Podcast: Opstaan Doe Je Zo! - De Podcast

De dagelijkse samenvatting van het ZO!34 ochtendprogramma Opstaan Doe Je Zo!

Elke werkdag van 7-9 uur hoor je op ZO!34 het ochtendprogramma Opstaan Doe Je Zo. In deze podcast serie vind je dagelijks de samenvatting van dit programma. We praten je in korte tijd bij over het laatste nieuws uit Zuidoost-Drenthe, de dingen die je gemist hebt én die er nog aan gaan komen. Met elke ochtend een nieuwe aflevering, blijf je altijd op de hoogte!

Afleveringen
 • #121 - Woensdag 19 januari 2022
  Het is de dag dat diverse theaters, musea en andere culturele instellingen op ludieke manieren de deuren openen. Zo worden er mensen geknipt tijdens een theatervoorstelling of wordt er gesport in een museum. Verder roepen de coalitiepartijen vandaag het kabinet op om de koopkracht te herstellen, blijkt uit onderzoek dat een groot deel van onze huisdieren te dik is en heeft Eindhoven de eerste airfryer-snackbar van Nederland. In de podcast hoor je verder hoe nu verder met carnaval in Zuidoost-Drenthe? Er lijkt definitief een streep door het hele feest te gaan. En Rien is op bezoek bij David Zeeman. Hij is slechtziend, maar heeft toch een leuke baan en dat doet hij niet alleen!
 • #120 - Dinsdag 18 januari 2022
  Vandaag is het precies 59 jaar geleden Willem Augustin er heel wat voor over had om mee te doen aan de Elfstedentocht, de dag dat de Tweede Kamer debatteert over de plannen van het nieuwe kabinet, het Nibud komt met een berekening over de koopkracht en Wildlands is begonnen aan de make-over van de entree van het park. En verder in de podcast loopt Dylan mee met wethouder Raymond Wanders en medewerker wijkvoorziening Ricardo Hemme en leert hij over de beschutte werkplekken in de Gemeente Emmen en opent in Coevorden het Stedelijk Museum haar deuren, terwijl dit eigenlijk niet mag. Directeur Rik Klauce legt uit waarom hij toch open gaat.
 • #119 - Vrijdag 14 januari 2022
  Renze Bergsma is inmiddels al 100 dagen de burgemeester van Coevorden. Maar hoe bevalt hem dat? Wat vind hij lastig en waar loopt hij tegen aan? En wat is juist het leukste aan zijn beroep? Meneer Bergsma schoof bij mij in de studio aan en verteld hoe lang hij nog burgemeester wil blijven. Ook hoor je Harrie van der Velde, hij is het zat. Zijn winkel gaat morgen gewoon open bij een verlenging van de lockdown. Waarom? Dat legt hij je in deze podcast netjes uit!
 • #118 - Donderdag 13 januari 2022
  Vandaag in de podcast veel corona nieuws. De burgemeesters van de noordelijke gemeenten willen dat de lockdown wordt versoepeld. De burgemeester Eric van Oosterhout zijn motivatie hoor je in deze podcast. Ook de winkeliers in tweelingdorp Nieuw-Amsterdam/Veenoord zullen ook de deuren open gooien, mocht de lockdown verlengd worden. Waarom ze dat doen legt Bas Kamst uit. Ook ander nieuws uit de regio komt voorbij! Maik Reuvers gaat op 16 juli een “roots festival” organiseren. Collega Rien Kort sprak met hem. En de gemeente Emmen is op zoek naar een locatie waar overlast gevende daklozen ondergebracht kunnen worden. Wethouder Robert Kleine legt uit wat de bedoeling is.
 • #117 - Woensdag 12 januari 2022
  Het is woensdag gehaktdag! En wederom staat er weer een mooie podcast voor je klaar. De metaalsector gaat vrijdag weer staken. Waarom? Dat legt Anthony Williams van CNV Vakmensen aan je uit. Ook hoor je MarjoN Feenstra, manager testen en vaccineren van de GGD. Zij verteld je hoe het gaat met het prikken zonder afspraak.
 • #116 - Dinsdag 11 januari 2022
  Viroloog Bert Niesters heeft jou hulp nodig! Hij vind dat het tijd is voor een lange termijn visie voor de pandemie. Samen met een groepje experts zitten ze te wachten op mensen die meedenken aan een oplossing voor de toekomst. Ook hoor je wethouder Rene van der Weide over de kinderziektes van de Diftar en hoor je de reacties op het advies van het OMT voor mondmaskers in buitenruimtes.
 • #115 - Maandag 10 januari 2022
  Er staat weer een verse week voor je klaar, en daarbij hoort een verse podcast! Vandaag in de podcast hoor je Arwin Nimis, bestuursvoorzitter van het Drenthe College, hij is teleurgesteld dat het MBO niet open mocht. Ook hoor je René Posthuma over FC Emmen, de corona gevallen in de sport en E&O. Kortom een volle podcast op deze mooie zonnige dag!
 • #114 - Vrijdag 7 januari 2022
  De laatste dag van je werkweek staat er weer een podcast voor je klaar! Met uiteraard het laatste nieuws uit de regio, burgemeester Eric van Oosterhout vertelt je waarom je vanavond om 20:00 naar ZO!34 moet kijken. Youri Vendrig is op zoek naar de beste sporters uit Coevorden en Collega Dylan kijkt met ouders Toby en Hellen terug op het verschrikkelijke ongeluk in Weijerswold.
 • #113 - Donderdag 6 januari 2022
  Bij het huis van D66-leider Sigrid Kaag is een man met een brandende fakkel opgepakt, kandidaat-minister van Wonen Hugo De Jonge krijgt opnieuw een pittig dossier, winkeliers hebben tijdens deze lockdown al 2 miljard euro verlies geleden en willen na 14 januari weer open en in Zuidoost-Drenthe heeft de politie een drugslab aangetroffen. Verder in de podcast vandaag: in Stiekelstad is een grote streep gezet door de carnavalsoptochten die gepland waren voor eind februari en hoe kijk Zuidoost-Drentse pluimveehouder Mariska Hoving naar de ontwikkelingen rondom de vogelgriep?
 • #112 - Woensdag 5 januari 2022
  Corona heeft huwelijksceremonies behoorlijk beïnvloed, kledingwinkels trekken naar de markt om toch een soort van open te blijven, in Groningen is een schip tegen een brug gevaren en Zuidoost Drenthe staat stil bij het overlijden van oud-dierentuindirecteur Jaap Rensen. Verder in de podcast vandaag: de festivalzomer is nog ver weg, maar toch worden er alweer plannen gemaakt. Zelfs nieuwe festivals willen deze zomer voet aan de grond krijgen. Zo ook het nieuwe idee van Mike Reuvers. In de podcast vertelt hij erover.
