2022
  Is de Zonneroute wel verkeersveilig? Dat is een van de vragen van de werkgroep Toekomstbestendig A37. Je hoort Peter Niezing erover in de podcast. En wat is er gisteren voor actie geweest op het Ermerstrand? Verslaggever Rien Kort nam een kijkje po het chaletpark.
 • #164 - Dinsdag 22 maart 2022
  Op deze stralende dag klinkt deze podcastaflevering als muziek in je oren. Letterlijk! Want je hoort het verhaal van componist Kees Hendriks die muziek maakt voor Oekraine en over het muzikale project van Peter Deiman in de gemeente Emmen.
 • #163 - Maandag 21 maart 2022
  Het is een zonnige dag en we blikken in de podcast terug op een zonnig weekend. Met daarin de fusie van twee kerken in Coevorden en een bomvol sportweekend! Maar of dat sportweekend nou zo goed verliep voor de Zuidoost-Drenten...
 • #162 - Vrijdag 18 maart 2022
  In de gemeenteraad van Emmen gaat er waarschijnlijk iets gebeuren wat niet vaak voorkomt: vader en zoon Woltman lijken samen in de raad te komen. Ze praten erover in deze podcast. En hoe kijkt FC Emmen doelman Michael Brouwer naar de wedstrijd van morgen?
 • #161 - Donderdag 17 maart 2022
  Het is de dag na de verkiezingen en dus hoor je in de podcast hoe deze in Zuidoost-Drenthe verlopen zijn. Met gesprekken met winnaars en verliezers in de gemeente Emmen en Coevorden.
 • #160 - Woensdag 16 maart 2022
  Verkiezingsdag! En daarom ook een podcast vol verkiezingen. Met Roy Derks over de schaduwverkiezing op de Nieuwe Veste in Coevorden en we nemen een kijkje bij theater Hofpoort. Want dat theater is ingericht als stemlokaal vandaag.
 • #159 - Dinsdag 15 maart 2022
  Feest in Zuidoost-Drenthe! FC Emmen veroverde gisteravond de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie en pakte ook nog eens de periodetitel. Hoe beleefde trainer Dick Lukkien de wedstrijd? En er wordt gewerkt aan een wandelknooppuntennetwerk in de gemeente Emmen. Wanneer kunnen we die verwachten en hoe komt dit tot stand? Je hoort het in de podcast!
 • #158 - Maandag 14 maart 2022
  Het eerste kievitsei in Drenthe is gevonden nabij Sleen! In de podcast hoor je de vinder over deze vondst. En vanavond kan FC Emmen de koppositie veroveren in de Keuken Kampioen Divisie. Hoe kijkt trainer Dick Lukkien naar deze wedstrijd?
 • #157 - Donderdag 10 maart 2022
  Met vandaag in de podcast: hoe is het afgelopen met de kwaliteitsimpuls voor sportaccommodaties in de gemeente Coevorden? Eddie van der Weide zit in de werkgroep en legt het uit. En je hoort de archeologen van de Valtherschans over de terugkeer van het verdedigingswerk.
 • #156 - Woensdag 9 maart 2022
  Keert de Valtherschans terug in het landschap? Vanmiddag wordt er een persconferentie gehouden over de toekomst van de schans en we blikken in de podcast alvast daarop vooruit. En naast veel mensen die vluchten uit Oekraine, komen er ook veel huisdieren mee over de grens. Maar wat zijn eigenlijk de regels daarvoor en waar moet je rekening mee houden? Lilianne van Doorne weet het antwoord!
 • #155 - Dinsdag 8 maart 2022
  Het is vandaag internationale Vrouwendag. Ik spreek erover met Corine van der Kolk van Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Zij hebben vanmiddag ook een aantal activiteiten op het programma, voor en door vrouwen. En daarnaast is de aftrap gegeven voor het Van Goghjaar in Drenthe en blikken we terug op de wedstrijd van FC Emmen.
 • #154 - Maandag 7 maart 2022
  Op deze landelijke actiedag hoor je in de podcast over de actie die wordt gevoerd op OBS de Bascule in Nieuw-Amsterdam, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Giro555. Verder hoor je ook over het loket voor bodemdaling en over het neerstrijken van een deel van de politieacademie voor Noord-Nederland in Emmen.
 • #153 - Vrijdag 4 maart 2022
  De gemeente Emmen is van plan om de komende vier jaar ruim 40 miljoen euro in wegenonderhoud te steken. Volgens wethouder René van der Weide gaat het om een langverwachte inhaalslag. In de podcast hoor je Rene van der Weide over wat het plan is. Ook ben je na het luisteren helemaal op de hoogte van het laatste nieuws!
 • #152 - Donderdag 3 maart 2022
  In De Vezels, zo heet het lichtkunstproject dat vanavond van start gaat in de gemeente Coevorden. Wat het is, dat hoor je in de podcast. En de bibliotheek in Emmen gaat zich inzetten om inwoners te informeren over de gemeenteraadsverkiezingen.
 • #151 - Woensdag 2 maart 2022
  Chanine Nijmeijer uit Emmen vangt Oekrainse vluchtelingen op in haar huis. Waarom ze dat doet en hoe dat tot stand is gekomen, vertelt ze in de podcast. En de Weeshuisweide in Coevorden gaat op de schop. Wethouder Steven Stegen vertelt over de plannen die 1,5 miljoen euro gaan kosten.
 • #150 - Dinsdag 1 maart 2022
  De gemeenteraad van Coevorden stemt vanavond over de plannen voor de Weeshuisweide. Wat zijn die plannen en is er nog een kans dat deze toch niet doorgaan? Verslaggever Dylan de Lange vertelt erover. En in Emmen werd een speciale tocht gehouden uit solidariteit voor Oekraine. Waarom? Dat hoor je in de podcast!
 • #149 - Maandag 28 februari 2022
  Met in deze aflevering succes voor een jonge schaatsster uit Emmen, die zichzelf Nederlands Kampioen mag noemen en hoe denken de inwoners over de nieuwe versoepelingen? We peilden de stemming op straat het afgelopen weekend.
 • #148 - Vrijdag 25 februari 2022
  Het is vrijdag! Dat betekent bijna weekend! Maar ook dat carnaval echt gaat beginnen! Mark Siekman heeft heel veel zin in het Flintfest, zijn verhaal hoor je in de podcast van vandaag. Ook hoor je Erika Santinge van Sedna Emmen. Zij is een speciaal project gestart in Nieuw-Weerdinge. En Lorenzo Burnet kijk naar de wedstrijd van vanavond uit. Hij weet dat de Amsterdammers met een sterk elftal zullen komen.
 • #147 - Donderdag 24 februari 2022
  De visie voor het Rensenpark in Emmen gaat opnieuw onder de loep, mede door een aangenomen motie van de VVD. Maar waarom eigenlijk en wat moet er eventueel anders? En het mannenkoor van Emmen bestaat bijna 70 jaar. Komen er daarna nog een aantal jaren bij, of slaat het koor na het jubileumconcert de laatste bladzijde om?
 • #146 - Woensdag 23 februari 2022
  De gijzeling in Amsterdam is inmiddels voorbij, in de podcast een terugblik op wat daar nu is gebeurd en de Enschedese advocaat Schol is blij met de straf die is opgelegd aan de verdachten die een aanslag op zijn leven deden. Verder in de podcast hoor je de nieuwe wijkvoorzitter van Angelslo, want die wijk in Emmen heeft weer een wijkbestuur! En wat gebeurd er met al het water wat de afgelopen dagen is gevallen? Tjeerd Dijkstra van Waterschap Vechtstromen vertelt erover.
 • #145 - Dinsdag 22 februari 2022
  De boom in Diever, die een dodelijk ongeluk veroorzaakte, stond al langer op de radar, het dorp van Irene Schouten is trots op de Olympisch Kampioene en een meubelmakerij in Friesland gebruikt omgevallen bomen voor nieuwe meubelen. Verder in de podcast hoor je over hoe in Emmen ontwikkelde technologie nu internationale aandacht krijgt. Wat is het precies en waarom is het zo vernieuwend? Je hoort het in de podcast! En carnaval staat voor de deur, wat zorgt voor drukte in de feestwinkels!
 • #144 - Maandag 21 februari 2022
  Het is feest voor de kinderen! In Stiekelstad is er uitbundig kindercarnaval gevierd. Hoe de kinderen dat hebben beleefd hoor je in de podcast. En hoe heeft de gemeente Emmen dit weekend beleefd, met de storm en alle gevolgen daarvan? Locoburgemeester Robert Kleine blikt terug.
 • #143 - Vrijdag 18 februari 2022
  Er is grote storm op komst. Jordi Huinre kan je precies vertellen wat je vandaag te wachten staat. Naast de storm is vandaag de dag dat de versoepelingen. Iedereen heeft wel weer zin in een feestje! Dat merkt Eddie Mensink, organisator van het Mega Piraten Festijn ook. En er is veel aan de gang in Wildlands Adventure Zoo Emmen, Hanneke Wijshake vertelt je precies wat er aan de hand is!
 • #142 - Donderdag 17 februari 2022
  Er heerst grote krapte op de arbeidsmarkt en ook Zuidoost-Drenthe ontkomt daar niet aan. Hoe kijkt een uitzendbureau daar tegenaan? Wat zijn de uitdagingen en de oplossingen? En er komen weer nieuwe stadsgravures in Coevorden. Gemaakt bij een steenhouwerij in Deventer en we namen er een kijkje.
