De beste strategie├źn om te investeren in vastgoed

Foto: Pixabay
Ondernemend Dit is een commerciële partnerbijdrage

Er zijn veel vastgoedbeleggingsstrategieën beschikbaar om rijkdom te creëren uit vastgoed en het kan behoorlijk verwarrend zijn om te bepalen welke strategie of financieringsoptie voor je geschikt is, vooral als je net begint. Een van de mooie dingen aan het gebruik van het onroerend goed als middel om je doelen en wensen te bereiken, is dat je het kunt aanpassen aan je eigen persoonlijke omstandigheden. Zo kun je investeren in vastgoed hypotheken, waarbij je niet zelf een pand in handen krijgt. Wil je dit liever wel? Gebruik dan een van de volgende strategieën voor het beleggen in onroerend goed.

Kopen om te verkopen

Het kopen, opknappen en verkopen van woningen staat bekend als de handel en degenen die deze strategie gebruiken, worden 'handelaars' genoemd in plaats van 'investeerders'. Als je op korte termijn op zoek bent naar grotere 'klompen' contant geld, grootschaliger projecten of als je het maximale rendement op de geïnvesteerde tijd wilt (bij het inruilen van tijd voor geld), dan kan flippen passen bij je strategie en visie. De levensvatbaarheid ervan hangt af van de marktomstandigheden (gemakkelijker om te zetten in een groeiende markt), maar professionals kunnen vastgoed gedurende de hele cyclus omdraaien.

Kopen en behouden

Deze buy & hold-investeringsstrategie voor onroerend goed is de minst innovatieve maar meest bewezen manier om op de lange termijn cashflow en eigen vermogen te genereren door gewone huizen met goede opbrengsten (cashflow) te kopen in lokale gebieden, waar de meerderheid van de huurders zou willen wonen en zich deze kan veroorloven. Ze brengen het minste risico met zich mee, je kunt er het gemakkelijkst een lening op krijgen en ze zijn het gemakkelijkst te beheren. Met wat contant geld kun je in relatief korte tijd een flinke portefeuille opbouwen, de cashflow per eenheid voorspelbaar verhogen en je geld beschermen tegen lage rentetarieven en inflatie.

Vastgoedlease

In plaats van een onroerend goed te kopen en de grote aanbetaling nodig te hebben, kun je de optie nemen om het te kopen. Je neemt er de controle over via een optie die alle andere potentiële kopers uitsluit, waardoor je het recht maar niet de verplichting hebt om het te kopen, maar je 'betaalt' er pas voor als je het 'voltooit' hebt, wat nog vele jaren later kan gebeuren. lijn. Op deze wijze investeren in vastgoed is een geweldige manier om met beperkte middelen een aanzienlijke cashflow te genereren.

Pakketdeal

Een pakketdeal is een deal die je tegen een vergoeding verkoopt, zodat iemand anders deze kan kopen. Dit wordt ook wel groothandel of vastgoedgerichte verkoop genoemd, waarbij je de lead verkoopt met behulp van toewijsbare contracten, subverkoop- en optieovereenkomsten. Bij klantgerichtheid betalen de klanten je meer om het proces (aankoop, juridisch, renovatie) te beheren en hen te helpen bij het opbouwen van hun portefeuilles.

Vertraagde oplevering

Een variatie op een optie waarbij je onroerend goed ruilt, waardoor het risico op verloren renovatiekosten wordt tenietgedaan. Zodra je het ruilt, ben je feitelijk eigenaar van het bezit, maar je kunt de voltooiing vervolgens 'uitstellen', of het in 'termijnen' bezitten over een bepaalde periode, vaak vele jaren.

Ondernemend Dit is een commerciële partnerbijdrage