 • #111 - Dinsdag 4 januari 2022
  De coronamaatregelen worden waarschijnlijk niet fors versoepeld, het vuurwerkverbod heeft niet kunnen voorkomen dat de schade weer in de miljoenen liep, nieuwe patienten van het Radboud UMC krijgen standaard een PCR-test en in Zuidoost-Drenthe is een minderjarige jongen uit Zwartemeer in de nacht van 1 januari ernstig mishandeld. Verder in de podcast vandaag een vooruitblik op het 350-jarige ontzet in Coevorden. Wat zijn de plannen? En de basisscholen gaan maandag weer van start. Je hoort algemeen directeur Jolien Thiele van basisscholengemeenschap Fiers uit Coevorden erover.
 • #110 - Maandag 3 januari 2022
  Welkom in 2022! Met ook dit jaar weer elke werkdag een podcast. Het nieuwe jaar staat mede in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen in maart. In deze podcast alvast een vooruitblik met twee kandidaat raadsleden uit Zuidoost-Drenthe, die beide namens een nieuwe partij deelnemen aan de verkiezingen.
 • #109 - Vrijdag 31 december 2021
  Een bomvolle podcast is hoe wij de laatste dag van 2021 beginnen! Bart van Willigen gaat 3 januari 72 uur lang live streamen voor het goede doel! Waarom hij dit doet hoor je in de podcast van vandaag. De buschauffeurs zijn het niet eens met de voorstellen. Hun eisen hoor je van Edwin Kuiper. Burgemeester Renze Bergsma van Coevorden blikt terug op 2021 en kijkt vooruit naar zijn 100 dagen in 2022. FC Emmen speler Jeroen Veldmate blikt terug op de afgelopen seizoenshelft. Is hun goede voornemen om terug te komen in de Eredivisie? En ook bij ZO!34 vergeten we het niet! De Oudejaarsconference! Pak er een lekkere oliebol bij en geniet van de laatste Opstaan Doe Je Zo Podcast van 2021!
 • #108 - Donderdag 30 december 2021
  Morgen belooft het een warme dag te worden! Er kunnen zelfs records worden gebroken! Weerman Jordi Huinre vertelt je precies hoe het kan dat het zo warm wordt en kan je ook precies vertellen hoe warm het gaat worden! Ook blikken we in de podcast van vandaag terug op de markt in Emmen. Ze gaan een gooi doen naar de mooiste markt van Nederland. Het geheim? Dat vertel Marcel Meijer je!
 • #107 - Woensdag 29 december 2021
  De laatste week van 2021 wordt door het midden gehakt deze woensdag. Toch staat er weer een gloednieuwe podcast voor je klaar. We gaan terugblikken met Tom Egberink. Hij heeft een mooi jaar gehad. Meegedaan aan de paralympische spelen in Tokio en Nederlands Kampioen. Het jaar van Theater Hofpoort ziet er iets treuriger uit. Ondanks dat is Saskia erg positief op het afgelopen jaar! Haar verhaal inclusief het laatste nieuws hoor je in de podcast van vandaag!
 • #106 - Dinsdag 28 december 2021
  Deze grijze dinsdag staat volledig in het teken van goede doelen! Vandaag in de podcast hoor je twee positieve mensen die graag hun handen uit de mouwen steken om de wereld een stuk mooier en beter te maken. Reza verkoopt Oliebollen voor de voedselbank en het G-team van Drenthina. Iris haalt geld op om warme jassen te kunnen maken voor kinderen in Nepal. Wil jij je steentje bijdragen? In de podcast van vandaag kom je te weten hoe jij kan helpen!
 • #105 - Maandag 27 december 2021
  De laatste week van 2021 gaan we gewoon door met Opstaan Doe Je Zo! En over het einde van 2021 gesproken. Moet er een vuurwerkverbod komen? Of is twee jaar zonder vuurwerk genoeg? Als het aan Trizin Hof ligt moet het verbod er blijven. Waarom legt hij je uit in de podcast van vandaag! Ook hoor je dat het jaar van Katja Stam uit Klijndijk alleen maar hoogtepunten kent. En hoe trots de buurtsportcoaches uit Coevorden zijn op het afgelopen jaar!
 • #104 - Vrijdag 24 december 2021
  Wil jij iemand blij maken? Dat kan erg makkelijk! Hoe je dat kan doen hoor je in de podcast van vandaag! Ook gaan we 2021 voor FC Emmen na bespreken en het laatste nieuws uit de regio komt voorbij!
 • #103 - Donderdag 23 december 2021
  In de podcast van vandaag hoor je buschauffeur Dirk Visser na zijn gesprek met demissionair staatssecretaris Broekers-Knol, hoe de kerstcadeau actie van FC Emmen is verlopen en reacties van omwonenden nu er mogelijk nieuwe plannen zijn met de rotte kies aan de Dordsedwarsstraat in Emmen.
 • #102 - Woensdag 22 december 2021
  De eerste ijsdag van het jaar met in de podcast: fietsen en Kerststallen! Want de provincie trekt 3 miljoen euro uit voor de recreatieve fietspaden en daar is de Fietsersbond blij mee. Niet blij is de predikant van de Kerk uit Sleen. Hij moet zijn Kerststallen tentoonstelling afblazen, maar wil er nog wel iets over vertellen. Je hoort het in de podcast van vandaag!
 • #101 - Dinsdag 21 december 2021
  Prikspijt is het woord van 2021, maar wat is het Drentse Woord van het Jaar 2021? Je hoort het in deze podcast. En de bibliotheken zijn open en helpen met onder andere het maken van vaccinatieafspraken. Het steunpunt Digitale Overheid is nu misschien wel belangrijker dan ooit. Nicole Stiekema van de bibliotheek in Emmen vertelt erover.
 • #100 - Maandag 20 december 2021
  Podcast nummer 100 staat in het teken van het laatste beetje sport voor de winterstop. Rene Posthuma praat je bij over FC Emmen en handbal uit Zuidoost-Drenthe.
 • #99 - Donderdag 16 december 2021
  Zorggroep Treant is begonnen met het prikken van boostervaccins bij eigen woonzorgpersoneel. Andre Belt legt uit hoe de operatie in elkaar zit en waarom het zo belangrijk is. En de Coevorden Co-Helpers zetten zich ook deze Kerst in voor de medemens. Simone Kempees vertelt erover in deze podcastaflevering.
 • #98 - Woensdag 15 december 2021
  FC Emmen verliest en is uitgeschakeld voor de KNVB Beker. Trainer Dick Lukkien geeft zijn reactie. En hoe gaan de basisscholen om met de eerdere sluiting? Jolien Thiele van basisscholengemeenschap Fiers vertelt in de podcast hoe zij met de nieuwe maatregelen omgaan.
 • #97 - Dinsdag 14 december 2021
  Wat wordt de opvolger van prugeltie? Gaorenklopper of toch vernuvern? Renate Snoeijing van Het Huus van de Taol vertelt over de woorden die kans maken op de titel Mooiste Drentse Woord van het Jaar. En hoe gaat de Weeshuisweide in Coevorden eruitzien? De eerste schetsen zijn klaar, maar daar is het nog niet mee gedaan. Gert van der Kooi vertelt over de plannen en de aanpassingen die er nog kunnen komen.