 • #141 - Woensdag 16 februari 2022
  Carnaval kan doorgaan! En dat is goed nieuws voor de carnavalisten uit Barger-Oosterveld, want ze hebben daar lang gewacht voordat ze een beslissing hebben genomen over de carnavalsfeesten en dat komt nu wel goed uit! En er wordt meer georganiseerd in Zuidoost-Drenthe: wat dacht je van een theaterconcert over Bommen Berend. Je hoort erover in de podcast. Verder wordt vandaag het eerste onderzoeksrapport over de aanpak van de coronacrisis gepresenteerd, dreigen honderden pluimveehouders vanaf vandaag geld mis te lopen, omdat ze hun vrije-uitloop-eieren niet meer onder die naam mogen verkopen en trekt Rick uit Vught heel wat bekijks.
 • #140 - Dinsdag 15 februari 2022
  De gemeente Emmen gaat onderzoek doen naar regenwater. Een belangrijk onderzoek, maar waarom eigenlijk? En waarom is hierbij hulp van inwoners nodig? Je hoort het in de podcast, waar je ook hoort over de toekomst van kinderhartchirurgie in Noord-Nederland. Een belangrijk vraagstuk, ook voor Zuidoost-Drenthe. Verder staat vandaag in het teken van de coronapersconferentie, snakken Nederlanders naar versoepelingen, komen scholen in de problemen door de hoge energieprijzen en is de Emmer clientenraad niet te spreken over de actie met energiebespaarboxen.
 • #139 - Maandag 14 februari 2022
  Een Kinderraad van Advies, wat is dat? En waarom heeft het Emmer dierenpark Wildlands dat nodig? Want het is geen symbolische functie, maar eentje met echte invloed! Je hoort erover in de podcast, waar je verder ook een overzicht hoort van de Zuidoost-Drentse sport van afgelopen weekend. En verder in het nieuws vandaag: Tweede Kamerlid Gundogan is door haar partij Volt geschorst, een Tiny House is door vele regels toch geen oplossing voor de krappe woningmarkt en leraren van middelbare scholen vinden dat er te weinig aandacht is voor seks en relaties.
 • #138 - Vrijdag 11 februari 2022
  De laatste dag van de week is aangebroken! Dus staat er weer een podcast voor je klaar. Met vandaag meer informatie over de gevaren van koolmonoxide, Stedelijk Museum Coevorden heeft vanaf 18 februari een nieuwe tentoonstelling. Melissa Luisman verteld je graag meer over de tentoonstelling. En Theater Hofpoort is super blij. Zoals het er nu naar uit ziet mogen ze weer beginnen. Anke Pepping van het theater is erg enthousiast.
 • #137 - Donderdag 10 februari 2022
  Mariette Hamer gaat in opdracht van de regering het probleem van seksueel grensoverschrijdend gedrag aanpakken, gevaarlijke situaties op de weg door een nieuwe regel voor vrachtwagenchauffeurs en in 2023 of in 2024 wordt er definitief gestopt met de gaswinning in Groningen. Verder in de podcast een gesprek met voedingsdeskundige Johanna Arends over frisdrank. Want jongeren vinden het drinken van frisdrank tegenwoordig normaal en dat is, met het oog op suikerinname, geen goede trend. En er komt geen zonnewand langs de A37 bij Erica. Goed nieuws voor Bert Schoenmaker, die met zijn werkgroep actie voerde tegen de komst van die wand.
 • #136 - Woensdag 9 februari 2022
  De Tweede Kamer gaat vandaag in debat over de abortuspil, De politie voert actie, de opbrengst van het extra gas moet naar de Groningers gaan en de gemeente Emmen moet op zoek naar een nieuwe initiatiefnemer voor een horecapaviljoen bij de Grote Rietplas. Verder in de podcast hoor je het verhaal van de 14-jarige Yoran uit Klazienaveen. Hij probeerde een groep jongens te helpen op het voetbalveld, maar werd daar zelf de dupe van. En het voormalige cafe Nachdwacht in Zwartemeer wordt verbouwd naar woningen en krijgt daarvoor extra steun van de provincie.
 • #135 - Dinsdag 8 februari 2022
  Een half miljoen groene vinkjes verlopen vandaag, er lijken nieuwe versoepelingen aan te komen, de burgemeester van Valkenburg vindt dat de waarschuwingen voor overstromingen afgelopen weekend onnodig paniek veroorzaakten en de gemeente Coevorden zit in een lastige situatie met de familie Bannink. Verder in de podcast gaat het vooral over basisscholen. Uit een rondgang blijkt een kwart van de leraren ziek thuis te zitten en dat zorgt voor een tekort. Maar hoe erg speelt dat nou eigenlijk? Want, waar de ene school een drastische maatregelen heeft genomen, hebben andere scholen veel minder last van corona. Hoe zit dit en hoe kijken schoolbestuurders zelf naar de huidige situatie?
 • #134 - Maandag 7 februari 2022
  Minister Adriaansens gaat vandaag in gesprek met nachtclubondernemers die de deuren weer willen openen, Marc Overmars vertrekt bij Ajax, paniek in Limburg na de regenval van gisteren en teleurstelling bij het zwembad in Groningen. Verder in de podcast hoor je hoe steeds meer Drenten de grens over gaan voor boodschappen. We namen een kijkje in Emlichheim, net over de grens bij Coevorden.
 • #133 - Vrijdag 4 februari 2022
  De dag staat in het teken van de aftrap van de Olympische Winterspelen! En verder dreigt in Nieuwe ter Aa een belangrijke 130 jaar oude veerpont te verdwijnen, heeft Arnhem wel een heel bijzondere nieuwe bezorgdienst en was Rotterdam gisteren in de ban van een groot stekelvarken. Verder in de podcast: hoe gaat FC Emmen vanavond spelen tegen Oss? Sportverslaggever Niels Dijkhuizen spreekt met trainer Dick Lukkien.
 • #132 - Donderdag 3 februari 2022
  De problemen met de spaartaks zijn voorlopig nog niet voorbij, nachtclubs openen de deuren als protest tegen maatregelen en de gemeente Emmen heeft het eerste concept van de nieuwe woonvisie gepresenteerd. Verder bereiden inwoners van het dorp Emmer-Compascuum zich al voor op hun eigen Emmer-ComPASSION en bouwen vier vrienden uit Sleen samen hun eigen huizen.
 • #131 - Woensdag 2 februari 2022
  De dag van de traan! Vandaag vieren Willem-Alexander en Maxima hun 20-jarige huwelijk, wordt er in stad Groningen geld ingezameld voor een 63-jarige Pool die dakloos is geraakt en is een geitenboer uit Schagerbrug een hit op TikTok! Verder maakt Coevorden ruimte voor extra parkeerplekken. In de podcast hoor je verder wie de jongste lijsttrekker van Drenthe is tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen en hoor je wethouder Steven Stegen over de nieuwe visie op toerisme in de gemeente Coevorden.
 • #130 - Dinsdag 1 februari 2022
  Gelukkig nieuwjaar! In China wordt vandaag het jaar van de tijger ingeluid. Verder wordt de beslissing over carnaval uitgesteld, wordt vuurtoren Lange Jaap nader onderzocht en verdwijnt de fax uit de rechtbank. En hoe kan het toch dat verkeer met bestemming Oost-Groningen door Klijndijk wordt geleid? Die vraag heeft ook Statenlid Jos Schomaker. Hij legt in de podcast uit wat het probleem is.
 • #129 - Maandag 31 januari 2022
  Het is de dag van storm Corrie, de verjaardag van Prinses Beatrix, van het overleg met de burgemeesters over hoe carnaval kan worden gevierd en vanaf krijgen ook jongens een uitnodiging om zich te laten vaccineren tegen HPV-kanker. In de podcast hoor je verder hoe trainer Dick Lukkien de wedstrijd van FC Emmen heeft ervaren en Rixt van Dongera van Bloody Basics over het menstruatiekastje bij het Drenthe College in Emmen.
 • #128 - Vrijdag 28 januari 2022
  De Tweede Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat gaat vandaag op werkbezoek in Groningen, de NS gaat het aantal treinen per uur afbouwen, grote zorgen bij een van de laatste sterrenwachten in het noorden van het land en zwembad De Slagen in Schoonebeek wacht een grondige renovatie. Verder in de podcast blikken Keziah Veendorp en trainer Dick Lukkien van FC Emmen vooruit op de kraker van morgen, uit tegen Excelsior. En Dylan is op bezoek bij het Harmonium Museum, waar het ernaar uitzag dat deze zou verdwijnen, tot Koos met een plan kwam!
 • #127 - Donderdag 27 januari 2022
  Vandaag debatteert de Tweede Kamer over het afschaffen van de verplichte bedenktijd bij een abortus, zet diezelfde kamer vraagtekens bij het coronatoegangsbewijs, waren de gevolgen van de maatregelen gisteravond zichtbaar op TV en zijn er vorig jaar enorm veel boeken verkocht, maar omdat het merendeel online werd verkocht, moeten boekhandels creatief zijn. Verder in de podcast hoor je waarom het Klazienaveense jeugdcircus Carantelli zijn deuren moet sluiten en is er goed nieuws voor China Lights in Emmen. Het was nog even spannend, maar bezoekers zijn weer welkom, vertelt mede-organisator Henk Hiddingh in de podcast.
 • #126 - Woensdag 26 januari 2022
  Het is de dag dat John de Mol in gesprek gaat met staatssecretaris Uslu, dat de quarantaine-regels voor kinderen zijn versoepeld, Nederlanders blij zijn met de verdere versoepelingen in onder andere de horeca en cultuur en dat De Stichting Synagoge Coevorden van de synagoge een museum wil maken. En verder in de podcast hoor je hoe een cafe in Emmen helemaal klaar is voor de heropening en vertelt Rick over de provinciale kookwedstrijd voor kinderen: Kindermenu 2.0.
