Podcast: Van Aap tot Zebra

In de podcast wordt je bijgepraat over het laatste nieuws rondom Wildlands in Emmen. Daarnaast leer je in verschillende rubrieken meer over dieren en planten.

Afleveringen
 • E08 - Emancipatie bij leeuwen is ver te zoeken
  Het park heeft een nieuwe aanwinst en dat is deze keer geen leeuw of bijzondere plant maar een A.I.S.A de serveer robot! Verder is er een nieuw systeem geïnstalleerd waardoor het park park nog veiliger wordt, zien we de eerste kleine prairiehondjes boven de grond en giraffe Polepole vierde haar eerste verjaardag. En leeuwen hebben nog een lange weg te gaan als het op emancipatie aankomt. Hoe dat precies zit en alles wat je nog niet wist over de zee-egel hoor je in deze nieuwe aflevering.
 • E07 - Vlinders kweken is een hele poppenkast
  Een speciale aflevering deze keer, helemaal in het teken van het dier waar Emmen bekend om staat: de vlinder! Verzorger Randy Hartmann vertelt ons alles over deze bijzondere beestjes. Daarnaast is Hanneke natuurlijk ook gewoon aanwezig om de laatste nieuwtjes door te nemen. Zo stonden de ijsberen in de belangstelling, omdat zij zich prachtig hadden uitgedost voor Koningsdag.
 • E06 - Een visje mayo voor de ijsberen
  Het voorjaar hangt in de lucht! Dat betekend dat de liefde in de lucht hangt in het park en er weer een hoop jonge dieren geboren worden. Daarnaast houden we de verbouwing van het plein bij de ingang goed in de gaten, komen we erachter waarom de kamelen eruit zien alsof ze door de shredder zijn gehaald en horen we welke dieren elke dag eten alsof ze in een vijfsterrenrestaurant zitten.
 • E05 - De leeuwenkoning is niet meer
  De emoties wisselen elkaar in deze aflevering in rap tempo af. Verdrietig nieuws rondom de leeuwenfamilie, blijdschap rondom de goede jaarcijfers en liefde in het nieuwe beververblijf. Daarnaast zetten we een dier in het zonnetje die eigenlijk bijna nooit daglicht ziet en gaan we op zoek naar meer informatie over een vis in de vorm van een aubergine die luisteraar Ineke spotte in een van de aquaria.
 • E04 - Nijlpaarden zijn echte diva’s
  Het zonnige weer zorgde ervoor dat giraffenjong Subira haar eerst stapjes op de Savanne kon zetten, de nijlpaarden weer naar buiten konden en de doodshoofdaapjes weer los kunnen gaan op de touwen in de open lucht. Ook is er een leuke prijsvraag voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool, waarmee ze kans maken om als eerste de nieuwe escaperoom van het park uit te proberen. En door aanpassingen kan de ene diersoort lekker droog staan bij nat weer, maar de olifanten worden juist natter door een verandering aan hun leefomgeving. Hoe dit precies zit?
 • E03 - Verjaardagstaart met 30 kaarsjes
  In deze aflevering opnieuw beschuit met muisjes, een bijzondere verjaardagstaart en verhuisberichten. Daarnaast is het zoeken geblazen naar een goed gecamoufleerde varaan en waarom ontsnappen de loslopende doodshoofdaapjes eigenlijk niet?
 • E02 - Lichtpuntje in de storm
  In deze aflevering alles over de pasgeboren zebra, de gevolgen van storm Dudley, Eunice en Franklin en de heropening van Artic One. Daarnaast staat een bijzondere kip in de spotlights en kom je erachter welk dierenparkdier al het langste in Emmen woont!
 • E01 - De Drentse beversoap
  Met in deze aflevering alles over de verbouwing van het kompasplein, de beversoap die zich in het park afspeelt en de Backstage tour. Daarnaast zetten we hele bijzondere onderwaterdiertjes in het zonnetje en leren we hoe het laatst overduidelijk werd dat de ijsberen in het park uit Duitsland komen. Heb jij een vraag over de dieren in het park, de dieetkeuken, de werkzaamheden van de dierenarts of iets anders wat met het park te maken heeft? Stuur je vraag dan naar vanaaptotzebra@zo34.nl en wie weet behandelen we hem in de podcast.