 • #96 - Maandag 13 december 2021
  Terwijl Nederland nog aan het bijkomen is van de overwinning van Max Verstappen, gaat deze podcast nog even door in de sportwereld. Met aandacht voor sport in Zuidoost-Drenthe. Rene Posthuma praat je bij!
 • #95 - Vrijdag 10 december
  Jij kan zelf in actie komen voor de voedselbank! Het is Paarse Vrijdag, Janneke kan 105 kilo tillen en de BOA’s blijven gebruik maken van bodycams. Er is veel te bespreken in de podcast van vandaag! Daarom speciaal een XL versie!
 • #94 - Donderdag 9 december
  De resten van de Bentheimer Poort in Coevorden worden tentoongesteld. De gemeenteraad trekt ruim 1 miljoen euro voor uit. Maar wat zijn dat eigenlijk voor resten en wat is de historische waarde ervan? Archeologe Janneke Hielkema vertelt erover in deze podcast.
 • #93 - Woensdag 8 december 2021
  De verhuizing van de Nieuwe Veste is een feit. De gemeenteraad van Coevorden heeft gisteren een besluit genomen over de nieuw te bouwen school. Wethouder Jeroen Huizing praat je in deze podcast bij. En het depot van Museum Collectie Brands gaat verhuizen! Ruim 70.000 museumstukken moeten een overtocht maken en Tom neemt een kijkje bij die verhuizing.
 • #92 - Dinsdag 7 december 2021
  Hoe gaat het met de boostercampagne in Drenthe? En gaat iedere Zuidoost-Drentse 60-plusser een boostervaccin krijgen voor de jaarwisseling? In de podcast hoor je een gesprek met Marjon Feenstra van de GGD Drenthe over de vaccinatiecampagne. En FC Emmen gaat zorgen dat kinderen die normaal geen cadeau krijgen tijdens de feestdagen, toch een cadeau krijgen. Hoe dat zit? Je hoort het in de podcast!
 • #91 - Maandag 6 december 2021
  Het begin van de week, na een beperkt sportweekend in Zuidoost-Drenthe. Toch is er nog genoeg te bespreken! Je hoort de highlights van Rene Posthuma. Daarnaast ook hoogtepunten voor het woonwagenkamp in Coevorden. Na jaren van strijd is er zicht op een nieuwe toekomst. Hoe dat zit hoor je vandaag in de podcast.
 • #90 - Vrijdag 3 december 2021
  Van uitstel komt geen afstel voor de oorlogsfilm Verraderlijke Liefde. Sterker nog: het levert alleen maar meer op! Hoofdrolspeler en scenarioschrijver Peter Nillesen vertelt in deze podcast over onder andere nieuwe plannen voor films over bijvoorbeeld Ellert en Brammert en Vincent van Gogh. En wat betekenen de verhoogde energietarieven nou eigenlijk voor de gemiddelde inwoner? Stichting Knip maakt zich grote zorgen. Gerike Menkveld legt uit waarom. Dat en meer vandaag in de podcast!
 • #89 - Donderdag 2 december 2021
  Vakbond FNV gaat komend weekend actievoeren in de buslijnen rondom Ter Apel. Waarom en hoe het er precies uit komt te zien, vertelt FNV-bestuurder Edwin Kuiper in deze podcast. En de kelder van het voormalig biochron worden het nieuwe onderkomen van het CBK. Wethouder Robert Kleine vertelt over de plannen.
 • #88 - Woensdag 1 december 2021
  FNV Streekvervoer wil permanente beveiliging op de bussen tussen Emmen en Ter Apel en anders is er kans op acties. In de podcast vertelt Edwin Kuiper erover. En daarnaast krijgen dorps- en buurthuizen een steuntje in de rug door middel van subsidie vanuit de provincie. Gedeputeerde Hans Kuipers legt uit waarom dat belangrijk is.
 • #87 - Dinsdag 30 november 2021
  China Lights in Emmen gaat morgen van start, maar in wat voor vorm nu er nieuwe maatregelen zijn voor evenementen? Henk Hiddingh legt de plannen uit. En het MetalFront Coevorden begon ooit als motorclub, maar vieren inmiddels al het 25 jarig bestaan als vereniging van metalliefhebbers. Dylan bracht een bezoekje aan het Front.
 • #86 - Maandag 29 november 2021
  Het begin van de week met een belangrijk onderwerp in de podcast: huiselijk geweld. Rolf Muggen van Sedna legt uit wat er precies onder wordt verstaan, hoe het beter herkent kan worden en de campagne die Sedna nu opstart. Daarnaast hoor je ook over de opknapbeurt voor het waterpompstation in Dalen.
 • #85 - Vrijdag 26 november 2021
  Is het Drentse landschap zo mooi dat de straaljagers met enige regelmaat boven Drenthe vliegen, of moeten we die oorzaak toch ergens anders zoeken? Dat antwoord krijg je in de podcast van vandaag! Ook hoor je Aly Zingstra over Orange the World. En je wordt bijgepraat over het laatste nieuws uit de regio!
 • #84 - Donderdag 25 november 2021
  Museum Collectie Brands gaat uitbreiden! In de podcast van vandaag hoor je Hank Peters die uitleg geeft over de plannen, met onder meer ruimte voor virtual reality. En je krijgt een inkijkje in de eerste taalles Nederlands voor de spelers van FC Emmen.
 • #83 - Woensdag 24 november 2021
  Op deze grijze en grauwe woensdag een podcast met daarin een mogelijk zorghotel in Emmer-Compascuum. Jan Schoonbeek vertelt hoe dat tot stand zou moeten komen. En verschillende raadsleden in Coevorden hebben een solidariteitsactie opgezet voor de politieke gevangenen in Wit-Rusland. In de podcast hoor je wat voor actie.
 • #82 - Dinsdag 23 november 2021
  Een grote streep gaat er door het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi van dit jaar. De organisatie heeft besloten om het evenement te annuleren en vooruit te kijken naar volgend jaar. In de podcast legt Jo Assen uit waarom. En gaat het Drenthe Loopfestijn nog wel door? Het huidige bestuur wil de organisatie overdragen, maar is er wel een partij die dat over kan nemen? Voorzitter Rene Laan vertelt over de situatie.
 • #81 - Maandag 22 november 2021
  Het is weer maandag! Een nieuw begin van de week met een nieuwe terugblik op het sportweekend. Rene Posthuma praat je bij over amateurvoetbal, FC Emmen en handbal in Zuidoost-Drenthe. En het begin van de nieuwe pendelbus voor asielzoekers, tussen Zwolle en Ter Apel. Je hoort een uitgebreid gesprek met burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen over onder meer die aanpak.
 • #80 - Vrijdag 11 november 2021
  Een machine die kraaien leert plastic op te ruimen, het lerarentekort wordt dan eindelijk aangepakt? En wat gaat Emmer-Compascuum doen met de 20 miljoen die het krijgt. Dat en het laatste nieuws uit de regio hoor je in de podcast van vandaag!