 • #125 - Dinsdag 25 januari 2022
  Het is de dag dat uit onderzoek blijkt dat het vertrouwen van Groningers in de overheid vorig jaar weer is gedaald, dat medewerkers van de Nederlandse ambassade in Oekraïne naar huis mogen en de dag van een nieuwe corona-persconferentie over mogelijke versoepelingen, die misschien nog wat feestelijke vraagstukken met zich meebrengen. Verder in de podcast hoor je hoe Dorpsbelangen Nieuw-Schoonebeek de vraag naar woningen in het dorp op een leuke en creatieve manier onder de aandacht brengt. En er is goed nieuws over het Drenthe Loopfestijn! Het loopfestijn gaat waarschijnlijk door, met een nieuwe organisatie. Jan Sorgdrager vertelt hoe dat eruit gaat zien.
 • #124 - Maandag 24 januari 2022
  Het is de dag van overleg in het Catshuis waaruit moet blijken of de horeca en cultuursector de deuren weer mogen openen, in Huisduinen wordt actie gevoerd voor het behoud van vuurtoren Lange Jaap en in Hillegom heeft de hele nacht brand gewoed in een paintballcentrum. En verder in de podcast maakt Vera een wandeling met Claudia Ester. Zij werkt in de zorg en heeft long covid, waardoor ze nu haar baan dreigt te verliezen. En je hoort hoe winkelcentrum De Gansehof in Coevorden weer langzaam wordt gevuld, nadat het er de afgelopen jaren uit heeft gezien als een spookstadje.
 • #123 - Vrijdag 21 januari 2022
  Het OMT kijkt vandaag naar de quarantaineregels voor scholen, de advocaat van Ali B. zegt dat de rapper niet wordt vervolgd voor verkrachting, de Nederlandse landbouwsector heeft vorig jaar voor het eerst meer dan honderd miljard euro aan producten geexporteerd en het haalbaarheidsonderzoek naar gezamenlijke huisvesting van NHL Stenden Hogeschool en het Drenthe College heeft vertraging opgelopen. Verder in de podcast blikken we vooruit op de wedstrijd van FC Emmen. Morgen treed de club aan tegen NAC Breda. Hoe kijk doelman Michael Brouwer naar de wedstrijd en naar zijn eigen toekomst? En Waterschap Vechtstromen is op zoek naar lozer van vreemde korrels die zijn aangetroffen in het water. Marc van Langen weet er alles van en vertelt erover in deze aflevering.
 • #122 - Donderdag 20 januari 2022
  Het is de dag dat het programma BOOS de uitzending over The Voice of Holland publiceert, arbodiensten melden dat het ziekteverzuim in razend tempo stijgt, dat uit onderzoek blijkt dat tijdens de feestdagen het aantal te laat bezorgde pakketjes gedaald is en het project LevelUp Drenthe is genomineerd voor Appeltje van Oranje. In de podcast hoor je daarnaast de reacties vanuit het Rensentheater in Emmen. Het theater nam gisteren deel aan de protestactie van de cultuursector. En de KNSB heeft het Gilde der Nederlandse Natuurijsmeesters opgericht. Jeroen Steenbergen uit Odoorn neemt deel aan het Gilde, maar wat is het eigenlijk?
 • #121 - Woensdag 19 januari 2022
  Het is de dag dat diverse theaters, musea en andere culturele instellingen op ludieke manieren de deuren openen. Zo worden er mensen geknipt tijdens een theatervoorstelling of wordt er gesport in een museum. Verder roepen de coalitiepartijen vandaag het kabinet op om de koopkracht te herstellen, blijkt uit onderzoek dat een groot deel van onze huisdieren te dik is en heeft Eindhoven de eerste airfryer-snackbar van Nederland. In de podcast hoor je verder hoe nu verder met carnaval in Zuidoost-Drenthe? Er lijkt definitief een streep door het hele feest te gaan. En Rien is op bezoek bij David Zeeman. Hij is slechtziend, maar heeft toch een leuke baan en dat doet hij niet alleen!
 • #120 - Dinsdag 18 januari 2022
  Vandaag is het precies 59 jaar geleden Willem Augustin er heel wat voor over had om mee te doen aan de Elfstedentocht, de dag dat de Tweede Kamer debatteert over de plannen van het nieuwe kabinet, het Nibud komt met een berekening over de koopkracht en Wildlands is begonnen aan de make-over van de entree van het park. En verder in de podcast loopt Dylan mee met wethouder Raymond Wanders en medewerker wijkvoorziening Ricardo Hemme en leert hij over de beschutte werkplekken in de Gemeente Emmen en opent in Coevorden het Stedelijk Museum haar deuren, terwijl dit eigenlijk niet mag. Directeur Rik Klauce legt uit waarom hij toch open gaat.
 • #119 - Vrijdag 14 januari 2022
  Renze Bergsma is inmiddels al 100 dagen de burgemeester van Coevorden. Maar hoe bevalt hem dat? Wat vind hij lastig en waar loopt hij tegen aan? En wat is juist het leukste aan zijn beroep? Meneer Bergsma schoof bij mij in de studio aan en verteld hoe lang hij nog burgemeester wil blijven. Ook hoor je Harrie van der Velde, hij is het zat. Zijn winkel gaat morgen gewoon open bij een verlenging van de lockdown. Waarom? Dat legt hij je in deze podcast netjes uit!
 • #118 - Donderdag 13 januari 2022
  Vandaag in de podcast veel corona nieuws. De burgemeesters van de noordelijke gemeenten willen dat de lockdown wordt versoepeld. De burgemeester Eric van Oosterhout zijn motivatie hoor je in deze podcast. Ook de winkeliers in tweelingdorp Nieuw-Amsterdam/Veenoord zullen ook de deuren open gooien, mocht de lockdown verlengd worden. Waarom ze dat doen legt Bas Kamst uit. Ook ander nieuws uit de regio komt voorbij! Maik Reuvers gaat op 16 juli een “roots festival” organiseren. Collega Rien Kort sprak met hem. En de gemeente Emmen is op zoek naar een locatie waar overlast gevende daklozen ondergebracht kunnen worden. Wethouder Robert Kleine legt uit wat de bedoeling is.
 • #117 - Woensdag 12 januari 2022
  Het is woensdag gehaktdag! En wederom staat er weer een mooie podcast voor je klaar. De metaalsector gaat vrijdag weer staken. Waarom? Dat legt Anthony Williams van CNV Vakmensen aan je uit. Ook hoor je MarjoN Feenstra, manager testen en vaccineren van de GGD. Zij verteld je hoe het gaat met het prikken zonder afspraak.
 • #116 - Dinsdag 11 januari 2022
  Viroloog Bert Niesters heeft jou hulp nodig! Hij vind dat het tijd is voor een lange termijn visie voor de pandemie. Samen met een groepje experts zitten ze te wachten op mensen die meedenken aan een oplossing voor de toekomst. Ook hoor je wethouder Rene van der Weide over de kinderziektes van de Diftar en hoor je de reacties op het advies van het OMT voor mondmaskers in buitenruimtes.
 • #115 - Maandag 10 januari 2022
  Er staat weer een verse week voor je klaar, en daarbij hoort een verse podcast! Vandaag in de podcast hoor je Arwin Nimis, bestuursvoorzitter van het Drenthe College, hij is teleurgesteld dat het MBO niet open mocht. Ook hoor je René Posthuma over FC Emmen, de corona gevallen in de sport en E&O. Kortom een volle podcast op deze mooie zonnige dag!
 • #114 - Vrijdag 7 januari 2022
  De laatste dag van je werkweek staat er weer een podcast voor je klaar! Met uiteraard het laatste nieuws uit de regio, burgemeester Eric van Oosterhout vertelt je waarom je vanavond om 20:00 naar ZO!34 moet kijken. Youri Vendrig is op zoek naar de beste sporters uit Coevorden en Collega Dylan kijkt met ouders Toby en Hellen terug op het verschrikkelijke ongeluk in Weijerswold.
 • #113 - Donderdag 6 januari 2022
  Bij het huis van D66-leider Sigrid Kaag is een man met een brandende fakkel opgepakt, kandidaat-minister van Wonen Hugo De Jonge krijgt opnieuw een pittig dossier, winkeliers hebben tijdens deze lockdown al 2 miljard euro verlies geleden en willen na 14 januari weer open en in Zuidoost-Drenthe heeft de politie een drugslab aangetroffen. Verder in de podcast vandaag: in Stiekelstad is een grote streep gezet door de carnavalsoptochten die gepland waren voor eind februari en hoe kijk Zuidoost-Drentse pluimveehouder Mariska Hoving naar de ontwikkelingen rondom de vogelgriep?
 • #112 - Woensdag 5 januari 2022
  Corona heeft huwelijksceremonies behoorlijk beïnvloed, kledingwinkels trekken naar de markt om toch een soort van open te blijven, in Groningen is een schip tegen een brug gevaren en Zuidoost Drenthe staat stil bij het overlijden van oud-dierentuindirecteur Jaap Rensen. Verder in de podcast vandaag: de festivalzomer is nog ver weg, maar toch worden er alweer plannen gemaakt. Zelfs nieuwe festivals willen deze zomer voet aan de grond krijgen. Zo ook het nieuwe idee van Mike Reuvers. In de podcast vertelt hij erover.
 • #111 - Dinsdag 4 januari 2022
  De coronamaatregelen worden waarschijnlijk niet fors versoepeld, het vuurwerkverbod heeft niet kunnen voorkomen dat de schade weer in de miljoenen liep, nieuwe patienten van het Radboud UMC krijgen standaard een PCR-test en in Zuidoost-Drenthe is een minderjarige jongen uit Zwartemeer in de nacht van 1 januari ernstig mishandeld. Verder in de podcast vandaag een vooruitblik op het 350-jarige ontzet in Coevorden. Wat zijn de plannen? En de basisscholen gaan maandag weer van start. Je hoort algemeen directeur Jolien Thiele van basisscholengemeenschap Fiers uit Coevorden erover.
