Oplossingen die bijdragen aan een veilig thuis in de regio

Foto: Pixabay
Ondernemend Dit is een commerciële partnerbijdrage

Hoewel cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten zien dat het aantal woninginbraken in Nederland daalt de laatste jaren, blijft het volgens specialisten belangrijk om te investeren in een goede woningbeveiliging. Mede doordat er nog altijd een paar duizend inbraken plaatsvinden op jaarbasis. Daarbij schuwen inbrekers geweld vaak niet. Er zijn verschillende manieren waarop je de beveiliging van je woning van een kwaliteitsimpuls kunt voorzien. Denk hierbij niet alleen aan het vervangen van sloten. Heb je al eens gekeken naar het nut van opritverklikkers bij je woning? Zoals de naam van dit apparaatje al doet vermoeden, wordt er een signaal afgegeven op het moment dat het apparaat beweging detecteert rond de woning. In dit artikel lees je meer over andere mogelijkheden die je hebt.

Camera’s en afluisterapparatuur rond en binnen je woning


Naast de mogelijkheid om een opritverklikker te gebruiken voor het detecteren van kwaadwillende personen rond je woning, zijn er meer opties om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld ook aan de toepassing van een slimme deurbel of een beveiligingscamera aan je gevel. Een meer ingrijpende aanpassing in de beveiliging van je huis is de aankoop van professionele afluisterapparatuur bij Sitcon. Deze afluisterapparatuur maakt het mogelijk om af en toe te controleren of er niemand bij je binnen is. Mocht je onverhoopt toch te maken krijgen met een inbraak in huis, dan neemt deze apparatuur de gesprekken tussen inbrekers op.

Houd rekening met de privacy van omwonenden
Hoewel moderne apparatuur voor het beveiligen van woningen tal van voordelen biedt, kleven hier in sommige gevallen ook nadelen aan. Dat geldt onder meer voor de slimme deurbel. De afgelopen tijd is er steeds vaker discussie over de mate waarin de privacy van omwonenden wordt aangetast met zo’n camera. Een slimme camera maakt vaak namelijk niet alleen beelden van de eigen oprit; ook hetgeen er op straat plaatsvindt wordt opgenomen. Evenals dat de camera soms delen filmt van het terrein van de buren. Mocht je voor een slimme deurbel kiezen, zorg er dan voor dat alleen het eigen terrein rond je woning op beeld wordt vastgelegd.

Zorg voor goede sloten op je deuren
De basis van een goede beveiliging van je woning wordt gevormd door het slot op de deur. Zorg dat het slot van een hoge kwaliteit is en tenminste twee sterren krijgt van Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze sloten bieden een optimale weerstand tegen veel voorkomende inbraakmethoden.

Ondernemend Dit is een commerciële partnerbijdrage