 • #79 - Donderdag 18 november 2021
  Bouwen in Gees en verbouwen in het Rensenpark, dat hoor je vandaag in de podcast. Met in Gees de mogelijkheid voor een nieuwe woning die je samen met je nieuwe buren gaat bouwen en een voedselbos waar verschillende producten worden verbouwd. Je hoort het in deze aflevering van Opstaan Doe Je Zo - De Podcast.
 • #78 - Woensdag 17 november 2021
  China Lights Emmen gaat door! En dat terwijl er net weer nieuwe coronamaatregelen voor evenementen zijn. Henk Hiddingh van de organisatie vertelt hoe de plannen er nu uit zien. Daarnaast hoor je over de investering in technologie die het Esdal College gaat doen.
 • #77 - Dinsdag 16 november 2021
  LEF! keert niet terug in de gemeenteraad van Emmen na de verkiezingen. Jenneke Ensink vertelt over het besluit en de toekomst van de partij. En je hoort over het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi, een groot evenement, maar gaat het door of niet?
 • #76 - Maandag 15 november 2021
  Een nieuwe week, na een bewogen weekend. Met in dat weekend onder andere de opening van knooppunt Emmen-West. Je hoort gedeputeerde Cees Bijl en een van de naambedenkers van de nieuwe fly-over. Maar ook een positief weekend voor Joey Koops van D66 in Emmen. In de ledenvergadering werd namelijk groen licht gegeven voor meer aandacht voor het Deltaplan van het Noorden. In deze podcast legt hij uit wat dat is en wat deze steun kan betekenen.
 • #75 - Vrijdag 12 november 2021
  Gaat de Sinterklaasintocht van Coevorden morgen wel door? Met een schuin oog kijkende naar de persconferentie van vanavond vertelt Edwin Boomstra, organisatie en centrummanager van Coevorden of hij een plan B heeft. Ook hoor je Jeroen Huizing over de Nieuwe Veste in Coevorden, en Linda van GGD Drenthe over de lange wachtrij bij de test en vaccinatie locatie’s.
 • #74 - Donderdag 11 november 2021
  Alaaf! Het is de 11e van de 11e, de start van het carnavalsseizoen. Met vandaag in de podcast een gesprek met Machteld van der Werf over de samenwerking met de Drentse theaters om meer jongeren naar het theater te trekken en Danielle van de Ark vertelt over de nieuwe kaart die alle toeristische trekpleisters in het Veenland laat zien.
 • #73 - Woensdag 10 november 2021
  Treant gaat ingrijpen nu het aantal ziekenhuisopnames door corona oploopt. Ineke Kemper spreekt erover met bestuursvoorzitter Paula Nelissen van Treant. En je hoort wethouder Jeroen Huizing over het extra geld voor groenonderhoud in de gemeente Coevorden.
 • #72 - Dinsdag 9 november 2021
  In de podcast van vandaag blikken we terug op de Ganzenmarkt, zonder ganzen, met coronapas, verkiezingen en een nieuwe burgemeester. Daarnaast een gesprek met Jerry Stoker van PAC. Die partij wil zowel een Drentse als Nederlandse plaatsnaam op de borden in de gemeente Coevorden en je hoort Anita Wix, over een spel ontwikkeld voor medewerkers in het sociaal domein. Het spel is moet helpen huiselijk geweld te herkennen. Ze legt het uit in deze podcast.
 • #71 - Maandag 8 november 2021
  De dag van de Ganzenmarkt in Coevorden, met vandaag in de podcast een sportoverzicht met veel voetbal en een plan voor sedum op daken van bushokjes in Coevorden. Hoe dat zit, hoor je in Opstaan Doe Je Zo, de podcast.
 • #70 - Vrijdag 5 november 2021
  Vandaag in de podcast hoor je Petra van Leeuwen, hoogbegaafde kinderen vallen vaak tussen wal en schip in het basisonderwijs. Daarom heeft Het Anker, een school uit Emmen een zogeheten Kwadraatafdeling. Ook hoor je Youri Vendrig over subsidies voor “Gezond In Coevorden” er ligt nog genoeg op de plank namelijk.
 • #69 - Donderdag 4 november 2021
  De Ganzenmarkt in Coevorden gaat door, maar wel in een aangepaste vorm. Wat die aangepaste vorm is, hoor je van voorzitter Henri van Ringen. En hoe zit het nou met de overlast die een groen-gasinstallatie op het GZI-Next terrein kan brengen? Gisteren was er een inloopavond waar vragen gesteld konden worden.
 • #68 - Woensdag 3 november 2021
  Er zijn veel kansen op de arbeidsmarkt in Zuidoost-Drenthe, volgens het UWV. In deze podcast legt Erik Oosterveld uit wat die kansen precies inhouden. Daarnaast is Marcel Meijer te gast, om te vertellen waarom de VVD in Emmen een permanente boa-post bij het station in Emmen als noodzakelijk ziet.
 • #67 - Dinsdag 2 november 2021
  Zorglocatie Leeuwerikenveld 5 van de Trans staat na inspectie onder verscherpt toezicht. John Kauffeld van Espria, waar de Trans onderdeel van is, legt in deze podcast uit wat er gaande is en wat dit voor de locatie betekend. En D66 in Emmen droomt over een Forum in Emmen, met dat plan kwam Carmen Hoogeveen in de begrotingsvergadering. In deze podcast geeft ze een toelichting.
 • #66 - Maandag 1 november 2021
  November is begonnen! En de 66e podcast trappen we af met het dossier verkeersveiligheid rondom scholen in de gemeente Coevorden. Dylan spreekt erover met wethouder Jeroen Huizing en raadslid Sandra Katerberg (CDA). En ook de Avondschool in Emmen gaat weer beginnen. Voor wie dat is en wat er te doen is, kan Ard piekfijn uitleggen.
 • #65 - Vrijdag 29 oktober 2021
  Speciaal onderwijs, daar zitten alleen maar agressieve kinderen die met busjes worden gebracht. Dat is het beeld wat veel mensen hebben van speciaal onderwijs alleen klopt dat beeld niet. Bart Heeling, docent in het speciaal onderwijs schreef een boek over zijn ervaringen. Ook staan we stil over de toekomst van het Ridderveld.
 • #64 - Donderdag 28 oktober 2021
  Het is bijna een lentedag vandaag met veel zon en een bomvolle podcast. Zo staat het Ridderveld aan de vooravond van de beslissing over het speelveld, gaat de watertoren van Coevorden een metamorfose krijgen en staat dominee Menso Rappoldt in de finale van de preekschrijfwedstrijd. Daarnaast spreken we ook met gedeputeerde Henk Brink over het succes en het vervolg van de voucherregeling voor ondernemers in Drenthe. Dat allemaal vandaag in Opstaan Doe Je Zo - De Podcast.