 • #110 - Maandag 3 januari 2022
  Welkom in 2022! Met ook dit jaar weer elke werkdag een podcast. Het nieuwe jaar staat mede in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen in maart. In deze podcast alvast een vooruitblik met twee kandidaat raadsleden uit Zuidoost-Drenthe, die beide namens een nieuwe partij deelnemen aan de verkiezingen.
 • #109 - Vrijdag 31 december 2021
  Een bomvolle podcast is hoe wij de laatste dag van 2021 beginnen! Bart van Willigen gaat 3 januari 72 uur lang live streamen voor het goede doel! Waarom hij dit doet hoor je in de podcast van vandaag. De buschauffeurs zijn het niet eens met de voorstellen. Hun eisen hoor je van Edwin Kuiper. Burgemeester Renze Bergsma van Coevorden blikt terug op 2021 en kijkt vooruit naar zijn 100 dagen in 2022. FC Emmen speler Jeroen Veldmate blikt terug op de afgelopen seizoenshelft. Is hun goede voornemen om terug te komen in de Eredivisie? En ook bij ZO!34 vergeten we het niet! De Oudejaarsconference! Pak er een lekkere oliebol bij en geniet van de laatste Opstaan Doe Je Zo Podcast van 2021!
 • #108 - Donderdag 30 december 2021
  Morgen belooft het een warme dag te worden! Er kunnen zelfs records worden gebroken! Weerman Jordi Huinre vertelt je precies hoe het kan dat het zo warm wordt en kan je ook precies vertellen hoe warm het gaat worden! Ook blikken we in de podcast van vandaag terug op de markt in Emmen. Ze gaan een gooi doen naar de mooiste markt van Nederland. Het geheim? Dat vertel Marcel Meijer je!
 • #107 - Woensdag 29 december 2021
  De laatste week van 2021 wordt door het midden gehakt deze woensdag. Toch staat er weer een gloednieuwe podcast voor je klaar. We gaan terugblikken met Tom Egberink. Hij heeft een mooi jaar gehad. Meegedaan aan de paralympische spelen in Tokio en Nederlands Kampioen. Het jaar van Theater Hofpoort ziet er iets treuriger uit. Ondanks dat is Saskia erg positief op het afgelopen jaar! Haar verhaal inclusief het laatste nieuws hoor je in de podcast van vandaag!
 • #106 - Dinsdag 28 december 2021
  Deze grijze dinsdag staat volledig in het teken van goede doelen! Vandaag in de podcast hoor je twee positieve mensen die graag hun handen uit de mouwen steken om de wereld een stuk mooier en beter te maken. Reza verkoopt Oliebollen voor de voedselbank en het G-team van Drenthina. Iris haalt geld op om warme jassen te kunnen maken voor kinderen in Nepal. Wil jij je steentje bijdragen? In de podcast van vandaag kom je te weten hoe jij kan helpen!
 • #105 - Maandag 27 december 2021
  De laatste week van 2021 gaan we gewoon door met Opstaan Doe Je Zo! En over het einde van 2021 gesproken. Moet er een vuurwerkverbod komen? Of is twee jaar zonder vuurwerk genoeg? Als het aan Trizin Hof ligt moet het verbod er blijven. Waarom legt hij je uit in de podcast van vandaag! Ook hoor je dat het jaar van Katja Stam uit Klijndijk alleen maar hoogtepunten kent. En hoe trots de buurtsportcoaches uit Coevorden zijn op het afgelopen jaar!
 • #104 - Vrijdag 24 december 2021
  Wil jij iemand blij maken? Dat kan erg makkelijk! Hoe je dat kan doen hoor je in de podcast van vandaag! Ook gaan we 2021 voor FC Emmen na bespreken en het laatste nieuws uit de regio komt voorbij!
 • #103 - Donderdag 23 december 2021
  In de podcast van vandaag hoor je buschauffeur Dirk Visser na zijn gesprek met demissionair staatssecretaris Broekers-Knol, hoe de kerstcadeau actie van FC Emmen is verlopen en reacties van omwonenden nu er mogelijk nieuwe plannen zijn met de rotte kies aan de Dordsedwarsstraat in Emmen.
 • #102 - Woensdag 22 december 2021
  De eerste ijsdag van het jaar met in de podcast: fietsen en Kerststallen! Want de provincie trekt 3 miljoen euro uit voor de recreatieve fietspaden en daar is de Fietsersbond blij mee. Niet blij is de predikant van de Kerk uit Sleen. Hij moet zijn Kerststallen tentoonstelling afblazen, maar wil er nog wel iets over vertellen. Je hoort het in de podcast van vandaag!
 • #101 - Dinsdag 21 december 2021
  Prikspijt is het woord van 2021, maar wat is het Drentse Woord van het Jaar 2021? Je hoort het in deze podcast. En de bibliotheken zijn open en helpen met onder andere het maken van vaccinatieafspraken. Het steunpunt Digitale Overheid is nu misschien wel belangrijker dan ooit. Nicole Stiekema van de bibliotheek in Emmen vertelt erover.
 • #100 - Maandag 20 december 2021
  Podcast nummer 100 staat in het teken van het laatste beetje sport voor de winterstop. Rene Posthuma praat je bij over FC Emmen en handbal uit Zuidoost-Drenthe.
 • #99 - Donderdag 16 december 2021
  Zorggroep Treant is begonnen met het prikken van boostervaccins bij eigen woonzorgpersoneel. Andre Belt legt uit hoe de operatie in elkaar zit en waarom het zo belangrijk is. En de Coevorden Co-Helpers zetten zich ook deze Kerst in voor de medemens. Simone Kempees vertelt erover in deze podcastaflevering.
 • #98 - Woensdag 15 december 2021
  FC Emmen verliest en is uitgeschakeld voor de KNVB Beker. Trainer Dick Lukkien geeft zijn reactie. En hoe gaan de basisscholen om met de eerdere sluiting? Jolien Thiele van basisscholengemeenschap Fiers vertelt in de podcast hoe zij met de nieuwe maatregelen omgaan.
 • #97 - Dinsdag 14 december 2021
  Wat wordt de opvolger van prugeltie? Gaorenklopper of toch vernuvern? Renate Snoeijing van Het Huus van de Taol vertelt over de woorden die kans maken op de titel Mooiste Drentse Woord van het Jaar. En hoe gaat de Weeshuisweide in Coevorden eruitzien? De eerste schetsen zijn klaar, maar daar is het nog niet mee gedaan. Gert van der Kooi vertelt over de plannen en de aanpassingen die er nog kunnen komen.
 • #96 - Maandag 13 december 2021
  Terwijl Nederland nog aan het bijkomen is van de overwinning van Max Verstappen, gaat deze podcast nog even door in de sportwereld. Met aandacht voor sport in Zuidoost-Drenthe. Rene Posthuma praat je bij!
 • #95 - Vrijdag 10 december
  Jij kan zelf in actie komen voor de voedselbank! Het is Paarse Vrijdag, Janneke kan 105 kilo tillen en de BOA’s blijven gebruik maken van bodycams. Er is veel te bespreken in de podcast van vandaag! Daarom speciaal een XL versie!
 • #94 - Donderdag 9 december
  De resten van de Bentheimer Poort in Coevorden worden tentoongesteld. De gemeenteraad trekt ruim 1 miljoen euro voor uit. Maar wat zijn dat eigenlijk voor resten en wat is de historische waarde ervan? Archeologe Janneke Hielkema vertelt erover in deze podcast.
 • #93 - Woensdag 8 december 2021
  De verhuizing van de Nieuwe Veste is een feit. De gemeenteraad van Coevorden heeft gisteren een besluit genomen over de nieuw te bouwen school. Wethouder Jeroen Huizing praat je in deze podcast bij. En het depot van Museum Collectie Brands gaat verhuizen! Ruim 70.000 museumstukken moeten een overtocht maken en Tom neemt een kijkje bij die verhuizing.
 • #92 - Dinsdag 7 december 2021
  Hoe gaat het met de boostercampagne in Drenthe? En gaat iedere Zuidoost-Drentse 60-plusser een boostervaccin krijgen voor de jaarwisseling? In de podcast hoor je een gesprek met Marjon Feenstra van de GGD Drenthe over de vaccinatiecampagne. En FC Emmen gaat zorgen dat kinderen die normaal geen cadeau krijgen tijdens de feestdagen, toch een cadeau krijgen. Hoe dat zit? Je hoort het in de podcast!
 • #91 - Maandag 6 december 2021
  Het begin van de week, na een beperkt sportweekend in Zuidoost-Drenthe. Toch is er nog genoeg te bespreken! Je hoort de highlights van Rene Posthuma. Daarnaast ook hoogtepunten voor het woonwagenkamp in Coevorden. Na jaren van strijd is er zicht op een nieuwe toekomst. Hoe dat zit hoor je vandaag in de podcast.
 • #90 - Vrijdag 3 december 2021
  Van uitstel komt geen afstel voor de oorlogsfilm Verraderlijke Liefde. Sterker nog: het levert alleen maar meer op! Hoofdrolspeler en scenarioschrijver Peter Nillesen vertelt in deze podcast over onder andere nieuwe plannen voor films over bijvoorbeeld Ellert en Brammert en Vincent van Gogh. En wat betekenen de verhoogde energietarieven nou eigenlijk voor de gemiddelde inwoner? Stichting Knip maakt zich grote zorgen. Gerike Menkveld legt uit waarom. Dat en meer vandaag in de podcast!
 • #89 - Donderdag 2 december 2021
  Vakbond FNV gaat komend weekend actievoeren in de buslijnen rondom Ter Apel. Waarom en hoe het er precies uit komt te zien, vertelt FNV-bestuurder Edwin Kuiper in deze podcast. En de kelder van het voormalig biochron worden het nieuwe onderkomen van het CBK. Wethouder Robert Kleine vertelt over de plannen.
 • #88 - Woensdag 1 december 2021
  FNV Streekvervoer wil permanente beveiliging op de bussen tussen Emmen en Ter Apel en anders is er kans op acties. In de podcast vertelt Edwin Kuiper erover. En daarnaast krijgen dorps- en buurthuizen een steuntje in de rug door middel van subsidie vanuit de provincie. Gedeputeerde Hans Kuipers legt uit waarom dat belangrijk is.
 • #87 - Dinsdag 30 november 2021
  China Lights in Emmen gaat morgen van start, maar in wat voor vorm nu er nieuwe maatregelen zijn voor evenementen? Henk Hiddingh legt de plannen uit. En het MetalFront Coevorden begon ooit als motorclub, maar vieren inmiddels al het 25 jarig bestaan als vereniging van metalliefhebbers. Dylan bracht een bezoekje aan het Front.
 • #86 - Maandag 29 november 2021
  Het begin van de week met een belangrijk onderwerp in de podcast: huiselijk geweld. Rolf Muggen van Sedna legt uit wat er precies onder wordt verstaan, hoe het beter herkent kan worden en de campagne die Sedna nu opstart. Daarnaast hoor je ook over de opknapbeurt voor het waterpompstation in Dalen.
 • #85 - Vrijdag 26 november 2021
  Is het Drentse landschap zo mooi dat de straaljagers met enige regelmaat boven Drenthe vliegen, of moeten we die oorzaak toch ergens anders zoeken? Dat antwoord krijg je in de podcast van vandaag! Ook hoor je Aly Zingstra over Orange the World. En je wordt bijgepraat over het laatste nieuws uit de regio!
 • #84 - Donderdag 25 november 2021
  Museum Collectie Brands gaat uitbreiden! In de podcast van vandaag hoor je Hank Peters die uitleg geeft over de plannen, met onder meer ruimte voor virtual reality. En je krijgt een inkijkje in de eerste taalles Nederlands voor de spelers van FC Emmen.
 • #83 - Woensdag 24 november 2021
  Op deze grijze en grauwe woensdag een podcast met daarin een mogelijk zorghotel in Emmer-Compascuum. Jan Schoonbeek vertelt hoe dat tot stand zou moeten komen. En verschillende raadsleden in Coevorden hebben een solidariteitsactie opgezet voor de politieke gevangenen in Wit-Rusland. In de podcast hoor je wat voor actie.
 • #82 - Dinsdag 23 november 2021
  Een grote streep gaat er door het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi van dit jaar. De organisatie heeft besloten om het evenement te annuleren en vooruit te kijken naar volgend jaar. In de podcast legt Jo Assen uit waarom. En gaat het Drenthe Loopfestijn nog wel door? Het huidige bestuur wil de organisatie overdragen, maar is er wel een partij die dat over kan nemen? Voorzitter Rene Laan vertelt over de situatie.
 • #81 - Maandag 22 november 2021
  Het is weer maandag! Een nieuw begin van de week met een nieuwe terugblik op het sportweekend. Rene Posthuma praat je bij over amateurvoetbal, FC Emmen en handbal in Zuidoost-Drenthe. En het begin van de nieuwe pendelbus voor asielzoekers, tussen Zwolle en Ter Apel. Je hoort een uitgebreid gesprek met burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen over onder meer die aanpak.
 • #80 - Vrijdag 11 november 2021
  Een machine die kraaien leert plastic op te ruimen, het lerarentekort wordt dan eindelijk aangepakt? En wat gaat Emmer-Compascuum doen met de 20 miljoen die het krijgt. Dat en het laatste nieuws uit de regio hoor je in de podcast van vandaag!
 • #79 - Donderdag 18 november 2021
  Bouwen in Gees en verbouwen in het Rensenpark, dat hoor je vandaag in de podcast. Met in Gees de mogelijkheid voor een nieuwe woning die je samen met je nieuwe buren gaat bouwen en een voedselbos waar verschillende producten worden verbouwd. Je hoort het in deze aflevering van Opstaan Doe Je Zo - De Podcast.
 • #78 - Woensdag 17 november 2021
  China Lights Emmen gaat door! En dat terwijl er net weer nieuwe coronamaatregelen voor evenementen zijn. Henk Hiddingh van de organisatie vertelt hoe de plannen er nu uit zien. Daarnaast hoor je over de investering in technologie die het Esdal College gaat doen.
 • #77 - Dinsdag 16 november 2021
  LEF! keert niet terug in de gemeenteraad van Emmen na de verkiezingen. Jenneke Ensink vertelt over het besluit en de toekomst van de partij. En je hoort over het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi, een groot evenement, maar gaat het door of niet?
 • #76 - Maandag 15 november 2021
  Een nieuwe week, na een bewogen weekend. Met in dat weekend onder andere de opening van knooppunt Emmen-West. Je hoort gedeputeerde Cees Bijl en een van de naambedenkers van de nieuwe fly-over. Maar ook een positief weekend voor Joey Koops van D66 in Emmen. In de ledenvergadering werd namelijk groen licht gegeven voor meer aandacht voor het Deltaplan van het Noorden. In deze podcast legt hij uit wat dat is en wat deze steun kan betekenen.
 • #75 - Vrijdag 12 november 2021
  Gaat de Sinterklaasintocht van Coevorden morgen wel door? Met een schuin oog kijkende naar de persconferentie van vanavond vertelt Edwin Boomstra, organisatie en centrummanager van Coevorden of hij een plan B heeft. Ook hoor je Jeroen Huizing over de Nieuwe Veste in Coevorden, en Linda van GGD Drenthe over de lange wachtrij bij de test en vaccinatie locatie’s.
 • #74 - Donderdag 11 november 2021
  Alaaf! Het is de 11e van de 11e, de start van het carnavalsseizoen. Met vandaag in de podcast een gesprek met Machteld van der Werf over de samenwerking met de Drentse theaters om meer jongeren naar het theater te trekken en Danielle van de Ark vertelt over de nieuwe kaart die alle toeristische trekpleisters in het Veenland laat zien.
 • #73 - Woensdag 10 november 2021
  Treant gaat ingrijpen nu het aantal ziekenhuisopnames door corona oploopt. Ineke Kemper spreekt erover met bestuursvoorzitter Paula Nelissen van Treant. En je hoort wethouder Jeroen Huizing over het extra geld voor groenonderhoud in de gemeente Coevorden.
 • #72 - Dinsdag 9 november 2021
  In de podcast van vandaag blikken we terug op de Ganzenmarkt, zonder ganzen, met coronapas, verkiezingen en een nieuwe burgemeester. Daarnaast een gesprek met Jerry Stoker van PAC. Die partij wil zowel een Drentse als Nederlandse plaatsnaam op de borden in de gemeente Coevorden en je hoort Anita Wix, over een spel ontwikkeld voor medewerkers in het sociaal domein. Het spel is moet helpen huiselijk geweld te herkennen. Ze legt het uit in deze podcast.
 • #71 - Maandag 8 november 2021
  De dag van de Ganzenmarkt in Coevorden, met vandaag in de podcast een sportoverzicht met veel voetbal en een plan voor sedum op daken van bushokjes in Coevorden. Hoe dat zit, hoor je in Opstaan Doe Je Zo, de podcast.
 • #70 - Vrijdag 5 november 2021
  Vandaag in de podcast hoor je Petra van Leeuwen, hoogbegaafde kinderen vallen vaak tussen wal en schip in het basisonderwijs. Daarom heeft Het Anker, een school uit Emmen een zogeheten Kwadraatafdeling. Ook hoor je Youri Vendrig over subsidies voor “Gezond In Coevorden” er ligt nog genoeg op de plank namelijk.
 • #69 - Donderdag 4 november 2021
  De Ganzenmarkt in Coevorden gaat door, maar wel in een aangepaste vorm. Wat die aangepaste vorm is, hoor je van voorzitter Henri van Ringen. En hoe zit het nou met de overlast die een groen-gasinstallatie op het GZI-Next terrein kan brengen? Gisteren was er een inloopavond waar vragen gesteld konden worden.
 • #68 - Woensdag 3 november 2021
  Er zijn veel kansen op de arbeidsmarkt in Zuidoost-Drenthe, volgens het UWV. In deze podcast legt Erik Oosterveld uit wat die kansen precies inhouden. Daarnaast is Marcel Meijer te gast, om te vertellen waarom de VVD in Emmen een permanente boa-post bij het station in Emmen als noodzakelijk ziet.
 • #67 - Dinsdag 2 november 2021
  Zorglocatie Leeuwerikenveld 5 van de Trans staat na inspectie onder verscherpt toezicht. John Kauffeld van Espria, waar de Trans onderdeel van is, legt in deze podcast uit wat er gaande is en wat dit voor de locatie betekend. En D66 in Emmen droomt over een Forum in Emmen, met dat plan kwam Carmen Hoogeveen in de begrotingsvergadering. In deze podcast geeft ze een toelichting.
 • #66 - Maandag 1 november 2021
  November is begonnen! En de 66e podcast trappen we af met het dossier verkeersveiligheid rondom scholen in de gemeente Coevorden. Dylan spreekt erover met wethouder Jeroen Huizing en raadslid Sandra Katerberg (CDA). En ook de Avondschool in Emmen gaat weer beginnen. Voor wie dat is en wat er te doen is, kan Ard piekfijn uitleggen.