 • #63 - Woensdag 27 oktober 2021
  In de podcast van vandaag hoor je Marlies over de reanimatietrainingen in Coevorden, maar hoor je ook over de plannen van het NHL Stenden en het Drenthe College. Zij willen samen een onderwijscampus realiseren in Emmen. En over realiseren gesproken: de bewoners van de Bargeres in Emmen willen ook graag iets nieuws zien. Wat dat is, hoor je in de podcast van vandaag!
 • #62 - Dinsdag 26 oktober 2021
  Hardlopen, sterke drank en geld pinnen. Dat klinkt niet als de beste combinatie, behalve in deze podcast! Je hoort vandaag namelijk over de nieuwe Wildlands Run, over nieuwe jenever, volledig geproduceerd in Zuidoost-Drenthe en over het geldautomaat in de Rietlanden. Op dat automaat zaten inwoners uit de wijk namelijk al een hele tijd te wachten... Het gaat dus alle kanten op in de podcast van vandaag.
 • #61 - Maandag 25 oktober 2021
  Het is maandag, een frisse week na een druk sportweekend. Met vandaag in de podcast een terugblik op de moeizame wedstrijd van FC Emmen in Kerkrade, handbalnieuws en een bizarre wending bij de wedstrijd van Germanicus. Rene Posthuma praat je bij. Naast sport ook aandacht voor het boek van Bart Heeling. Janet zocht hem op op de school waar hij werkt en waar ook het boek tot stand is gekomen.
 • #60 - Vrijdag 22 oktober 2021
  Na maanden stil gezeten te hebben mag morgen de Harbour Club in Parc Sandur eindelijk weer van start gaan! In de podcast hoor je Marcel Meijer of de Harbour Club. Ook hoor je Klaas en Janny uit Geesbrug. Na 44 jaar gaan ze met pensioen.
 • #59 - Donderdag 21 oktober 2021
  Bier! Dat wordt genoeg gedronken tijdens carnaval. Tijd dus voor een eigen biertje voor carnavalsvereniging t Stiekelzwien. Maar dat biertje is niet alleen voor fun, er zit ook een gedachte achter. Manfred Bos legt het uit. En in Coevorden zijn er verschillende levensliederen gemaakt. Dylan bezoekt Roelie Lubbers, die alvast een voorproefje heeft.
 • #58 - Woensdag 20 oktober 2021
  Vandaag in de podcast hoor je het verhaal van Annemiek Soppe uit Dalen. Zij werd gisteren met haar gezien onthaald als 5 miljoenste bezoeker van Wildlands in Emmen. En een gesprek met Nicole Stiekema van de Bibliotheek in Emmen over de Cultuurprijs Emmen, waarvoor iedereen weer kandidaten mag insturen.
 • #57 - Dinsdag 19 oktober 2021
  Janny uit Gees maakt speciale lingerie voor vrouwen die een borstamputatie hebben gehad. Janet zoekt haar op en spreekt over haar verhaal. Verder hoor je in deze podcast hoe je kans maakt op je eigen Drentse slogan op een koffiemok, wat het Huus van de Taol zoekt dat soort leuke slogans.
 • #56 - Maandag 18 oktober 2021
  De 56e aflevering zit vol met sport en met Sinterklaas. Coevorden wil namelijk de grootste sinterklaasintocht van de regio houden. Hoe ze dat willen doen, legt centrummanager Edwin Boomstra uit in deze podcast. En dan sport, met Rene Posthuma over FC Emmen, Hurry-Up, amateurvoetbal en nog veel meer, vandaag in Opstaan Doe Je Zo!
 • #55 - Vrijdag 15 oktober 2021
  Vandaag in de podcast hoor je Melissa Luisman over de historische en hysterische modeshow in het kader van de regenboogweek. Ook hoor je Yolanda van HopeForWings over de papgaaienopvang in Nieuw-Schoonebeek. En Ana gaat langs bij de Holdert vanwege de roze loper.
 • #54 - Donderdag 14 oktober 2021
  De dagen worden korter en dat zorgt ervoor dat jongeren meer in het donker fietsen. Aandacht voor fietsverlichting is dus extra belangrijk en daarom is de provincie een campagne gestart, die werd afgetrapt in Emmen. Wethouder Rene van der Weide vertelt erover in deze podcast. En het is feest in het Atlas Theater! Dit weekend bestaan zij 5 jaar en dat moet gevierd worden! Directeur Machteld van der Werf vertelt je hoe jij het feestje mee kan vieren.
 • #53 - Woensdag 13 oktober 2021
  Een nieuwe stap voor de beroemde Bentlage naam in Emmer-Compascuum. Het zalencentrum is vanaf januari, naast dagzorgcentrum voor ouderen, ook een zorglocatie voor jongeren. Anna Bentlage vertelt erover in deze podcast. Daarnaast ook een gesprek met Jos Kasten, die samen met Hondsrug Drenthe een kwartetspel uitbrengt met mooie foto's en weetjes over de regio.
 • #52 - Dinsdag 12 oktober 2021
  Vandaag in de podcast: wat is de reactie van het Ridderveld nadat het burgerinitiatief is besproken door de gemeenteraad van Emmen? Verder: GroenLinks heeft een oproep gedaan aan inwoners om de jodiumpillen te controleren. Fractievoorzitter van de partij in Emmen Bernadette van der Woude legt uit waarom. En we gaan op pad met Stripmaker des Vaderlands Herman Roozen. Hij doet een mini-tournee langs basisscholen in Zuidoost-Drenthe en Dylan zocht hem op in Klazienaveen.
 • #51 - Maandag 11 oktober 2021
  Deze week is de Dutch Food Week, waar aandacht voor voedsel uit de regio voorop staat. Zo ook in Drenthe, we spreken erover met gedeputeerde Henk Jumelet. Daarnaast blikken we met Rene Posthuma terug op het afgelopen sportweekend.
 • #50 - Vrijdag 8 oktober 2021
  Voor je werk naar de andere kant van de wereld verhuizen, ga er maar aanstaan! Angelo Wensing gaat het daadwerkelijk doen! Ook hoor je in de podcast Jaap de Bruin over de verwachtingen van FC Emmen en de directeur van Stedelijk Museum Coevorden over de kunstwedstrijd "Wie is Meindert?".
 • #49 - Donderdag 7 oktober 2021
  Het weekend staat alweer bijna voor de deur en dit weekend starten er twee bijzondere dingen in Zuidoost-Drenthe. We spreken Jerry van het diversiteitsplatform Coevorden over de start van de Regenboogweek en je hoort Bert over de nieuwe tentoonstelling Schoonebeek194045. Een aanrader voor liefhebbers van oorlogsgeschiedenis.
 • #48 - Woensdag 6 oktober 2021
  Op deze typische herfstdag brengen wij je een bomvolle podcast. Ana neemt je mee door het dorp tussen de molens, waar het plaatselijk belang zich zorgen maakt over de verkeersveiligheid. Rien was aanwezig bij de uitreiking van de Emmense Waarderingsprijs en sprak met de winnaar en Jeffrey spreekt met wethouder Guido Rink van de gemeente Emmen over het GZI-Next terrein.