 • #65 - Vrijdag 29 oktober 2021
  Speciaal onderwijs, daar zitten alleen maar agressieve kinderen die met busjes worden gebracht. Dat is het beeld wat veel mensen hebben van speciaal onderwijs alleen klopt dat beeld niet. Bart Heeling, docent in het speciaal onderwijs schreef een boek over zijn ervaringen. Ook staan we stil over de toekomst van het Ridderveld.
 • #64 - Donderdag 28 oktober 2021
  Het is bijna een lentedag vandaag met veel zon en een bomvolle podcast. Zo staat het Ridderveld aan de vooravond van de beslissing over het speelveld, gaat de watertoren van Coevorden een metamorfose krijgen en staat dominee Menso Rappoldt in de finale van de preekschrijfwedstrijd. Daarnaast spreken we ook met gedeputeerde Henk Brink over het succes en het vervolg van de voucherregeling voor ondernemers in Drenthe. Dat allemaal vandaag in Opstaan Doe Je Zo - De Podcast.
 • #63 - Woensdag 27 oktober 2021
  In de podcast van vandaag hoor je Marlies over de reanimatietrainingen in Coevorden, maar hoor je ook over de plannen van het NHL Stenden en het Drenthe College. Zij willen samen een onderwijscampus realiseren in Emmen. En over realiseren gesproken: de bewoners van de Bargeres in Emmen willen ook graag iets nieuws zien. Wat dat is, hoor je in de podcast van vandaag!
 • #62 - Dinsdag 26 oktober 2021
  Hardlopen, sterke drank en geld pinnen. Dat klinkt niet als de beste combinatie, behalve in deze podcast! Je hoort vandaag namelijk over de nieuwe Wildlands Run, over nieuwe jenever, volledig geproduceerd in Zuidoost-Drenthe en over het geldautomaat in de Rietlanden. Op dat automaat zaten inwoners uit de wijk namelijk al een hele tijd te wachten... Het gaat dus alle kanten op in de podcast van vandaag.
 • #61 - Maandag 25 oktober 2021
  Het is maandag, een frisse week na een druk sportweekend. Met vandaag in de podcast een terugblik op de moeizame wedstrijd van FC Emmen in Kerkrade, handbalnieuws en een bizarre wending bij de wedstrijd van Germanicus. Rene Posthuma praat je bij. Naast sport ook aandacht voor het boek van Bart Heeling. Janet zocht hem op op de school waar hij werkt en waar ook het boek tot stand is gekomen.
 • #60 - Vrijdag 22 oktober 2021
  Na maanden stil gezeten te hebben mag morgen de Harbour Club in Parc Sandur eindelijk weer van start gaan! In de podcast hoor je Marcel Meijer of de Harbour Club. Ook hoor je Klaas en Janny uit Geesbrug. Na 44 jaar gaan ze met pensioen.
 • #59 - Donderdag 21 oktober 2021
  Bier! Dat wordt genoeg gedronken tijdens carnaval. Tijd dus voor een eigen biertje voor carnavalsvereniging t Stiekelzwien. Maar dat biertje is niet alleen voor fun, er zit ook een gedachte achter. Manfred Bos legt het uit. En in Coevorden zijn er verschillende levensliederen gemaakt. Dylan bezoekt Roelie Lubbers, die alvast een voorproefje heeft.
 • #58 - Woensdag 20 oktober 2021
  Vandaag in de podcast hoor je het verhaal van Annemiek Soppe uit Dalen. Zij werd gisteren met haar gezien onthaald als 5 miljoenste bezoeker van Wildlands in Emmen. En een gesprek met Nicole Stiekema van de Bibliotheek in Emmen over de Cultuurprijs Emmen, waarvoor iedereen weer kandidaten mag insturen.
 • #57 - Dinsdag 19 oktober 2021
  Janny uit Gees maakt speciale lingerie voor vrouwen die een borstamputatie hebben gehad. Janet zoekt haar op en spreekt over haar verhaal. Verder hoor je in deze podcast hoe je kans maakt op je eigen Drentse slogan op een koffiemok, wat het Huus van de Taol zoekt dat soort leuke slogans.
 • #56 - Maandag 18 oktober 2021
  De 56e aflevering zit vol met sport en met Sinterklaas. Coevorden wil namelijk de grootste sinterklaasintocht van de regio houden. Hoe ze dat willen doen, legt centrummanager Edwin Boomstra uit in deze podcast. En dan sport, met Rene Posthuma over FC Emmen, Hurry-Up, amateurvoetbal en nog veel meer, vandaag in Opstaan Doe Je Zo!
 • #55 - Vrijdag 15 oktober 2021
  Vandaag in de podcast hoor je Melissa Luisman over de historische en hysterische modeshow in het kader van de regenboogweek. Ook hoor je Yolanda van HopeForWings over de papgaaienopvang in Nieuw-Schoonebeek. En Ana gaat langs bij de Holdert vanwege de roze loper.
 • #54 - Donderdag 14 oktober 2021
  De dagen worden korter en dat zorgt ervoor dat jongeren meer in het donker fietsen. Aandacht voor fietsverlichting is dus extra belangrijk en daarom is de provincie een campagne gestart, die werd afgetrapt in Emmen. Wethouder Rene van der Weide vertelt erover in deze podcast. En het is feest in het Atlas Theater! Dit weekend bestaan zij 5 jaar en dat moet gevierd worden! Directeur Machteld van der Werf vertelt je hoe jij het feestje mee kan vieren.
 • #53 - Woensdag 13 oktober 2021
  Een nieuwe stap voor de beroemde Bentlage naam in Emmer-Compascuum. Het zalencentrum is vanaf januari, naast dagzorgcentrum voor ouderen, ook een zorglocatie voor jongeren. Anna Bentlage vertelt erover in deze podcast. Daarnaast ook een gesprek met Jos Kasten, die samen met Hondsrug Drenthe een kwartetspel uitbrengt met mooie foto's en weetjes over de regio.
 • #52 - Dinsdag 12 oktober 2021
  Vandaag in de podcast: wat is de reactie van het Ridderveld nadat het burgerinitiatief is besproken door de gemeenteraad van Emmen? Verder: GroenLinks heeft een oproep gedaan aan inwoners om de jodiumpillen te controleren. Fractievoorzitter van de partij in Emmen Bernadette van der Woude legt uit waarom. En we gaan op pad met Stripmaker des Vaderlands Herman Roozen. Hij doet een mini-tournee langs basisscholen in Zuidoost-Drenthe en Dylan zocht hem op in Klazienaveen.
 • #51 - Maandag 11 oktober 2021
  Deze week is de Dutch Food Week, waar aandacht voor voedsel uit de regio voorop staat. Zo ook in Drenthe, we spreken erover met gedeputeerde Henk Jumelet. Daarnaast blikken we met Rene Posthuma terug op het afgelopen sportweekend.
 • #50 - Vrijdag 8 oktober 2021
  Voor je werk naar de andere kant van de wereld verhuizen, ga er maar aanstaan! Angelo Wensing gaat het daadwerkelijk doen! Ook hoor je in de podcast Jaap de Bruin over de verwachtingen van FC Emmen en de directeur van Stedelijk Museum Coevorden over de kunstwedstrijd "Wie is Meindert?".
 • #49 - Donderdag 7 oktober 2021
  Het weekend staat alweer bijna voor de deur en dit weekend starten er twee bijzondere dingen in Zuidoost-Drenthe. We spreken Jerry van het diversiteitsplatform Coevorden over de start van de Regenboogweek en je hoort Bert over de nieuwe tentoonstelling Schoonebeek194045. Een aanrader voor liefhebbers van oorlogsgeschiedenis.
 • #48 - Woensdag 6 oktober 2021
  Op deze typische herfstdag brengen wij je een bomvolle podcast. Ana neemt je mee door het dorp tussen de molens, waar het plaatselijk belang zich zorgen maakt over de verkeersveiligheid. Rien was aanwezig bij de uitreiking van de Emmense Waarderingsprijs en sprak met de winnaar en Jeffrey spreekt met wethouder Guido Rink van de gemeente Emmen over het GZI-Next terrein.
 • #47 - Dinsdag 5 oktober 2021
  Afgelopen weekend was de start van Petje Af in Coevorden. Je zou kunnen zeggen dat het een zondagsschool is, maar dat is het juist niet! Manda Boon, locatiemanager, vertelt over Petje Af en hoe de eerste dag is verlopen. Daarnaast was burgemeester Eric van Oosterhout gisteren op werkbezoek in Nieuw-Schoonebeek en Marleen Herbers van dorpsbelangen ging samen met dorpsgenoten met hem in gesprek over het woningtekort in het dorp. Je hoort het in deze podcast.
 • #46 - Maandag 4 oktober 2021
  Aan het begin van de week blikken we in deze podcast terug op het belangrijkste sportnieuws uit Zuidoost-Drenthe van het afgelopen weekend. Het was een goed sportweekend, met overwinningen voor onder andere FC Emmen en Hurry-Up. Rene Posthuma vertelt er alles over. Ook praten we in deze podcast met Nicole Stiekema, van de bibliotheek in Emmen. Zij helpen sinds een week meerdere mensen met het verkrijgen van de QR-code voor de coronacheck. Voor vooral ouderen is dit namelijk een uitdaging. Je hoort vandaag in deze podcast hoe dat zit.
 • #45 - Vrijdag 1 oktober 2021
  Peter Woerde verdiende dankzij online casino’s twee ton! Zijn verhaal hoor je in deze podcast. Verder hoor je Emiel Lensen over hun voorstelling van vanavond. En hoor je Jisse Otter over de begroting voor volgend jaar.
 • #44 - Donderdag 30 september 2021
  Morgen is het oktober en dat geeft het startschot voor de kindermaand! Ellen van Roosmalen van stichting Kunst & Cultuur vertelt in deze podcast over de kindermaand. En je hoort ook over het nieuwe gedenkmonument in Nieuwlande.
 • #43 - Woensdag 29 september 2021
  Feesten in een grote tent, het mag weer! En dus gaat Dwarspop dit jaar door. In deze podcast spreek ik met Gerwin van de organisatie over het 2-daagse evenement en daarnaast hoor je collega Dylan op pad bij de Crowbuddy. Het speciale apparaat moet ervoor zorgen dat kraaien zwerfafval opruimen, maar hoe gaat dat nu ze inmiddels een maand onderweg zijn?
 • #42 - Dinsdag 28 september 2021
  Vorige week waren diverse politieke partijen op bezoek in Oranjedorp, maar waarom? Corina Vink legt het uit! En gisteren startte een nieuwe campagne van de provincie, om de inwoners nog meer te helpen op weg naar een energieneutrale toekomst. Gewoon Zo! is de naam van de campagne en gedeputeerde Tjisse Stelpstra vertelt er in deze podcast over.
 • #41 - Maandag 27 september 2021
  Stadsboerderij 't Nije Hoff is tweemaal in de prijzen gevallen afgelopen weekend. Gert-Jan is dan ook trots. We spreken hem in deze podcast. Ook hoor je een terugblik op het afgelopen sportweekend, met een teleurstellend begin in het amateurvoetbal en een goed weekend voor het Zuidoost-Drentse handbal.
 • #40 - Vrijdag 24 september 2021
  Gaat FC Emmen vanavond weer winnen? Jaap de Bruin neemt je mee in een korte voorbeschouwing. Ook hoor je in deze podcast Hanneke Wijshake over het 5 jarig bestaan van Wildlands Adventure Zoo Emmen en de Elephant Parade.
 • #39 - Donderdag 23 september 2021
  Aruba! Dat was de bestemming van de familie Knigge uit Emmen tijdens hun deelname aan het programma Steenrijk, Straatarm. Moeder Carolien vertelt in deze podcast over het avontuur. Ook hoor je een gesprek met collega Rien Kort. Hij ging op pad naar 't Soerd in Roswinkel, waar bewoners veel overlast ervaren van een buurtbewoner.
 • #38 - Woensdag 22 september 2021
  We gaan padellen! Er komen namelijk nieuwe banen in Zuidoost-Drenthe voor een van de populairste sporten van dit moment. Voorzitter van TennisClub Bargeres Helenus de Reus vertelt in deze podcast wat padel nou eigenlijk is. Maar het is vandaag ook Nationale Kraanwaterdag, een belangrijke dag volgens WMD-directeur Leo Hendriks. Hij legt uit waarom.
 • #37 - Dinsdag 21 september 2021
  De wijzers van de klok zijn weg! Maar geen paniek, de reden waarom is bekend. In deze podcast hoor je van Barry Gepken waar de wijzers naartoe zijn. Daarnaast spreken we Jisse Otter, wethouder van de gemeente Emmen, over de plannen voor nieuwbouwlocaties in Klazienaveen.
 • #36 - Maandag 20 september 2021
  In deze aflevering praten we met de directeur van de Grote Clubactie, Frank Molkenboer. Een van de bekendste landelijke acties is weer begonnen en in Zuidoost-Drenthe doen maar liefst 55 verenigingen mee! Daarnaast dingt Gert-Jan Nijhoff mee naar een prijs: zijn stadsboerderij is namelijk genomineerd voor de Drentse Architectuurprijs. In deze podcast vertelt hij over zijn boerderij.
 • #35 - Vrijdag 17 september 2021
  Edgar Voortman heeft de KNVB zilveren speld mogen ontvangen, en dat is niet de minste onderscheiding! Edgar vertelt je in deze podcast waarom hij de speld heeft mogen ontvangen. Verder hoor je Youri Vendrig over de sportweek in Coevorden en je krijgt het laatste nieuws uit de regio.
 • #34 - Donderdag 16 september 2021
  Luiers: wel of niet apart inleveren? Vandaag in deze podcast spreken we een ouder van twee kleine kinderen erover. En we praten met Jannette Mooibroek. Zij doet mee aan de Onbeperkte Elfstedentocht. Een bijzondere tocht en een uitdaging voor veel mensen.
 • #33 - Woensdag 15 september 2021
  Afval, het is niet het meest sexy onderwerp om over te praten, maar het is wel heel belangrijk. In deze aflevering hoor je een gesprek met wethouder Jeroen Huizing over de plannen in de gemeente Coevorden. En de 18-jarige Xander is begonnen in de verhuur. Waarvan? Dat hoor je vandaag in deze podcast!
 • #32 - Dinsdag 14 september 2021
  Het is een van de weinige festivals die doorgaat: Folk an de Gruppe. Ik praat met Eric Blaauwe over het festival en de maatregelen die daarbij horen. Daarnaast hoor je in de podcast Alex van Harmonieorkest Euterpe over hoe zij de coronatijd zijn doorgekomen. Want spelen met 40 leden op 1,5 meter, dat gaat moeilijk. Toch hebben ze niet stilgezeten.
 • #31 - Maandag 13 september 2021
  Tamara van der Valk gaat een nieuwe uitdaging aan en Rene Wittendorp heeft weer vertrouwen in het CDA. Dat zijn de verhalen die je vandaag gaat horen in deze podcast. Tamara is olifantenverzorgster bij Wildlands, maar heeft vandaag haar laatste werkdag. Ze vertrekt naar Ierland en vertelt haar verhaal. Rene was afgelopen weekend in Den Bosch, bij het CDA congres. Daar werd teruggekeken op een bewogen jaar. Hoe vond de Emmer fractievoorzitter het congres? En hoe gaat het nu verder met de partij?
 • #30 - Vrijdag 10 september 2021
  Het mooie weer is dan echt ten einde! Vandaag veel kans op buien en 23 graden. Vandaag in de podcast gaan we naar Coevorden, daar is namelijk een gloednieuwe centrum manager Edwin Boomstra. We spreken hem over de eerste bevindingen tijdens een rondje door het centrum. Verder speelt vanavond FC Emmen tegen MVV. Wat zal de stand zijn na 90 minuten? Met ZO!34 Sport collega Jaap de Bruin praat ik over vanavond.
 • #29 - Donderdag 9 september 2021
  De boortoren bij 't Haantje verdween in 1965 en in 2021 wordt er een theaterspektakel over gemaakt. Gisteren was de premiere en in deze podcast hoor je hoe dat was! Daarnaast hoor je ook over het alternatieve project wat de organisatie van FestErica heeft opgepakt, nu het festival dit jaar niet door kan gaan.
 • #28 - Woensdag 8 september 2021
  Het is deze hele week de week van lezen en schrijven. Belangrijk, vind taalpuntcoördinator Marleen Herbers. Zij legt in deze aflevering uit waarom. En er is weer geld beschikbaar gesteld voor uitbreiding van het wandelknooppuntennetwerk in Drenthe. Gedeputeerde Henk Brink vertelt op deze prachtige wandeldag waarom dit gebeurd.
 • #27 - Dinsdag 7 september 2021
  Vandaag in de podcast een geschiedeniseditie! Dylan gaat naar het Stedelijk Museum in Coevorden, want Rik Klaucke is begonnen aan zijn nieuwe baan als directeur. En je hoort een van de kaartmannetjes: Paul Brood. Hij heeft met zijn collega kaartmannetje Martin een nieuwe atlas gemaakt en daar hebben Emmen en Coevorden ook een plekje in gekregen.
 • #26 - Maandag 6 september 2021
  Vandaag staat deze podcast in het teken van heel veel sport. Wist jij bijvoorbeeld dat sjoelen internationaal beoefend wordt? Ja dus! Je hoort Jacqueline Klunder erover. En naast sjoelen bespreken we op deze maandag uiteraard ook de andere sport uit Zuidoost-Drenthe met Rene Posthuma.
 • #25 - Vrijdag 3 september 2021
  Wie gaat Nederland vertegenwoordigen op het songfestival in Italië en eind oktober is niemand meer veilig in het Rensenpark in Emmen. Vandaag in de podcast Leon Moorman over zijn inschrijving voor het Songfestival en Jarno Rouw over Dark Nights. Verder hoor je wethouder Robert Kleine over een plan met nieuwbouw scholen en hoor je het laatste nieuws uit de regio.
 • #24 - Donderdag 2 september 2021
  In deze nieuwe aflevering hoor je een update over de situatie rondom het Ridderveld. Het veld wordt nu nog gebruikt als speelveld en de buurt wil dat graag zo houden. Maandag dienden ze daarvoor een burgerinitiatief in. Je hoort in deze podcast wat dat is en wat de plannen zijn. Daarnaast wordt er in Oranjedorp een wandel- en fietstocht georganiseerd voor het goede doel. Betty vertelt er alles over.
 • #23 - Woensdag 1 september 2021
  Vandaag brengen we je op de hoogte van een feest in Coevorden. Zaterdag wordt daar het 70-jarige jubileum van gas in de gemeente gevierd. Burgemeester Bert Bouwmeester vertelt over het verleden, heden en de toekomst van gas. Ook in deze podcast een heel ander verhaal: Ilona opent binnenkort een afscheidshuis in Emmen. Een uitvaartcentrum, maar dan minder kil dan zoals je ze misschien zou kennen. Ze licht het zelf toe.