 • #47 - Dinsdag 5 oktober 2021
  Afgelopen weekend was de start van Petje Af in Coevorden. Je zou kunnen zeggen dat het een zondagsschool is, maar dat is het juist niet! Manda Boon, locatiemanager, vertelt over Petje Af en hoe de eerste dag is verlopen. Daarnaast was burgemeester Eric van Oosterhout gisteren op werkbezoek in Nieuw-Schoonebeek en Marleen Herbers van dorpsbelangen ging samen met dorpsgenoten met hem in gesprek over het woningtekort in het dorp. Je hoort het in deze podcast.
 • #46 - Maandag 4 oktober 2021
  Aan het begin van de week blikken we in deze podcast terug op het belangrijkste sportnieuws uit Zuidoost-Drenthe van het afgelopen weekend. Het was een goed sportweekend, met overwinningen voor onder andere FC Emmen en Hurry-Up. Rene Posthuma vertelt er alles over. Ook praten we in deze podcast met Nicole Stiekema, van de bibliotheek in Emmen. Zij helpen sinds een week meerdere mensen met het verkrijgen van de QR-code voor de coronacheck. Voor vooral ouderen is dit namelijk een uitdaging. Je hoort vandaag in deze podcast hoe dat zit.
 • #45 - Vrijdag 1 oktober 2021
  Peter Woerde verdiende dankzij online casino’s twee ton! Zijn verhaal hoor je in deze podcast. Verder hoor je Emiel Lensen over hun voorstelling van vanavond. En hoor je Jisse Otter over de begroting voor volgend jaar.
 • #44 - Donderdag 30 september 2021
  Morgen is het oktober en dat geeft het startschot voor de kindermaand! Ellen van Roosmalen van stichting Kunst & Cultuur vertelt in deze podcast over de kindermaand. En je hoort ook over het nieuwe gedenkmonument in Nieuwlande.
 • #43 - Woensdag 29 september 2021
  Feesten in een grote tent, het mag weer! En dus gaat Dwarspop dit jaar door. In deze podcast spreek ik met Gerwin van de organisatie over het 2-daagse evenement en daarnaast hoor je collega Dylan op pad bij de Crowbuddy. Het speciale apparaat moet ervoor zorgen dat kraaien zwerfafval opruimen, maar hoe gaat dat nu ze inmiddels een maand onderweg zijn?
 • #42 - Dinsdag 28 september 2021
  Vorige week waren diverse politieke partijen op bezoek in Oranjedorp, maar waarom? Corina Vink legt het uit! En gisteren startte een nieuwe campagne van de provincie, om de inwoners nog meer te helpen op weg naar een energieneutrale toekomst. Gewoon Zo! is de naam van de campagne en gedeputeerde Tjisse Stelpstra vertelt er in deze podcast over.
 • #41 - Maandag 27 september 2021
  Stadsboerderij 't Nije Hoff is tweemaal in de prijzen gevallen afgelopen weekend. Gert-Jan is dan ook trots. We spreken hem in deze podcast. Ook hoor je een terugblik op het afgelopen sportweekend, met een teleurstellend begin in het amateurvoetbal en een goed weekend voor het Zuidoost-Drentse handbal.
 • #40 - Vrijdag 24 september 2021
  Gaat FC Emmen vanavond weer winnen? Jaap de Bruin neemt je mee in een korte voorbeschouwing. Ook hoor je in deze podcast Hanneke Wijshake over het 5 jarig bestaan van Wildlands Adventure Zoo Emmen en de Elephant Parade.
 • #39 - Donderdag 23 september 2021
  Aruba! Dat was de bestemming van de familie Knigge uit Emmen tijdens hun deelname aan het programma Steenrijk, Straatarm. Moeder Carolien vertelt in deze podcast over het avontuur. Ook hoor je een gesprek met collega Rien Kort. Hij ging op pad naar 't Soerd in Roswinkel, waar bewoners veel overlast ervaren van een buurtbewoner.
 • #38 - Woensdag 22 september 2021
  We gaan padellen! Er komen namelijk nieuwe banen in Zuidoost-Drenthe voor een van de populairste sporten van dit moment. Voorzitter van TennisClub Bargeres Helenus de Reus vertelt in deze podcast wat padel nou eigenlijk is. Maar het is vandaag ook Nationale Kraanwaterdag, een belangrijke dag volgens WMD-directeur Leo Hendriks. Hij legt uit waarom.
 • #37 - Dinsdag 21 september 2021
  De wijzers van de klok zijn weg! Maar geen paniek, de reden waarom is bekend. In deze podcast hoor je van Barry Gepken waar de wijzers naartoe zijn. Daarnaast spreken we Jisse Otter, wethouder van de gemeente Emmen, over de plannen voor nieuwbouwlocaties in Klazienaveen.
 • #36 - Maandag 20 september 2021
  In deze aflevering praten we met de directeur van de Grote Clubactie, Frank Molkenboer. Een van de bekendste landelijke acties is weer begonnen en in Zuidoost-Drenthe doen maar liefst 55 verenigingen mee! Daarnaast dingt Gert-Jan Nijhoff mee naar een prijs: zijn stadsboerderij is namelijk genomineerd voor de Drentse Architectuurprijs. In deze podcast vertelt hij over zijn boerderij.
 • #35 - Vrijdag 17 september 2021
  Edgar Voortman heeft de KNVB zilveren speld mogen ontvangen, en dat is niet de minste onderscheiding! Edgar vertelt je in deze podcast waarom hij de speld heeft mogen ontvangen. Verder hoor je Youri Vendrig over de sportweek in Coevorden en je krijgt het laatste nieuws uit de regio.
 • #34 - Donderdag 16 september 2021
  Luiers: wel of niet apart inleveren? Vandaag in deze podcast spreken we een ouder van twee kleine kinderen erover. En we praten met Jannette Mooibroek. Zij doet mee aan de Onbeperkte Elfstedentocht. Een bijzondere tocht en een uitdaging voor veel mensen.
 • #33 - Woensdag 15 september 2021
  Afval, het is niet het meest sexy onderwerp om over te praten, maar het is wel heel belangrijk. In deze aflevering hoor je een gesprek met wethouder Jeroen Huizing over de plannen in de gemeente Coevorden. En de 18-jarige Xander is begonnen in de verhuur. Waarvan? Dat hoor je vandaag in deze podcast!
 • #32 - Dinsdag 14 september 2021
  Het is een van de weinige festivals die doorgaat: Folk an de Gruppe. Ik praat met Eric Blaauwe over het festival en de maatregelen die daarbij horen. Daarnaast hoor je in de podcast Alex van Harmonieorkest Euterpe over hoe zij de coronatijd zijn doorgekomen. Want spelen met 40 leden op 1,5 meter, dat gaat moeilijk. Toch hebben ze niet stilgezeten.
 • #31 - Maandag 13 september 2021
  Tamara van der Valk gaat een nieuwe uitdaging aan en Rene Wittendorp heeft weer vertrouwen in het CDA. Dat zijn de verhalen die je vandaag gaat horen in deze podcast. Tamara is olifantenverzorgster bij Wildlands, maar heeft vandaag haar laatste werkdag. Ze vertrekt naar Ierland en vertelt haar verhaal. Rene was afgelopen weekend in Den Bosch, bij het CDA congres. Daar werd teruggekeken op een bewogen jaar. Hoe vond de Emmer fractievoorzitter het congres? En hoe gaat het nu verder met de partij?
 • #30 - Vrijdag 10 september 2021
  Het mooie weer is dan echt ten einde! Vandaag veel kans op buien en 23 graden. Vandaag in de podcast gaan we naar Coevorden, daar is namelijk een gloednieuwe centrum manager Edwin Boomstra. We spreken hem over de eerste bevindingen tijdens een rondje door het centrum. Verder speelt vanavond FC Emmen tegen MVV. Wat zal de stand zijn na 90 minuten? Met ZO!34 Sport collega Jaap de Bruin praat ik over vanavond.
 • #29 - Donderdag 9 september 2021
  De boortoren bij 't Haantje verdween in 1965 en in 2021 wordt er een theaterspektakel over gemaakt. Gisteren was de premiere en in deze podcast hoor je hoe dat was! Daarnaast hoor je ook over het alternatieve project wat de organisatie van FestErica heeft opgepakt, nu het festival dit jaar niet door kan gaan.
 • #28 - Woensdag 8 september 2021
  Het is deze hele week de week van lezen en schrijven. Belangrijk, vind taalpuntcoördinator Marleen Herbers. Zij legt in deze aflevering uit waarom. En er is weer geld beschikbaar gesteld voor uitbreiding van het wandelknooppuntennetwerk in Drenthe. Gedeputeerde Henk Brink vertelt op deze prachtige wandeldag waarom dit gebeurd.
 • #27 - Dinsdag 7 september 2021
  Vandaag in de podcast een geschiedeniseditie! Dylan gaat naar het Stedelijk Museum in Coevorden, want Rik Klaucke is begonnen aan zijn nieuwe baan als directeur. En je hoort een van de kaartmannetjes: Paul Brood. Hij heeft met zijn collega kaartmannetje Martin een nieuwe atlas gemaakt en daar hebben Emmen en Coevorden ook een plekje in gekregen.
 • #26 - Maandag 6 september 2021
  Vandaag staat deze podcast in het teken van heel veel sport. Wist jij bijvoorbeeld dat sjoelen internationaal beoefend wordt? Ja dus! Je hoort Jacqueline Klunder erover. En naast sjoelen bespreken we op deze maandag uiteraard ook de andere sport uit Zuidoost-Drenthe met Rene Posthuma.
 • #25 - Vrijdag 3 september 2021
  Wie gaat Nederland vertegenwoordigen op het songfestival in Italië en eind oktober is niemand meer veilig in het Rensenpark in Emmen. Vandaag in de podcast Leon Moorman over zijn inschrijving voor het Songfestival en Jarno Rouw over Dark Nights. Verder hoor je wethouder Robert Kleine over een plan met nieuwbouw scholen en hoor je het laatste nieuws uit de regio.
 • #24 - Donderdag 2 september 2021
  In deze nieuwe aflevering hoor je een update over de situatie rondom het Ridderveld. Het veld wordt nu nog gebruikt als speelveld en de buurt wil dat graag zo houden. Maandag dienden ze daarvoor een burgerinitiatief in. Je hoort in deze podcast wat dat is en wat de plannen zijn. Daarnaast wordt er in Oranjedorp een wandel- en fietstocht georganiseerd voor het goede doel. Betty vertelt er alles over.
 • #23 - Woensdag 1 september 2021
  Vandaag brengen we je op de hoogte van een feest in Coevorden. Zaterdag wordt daar het 70-jarige jubileum van gas in de gemeente gevierd. Burgemeester Bert Bouwmeester vertelt over het verleden, heden en de toekomst van gas. Ook in deze podcast een heel ander verhaal: Ilona opent binnenkort een afscheidshuis in Emmen. Een uitvaartcentrum, maar dan minder kil dan zoals je ze misschien zou kennen. Ze licht het zelf toe.
 • #22 - Dinsdag 31 augustus 2021
  De Uitmarkt van Emmen gaat door! Weliswaar in een aangepaste vorm, maar het is goed nieuws voor Rineke Marwitz. Je hoort haar vandaag in deze aflevering vertellen over hoe het programma eruit ziet. Daarnaast hoor je ook Tanja Drent, teamleider van het Esdal College in Emmen, over de samenwerking die zij zijn aangegaan met Kentalis.
 • #21 - Maandag 30 augustus 2021
  Vandaag hoor je in deze podcast - naast het laatste nieuws - een terugblik op het sportweekend. Daarin een teleurstellend weekend voor het Zuidoost-Drentse voetbal, maar wel lichtpuntjes in andere sporten. René Posthuma praat je helemaal bij.
 • #20 - Vrijdag 27 augustus 2021
  Het is vrijdag! Dat betekent bijna weekend! In deze podcast hoor je Karel Eggen over zijn avontuur die hij samen met zo'n 50 studenten maakt van Auschwitz naar Kamp Westerbork. Verder hoor je Bert Schoenmaker die opgelucht is dat ook de gemeente Emmen geen zonnewand wil. Verder praat ik je bij over het laatste nieuws uit de regio.
 • #19 - Donderdag 26 augustus 2021
  In deze donderdagaflevering hoor je het verhaal van de ongeneeslijk zieke Saskia. Zij maakt een wereldreis en zamelt geld in voor eierstokkenkanker. Daarnaast praten we je bij over de N34 bij Emmen-Noord, Klijndijk en Odoorn. Want wat gaat daar nu gebeuren en wanneer?
 • #18 - Woensdag 25 augustus 2021
  Vandaag in deze podcast hoor je alles over de sloop van het biochron in Emmen, welke de tweede fase in gaat. Wethouder Robert Kleine praat je bij. Daarnaast is Vera op pad geweest naar Klazienaveen, waar bij 1500 graden weer ijzer versmolten wordt.
 • #17 - Dinsdag 24 augustus 2021
  Verkeersveiligheid en Benin, dat zijn de onderwerpen in deze aflevering. Het Plaatselijk Belang van 't Haantje-Kibbelveen maakt zich namelijk zorgen over de hardrijders in het dorp en de eventuele toename daarvan. Lilianne legt de situatie uit én ze heeft ook een eventuele oplossing voor het probleem. Dan: Benin. Het Afrikaanse land is volgens Kees een pareltje. Hij heeft samen met anderen over het land een expositie ingericht in Emmen. In deze podcast legt hij uit wat er zo mooi is aan het land en wat je kunt zien tijdens de expositie.
 • #16 - Maandag 23 augustus 2021
  Op deze zonnige maandag blikken we in deze podcast terug op het sportweekend, met veel succes voor de Zuidoost-Drentse sport! Winst voor FC Emmen, voor HVC en voor Katja Stam. René Posthuma praat je bij. Naast sport ook aandacht voor klassieke muziek in het veen. Je hoort het in aflevering 16 van deze podcast.