 • #22 - Dinsdag 31 augustus 2021
  De Uitmarkt van Emmen gaat door! Weliswaar in een aangepaste vorm, maar het is goed nieuws voor Rineke Marwitz. Je hoort haar vandaag in deze aflevering vertellen over hoe het programma eruit ziet. Daarnaast hoor je ook Tanja Drent, teamleider van het Esdal College in Emmen, over de samenwerking die zij zijn aangegaan met Kentalis.
 • #21 - Maandag 30 augustus 2021
  Vandaag hoor je in deze podcast - naast het laatste nieuws - een terugblik op het sportweekend. Daarin een teleurstellend weekend voor het Zuidoost-Drentse voetbal, maar wel lichtpuntjes in andere sporten. René Posthuma praat je helemaal bij.
 • #20 - Vrijdag 27 augustus 2021
  Het is vrijdag! Dat betekent bijna weekend! In deze podcast hoor je Karel Eggen over zijn avontuur die hij samen met zo'n 50 studenten maakt van Auschwitz naar Kamp Westerbork. Verder hoor je Bert Schoenmaker die opgelucht is dat ook de gemeente Emmen geen zonnewand wil. Verder praat ik je bij over het laatste nieuws uit de regio.
 • #19 - Donderdag 26 augustus 2021
  In deze donderdagaflevering hoor je het verhaal van de ongeneeslijk zieke Saskia. Zij maakt een wereldreis en zamelt geld in voor eierstokkenkanker. Daarnaast praten we je bij over de N34 bij Emmen-Noord, Klijndijk en Odoorn. Want wat gaat daar nu gebeuren en wanneer?
 • #18 - Woensdag 25 augustus 2021
  Vandaag in deze podcast hoor je alles over de sloop van het biochron in Emmen, welke de tweede fase in gaat. Wethouder Robert Kleine praat je bij. Daarnaast is Vera op pad geweest naar Klazienaveen, waar bij 1500 graden weer ijzer versmolten wordt.
 • #17 - Dinsdag 24 augustus 2021
  Verkeersveiligheid en Benin, dat zijn de onderwerpen in deze aflevering. Het Plaatselijk Belang van 't Haantje-Kibbelveen maakt zich namelijk zorgen over de hardrijders in het dorp en de eventuele toename daarvan. Lilianne legt de situatie uit én ze heeft ook een eventuele oplossing voor het probleem. Dan: Benin. Het Afrikaanse land is volgens Kees een pareltje. Hij heeft samen met anderen over het land een expositie ingericht in Emmen. In deze podcast legt hij uit wat er zo mooi is aan het land en wat je kunt zien tijdens de expositie.
 • #16 - Maandag 23 augustus 2021
  Op deze zonnige maandag blikken we in deze podcast terug op het sportweekend, met veel succes voor de Zuidoost-Drentse sport! Winst voor FC Emmen, voor HVC en voor Katja Stam. René Posthuma praat je bij. Naast sport ook aandacht voor klassieke muziek in het veen. Je hoort het in aflevering 16 van deze podcast.
 • #15- Vrijdag 20 augustus 2021
  Dankzij een nauwe samenwerking met kraaien zwerfafval opruimen? Gijs-Peter legt je in deze podcast uit hoe het mogelijk is! Ook hoor je Hans Dekker van de provincie Drenthe over de gekregen 72,5 miljoen euro voor het herstellen van de natuur en Kim Wessels spreekt over haar ontevredenheid van het hondenstrand
 • #14 - Donderdag 19 augustus 2021
  Vandaag in deze podcast stellen we je voor aan de nieuwe directeur van het Stedelijk Museum van Coevorden: Rik Klaucke. Daarnaast hoor je ook over FC Emmen Naoberschap, de maatschappelijke stichting van de Drentse profclub.
 • #13 - Woensdag 18 augustus 2021
  Vandaag hoor je in deze podcast een evenement wat wel door kan gaan en eentje die van de agenda gestreept is. Je hoort Kees van Woeste Gronden en Laurens van het Oktoberfest in Emmen. Het theaterspektakel over de boortoren bij 't Haantje gaat namelijk door, terwijl de lederhosen van het Oktoberfest in de kast moeten blijven. Daarnaast hoor je in deze aflevering wat voor een bijzonder kaartspel Herman Roozen heeft gemaakt.
 • #12 - Dinsdag 17 augustus 2021
  De massacampagne in het vaccineren zit erop. De GGD heeft landelijk inmiddels ruim 20 miljoen prikken tegen het coronavirus gezet en dat zorgt voor rust in de vaccinatiestraten. In Drenthe kun je daarom vanaf morgen prikken zonder afspraak. Paulien Nienhuis van de GGD Drenthe legt in deze podcast uit hoe dat werkt en waarom dat nu kan. Verder hoor je in deze podcast de kersverse wereldkampioen ballonvaren en Corine uit Sleen heeft een stekjesverzameling waar iedereen vanaf morgen van kan profiteren. Je hoort het allemaal in aflevering 12 van 'Opstaan Doe Je Zo - De Podcast'.
 • #11 - Maandag 16 augustus 2021
  Het regenachtige begin van de week, begint met een podcast met een beetje licht. Rademakers Gieterij in Klazienaveen maakt namelijk een doorstart en dat is goed nieuws voor 60 medewerkers én directeur Werner Velthuis. Hij doet zijn verhaal in deze podcastaflevering. Daarnaast brengen we je ook op de hoogte van de highlights in de Zuidoost-Drentse sportwereld van het afgelopen weekend. René Posthuma praat je bij.
 • #10 - Vrijdag 13 augustus 2021
  Een zwerfkei uit het Rensenpark die een complete metamorfose ondergaat tot een heus tram monument in Klazienaveen. En terecht! Jans Jagt van Historisch Klazienaveen verteld in deze podcast waarom dit zo bijzonder is.
 • #9 - Donderdag 12 augustus 2021
  Op deze zonnige dag is er in deze podcast aandacht voor de eerste trekker van Drenthe die grotendeels op waterstof rijdt. Deze wordt vandaag in gebruik genomen en Bert Fuhler is er erg enthousiast over. Verder is Manda Boon de nieuwe locatiemanager van Petje Af in Coevorden. Ze vertelt in deze podcast over de organisatie en wat deze te bieden heeft aan kinderen.
 • #8 - Woensdag 11 augustus 2021
  Het is een zonnige dag vandaag in Zuidoost-Drenthe, en dat leent zich uitstekend om deze podcast buiten te luisteren! Je hoort dan in de zon over plannen voor een nieuw appartementencomplex en over de Drentse scheurkalender. Een kalender waar jouw foto ook in kan komen. In deze podcast legt Hent Hamming uit hoe dat werkt.
 • #7 - Dinsdag 10 augustus 2021
  Een soort niet-georganiseerde XXL buurtbarbecue in deze nieuwe XXL aflevering van Opstaan Doe Je Zo - de Podcast. Marleen uit Nieuw-Schoonebeek vertelt alles over de gezellige samenkomst in het dorp, die niet georganiseerd wordt. Verder hoor je dat zwemmen in een buitenbad prima kan terwijl het regent en hoor je Leo over de openluchttentoonstelling in het Rensenpark. Hij vertelt het verhaal achter de 30 foto's die opgesteld staan in het park.
 • #6 - Maandag 9 augustus 2021
  Een nieuwe week, een nieuwe podcast! Op deze maandag blikken we terug op het afgelopen sportweekend, met daarin de ietwat teleurstellende seizoensopener van FC Emmen. Daarnaast brengen we je op de hoogte van de commotie rondom het Ridderveld. Bij het veld staat opnieuw een spandoek, maar waarom is dat eigenlijk? En Coevorden heeft een nieuwe centrummanager in de naam van Edwin Boomstra. Wie is deze man en wat zijn zijn ambities met het centrum van de vestingstad?
 • #5 - Vrijdag 6 augustus 2021
  Heb jij een goede buur? Je kan hem of haar nu opgeven als beste buur! Hoe dat precies zit hoor je in deze aflevering. Verder hoor je over een project waarmee je een baan kan vinden in de grensregio.
 • #4 - Donderdag 5 augustus 2021
  Alles over de boer kom je te weten bij de boer zelf natuurlijk! Matine Kemps is boerin en je mag binnenkort bij haar kijken. Ze vertelt er alles over in deze aflevering. Daarnaast hoor je alles over een nieuwe fabriek voor diverse soorten kroketten en wordt het annuleren van Sweelpop besproken.
 • #3 - Woensdag 4 augustus 2021
  Vandaag in Opstaan Doe Je Zo - De Podcast, hoor je de plannen van Willem Meijer over een Walk of Fame in Emmen. Ook Stoffer Appeldorn heeft plannen, alleen gaan die naast lopen ook over fietsen en varen op en naast de Veenvaart. Want er is genoeg te beleven rondom dat water in Zuidoost-Drenthe.
 • #2 - Dinsdag 3 augustus 2021
  In deze tweede podcast aflevering hoor je Lars Hoedemaker van het Diversiteitsplatform Coevorden. Hij spreekt over het belang van de Pride Week. Deze wordt de hele week gehouden en Lars legt nog eens uit waarom dat zo belangrijk is. Ook is er een gesprek met Lotte Tempelman van Sweelpop. Het evenement staat gepland voor 20 augustus, maar gaat de 39e editie nog wel door na de aangescherpte maatregelen voor eendaagse evenementen?
 • #1 - Maandag 2 augustus 2021
  In deze eerste podcast hoor je onder andere het verhaal van Jan en Marchien, uitbaters van restaurant Cornelis in Dalen, waarom het UWV zich zorgen maakt over de NOW-regeling voor werkgevers en zoals altijd het laatste nieuws uit Zuidoost-Drenthe.