 • #15- Vrijdag 20 augustus 2021
  Dankzij een nauwe samenwerking met kraaien zwerfafval opruimen? Gijs-Peter legt je in deze podcast uit hoe het mogelijk is! Ook hoor je Hans Dekker van de provincie Drenthe over de gekregen 72,5 miljoen euro voor het herstellen van de natuur en Kim Wessels spreekt over haar ontevredenheid van het hondenstrand
 • #14 - Donderdag 19 augustus 2021
  Vandaag in deze podcast stellen we je voor aan de nieuwe directeur van het Stedelijk Museum van Coevorden: Rik Klaucke. Daarnaast hoor je ook over FC Emmen Naoberschap, de maatschappelijke stichting van de Drentse profclub.
 • #13 - Woensdag 18 augustus 2021
  Vandaag hoor je in deze podcast een evenement wat wel door kan gaan en eentje die van de agenda gestreept is. Je hoort Kees van Woeste Gronden en Laurens van het Oktoberfest in Emmen. Het theaterspektakel over de boortoren bij 't Haantje gaat namelijk door, terwijl de lederhosen van het Oktoberfest in de kast moeten blijven. Daarnaast hoor je in deze aflevering wat voor een bijzonder kaartspel Herman Roozen heeft gemaakt.
 • #12 - Dinsdag 17 augustus 2021
  De massacampagne in het vaccineren zit erop. De GGD heeft landelijk inmiddels ruim 20 miljoen prikken tegen het coronavirus gezet en dat zorgt voor rust in de vaccinatiestraten. In Drenthe kun je daarom vanaf morgen prikken zonder afspraak. Paulien Nienhuis van de GGD Drenthe legt in deze podcast uit hoe dat werkt en waarom dat nu kan. Verder hoor je in deze podcast de kersverse wereldkampioen ballonvaren en Corine uit Sleen heeft een stekjesverzameling waar iedereen vanaf morgen van kan profiteren. Je hoort het allemaal in aflevering 12 van 'Opstaan Doe Je Zo - De Podcast'.
 • #11 - Maandag 16 augustus 2021
  Het regenachtige begin van de week, begint met een podcast met een beetje licht. Rademakers Gieterij in Klazienaveen maakt namelijk een doorstart en dat is goed nieuws voor 60 medewerkers én directeur Werner Velthuis. Hij doet zijn verhaal in deze podcastaflevering. Daarnaast brengen we je ook op de hoogte van de highlights in de Zuidoost-Drentse sportwereld van het afgelopen weekend. René Posthuma praat je bij.
 • #10 - Vrijdag 13 augustus 2021
  Een zwerfkei uit het Rensenpark die een complete metamorfose ondergaat tot een heus tram monument in Klazienaveen. En terecht! Jans Jagt van Historisch Klazienaveen verteld in deze podcast waarom dit zo bijzonder is.
 • #9 - Donderdag 12 augustus 2021
  Op deze zonnige dag is er in deze podcast aandacht voor de eerste trekker van Drenthe die grotendeels op waterstof rijdt. Deze wordt vandaag in gebruik genomen en Bert Fuhler is er erg enthousiast over. Verder is Manda Boon de nieuwe locatiemanager van Petje Af in Coevorden. Ze vertelt in deze podcast over de organisatie en wat deze te bieden heeft aan kinderen.
 • #8 - Woensdag 11 augustus 2021
  Het is een zonnige dag vandaag in Zuidoost-Drenthe, en dat leent zich uitstekend om deze podcast buiten te luisteren! Je hoort dan in de zon over plannen voor een nieuw appartementencomplex en over de Drentse scheurkalender. Een kalender waar jouw foto ook in kan komen. In deze podcast legt Hent Hamming uit hoe dat werkt.
 • #7 - Dinsdag 10 augustus 2021
  Een soort niet-georganiseerde XXL buurtbarbecue in deze nieuwe XXL aflevering van Opstaan Doe Je Zo - de Podcast. Marleen uit Nieuw-Schoonebeek vertelt alles over de gezellige samenkomst in het dorp, die niet georganiseerd wordt. Verder hoor je dat zwemmen in een buitenbad prima kan terwijl het regent en hoor je Leo over de openluchttentoonstelling in het Rensenpark. Hij vertelt het verhaal achter de 30 foto's die opgesteld staan in het park.
 • #6 - Maandag 9 augustus 2021
  Een nieuwe week, een nieuwe podcast! Op deze maandag blikken we terug op het afgelopen sportweekend, met daarin de ietwat teleurstellende seizoensopener van FC Emmen. Daarnaast brengen we je op de hoogte van de commotie rondom het Ridderveld. Bij het veld staat opnieuw een spandoek, maar waarom is dat eigenlijk? En Coevorden heeft een nieuwe centrummanager in de naam van Edwin Boomstra. Wie is deze man en wat zijn zijn ambities met het centrum van de vestingstad?
 • #5 - Vrijdag 6 augustus 2021
  Heb jij een goede buur? Je kan hem of haar nu opgeven als beste buur! Hoe dat precies zit hoor je in deze aflevering. Verder hoor je over een project waarmee je een baan kan vinden in de grensregio.
 • #4 - Donderdag 5 augustus 2021
  Alles over de boer kom je te weten bij de boer zelf natuurlijk! Matine Kemps is boerin en je mag binnenkort bij haar kijken. Ze vertelt er alles over in deze aflevering. Daarnaast hoor je alles over een nieuwe fabriek voor diverse soorten kroketten en wordt het annuleren van Sweelpop besproken.
 • #3 - Woensdag 4 augustus 2021
  Vandaag in Opstaan Doe Je Zo - De Podcast, hoor je de plannen van Willem Meijer over een Walk of Fame in Emmen. Ook Stoffer Appeldorn heeft plannen, alleen gaan die naast lopen ook over fietsen en varen op en naast de Veenvaart. Want er is genoeg te beleven rondom dat water in Zuidoost-Drenthe.
 • #2 - Dinsdag 3 augustus 2021
  In deze tweede podcast aflevering hoor je Lars Hoedemaker van het Diversiteitsplatform Coevorden. Hij spreekt over het belang van de Pride Week. Deze wordt de hele week gehouden en Lars legt nog eens uit waarom dat zo belangrijk is. Ook is er een gesprek met Lotte Tempelman van Sweelpop. Het evenement staat gepland voor 20 augustus, maar gaat de 39e editie nog wel door na de aangescherpte maatregelen voor eendaagse evenementen?
 • #1 - Maandag 2 augustus 2021
  In deze eerste podcast hoor je onder andere het verhaal van Jan en Marchien, uitbaters van restaurant Cornelis in Dalen, waarom het UWV zich zorgen maakt over de NOW-regeling voor werkgevers en zoals altijd het laatste nieuws uit Zuidoost-Drenthe.