De mooiste plekken om te wandelen in DrentheĀ 

Foto: Pixabay
Ondernemend Dit is een commerciële partnerbijdrage

Drenthe, de groene provincie in het noorden van Nederland, staat bekend om zijn uitgestrekte natuurgebieden, schilderachtige landschappen en rustieke charme. Voor wandelliefhebbers is Drenthe een waar paradijs, met een overvloed aan prachtige wandelroutes die je meenemen door bossen, heidevelden en langs historische bezienswaardigheden. In dit artikel verkennen we daarom een paar van de mooiste wandelroutes die Drenthe te bieden heeft. Focus je volledig op de omgeving tijdens het wandelen, dus speel even niet op de beste goksites op je mobiel!

Dwingelderveld National Park - Heide en Vennen:

Een absolute must-visit voor natuurliefhebbers is het Dwingelderveld National Park, het grootste natte heidegebied van West-Europa. De wandelroute "Heide en Vennen" neemt je mee door dit adembenemende landschap, waar paarse heidevelden zich uitstrekken zover het oog reikt. Onderweg kom je langs schilderachtige vennen, schapenkuddes en wellicht een herder met zijn kudde.

Hunzebos en Ballooërveld:

De wandelroute door het Hunzebos en Ballooërveld biedt een perfecte combinatie van bosrijke omgevingen en open heidevelden. Terwijl je door de bossen wandelt, kom je langs idyllische vennetjes en verstilde heidegebieden. Dit gebied staat bekend om zijn diversiteit aan flora en fauna, waardoor het een favoriete plek is voor vogelliefhebbers.

Nationaal Park Drents-Friese Wold - Aekingerzand:

In het Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt de wandelroute door het Aekingerzand, ook wel bekend als de 'Kale Duinen'. Dit unieke stuifzandgebied lijkt bijna een woestijn met zijn zandverstuivingen en duinpannen. De route voert je langs dit indrukwekkende landschap, afgewisseld met bossen en heidevelden, wat zorgt voor een gevarieerde wandelervaring.

Holtingerveld - Havelterberg:

De wandelroute door het Holtingerveld en over de Havelterberg biedt een combinatie van natuur en geschiedenis. Je wandelt door uitgestrekte heidevelden en bossen, maar ook langs hunebedden en grafheuvels die getuigen van een rijk verleden. Op de top van de Havelterberg heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Nationaal Park Dwingelderveld - Boswachterspad:

Het Boswachterspad in het Nationaal Park Dwingelderveld is een aanrader voor de avontuurlijke wandelaar. Deze route voert je over smalle paadjes, bruggetjes en langs uitgestrekte velden. Onderweg kom je langs schaapskuddes die helpen het gebied te begrazen en zo de diversiteit aan flora te behouden.

Pieterpad - Rolde naar Schoonloo:

Het Pieterpad, het bekendste langeafstandspad van Nederland, doorkruist ook het schilderachtige Drenthe. Een prachtig deel van het Pieterpad voert je van Rolde naar Schoonloo. Deze etappe neemt je mee door afwisselende landschappen, waaronder bossen, heidevelden en schilderachtige dorpjes. Onderweg kom je langs historische bezienswaardigheden zoals de eeuwenoude Jacobuskerk in Rolde en geniet je van weidse uitzichten over het Drentse platteland. Het Pieterpad biedt niet alleen een sportieve uitdaging maar ook een rijke ervaring van de natuur en cultuur in Drenthe.

Drenthe onthult zijn ware schoonheid het beste wanneer je het te voet verkent. De hier genoemde wandelroutes bieden slechts een glimp van de natuurpracht en diversiteit die Drenthe te bieden heeft. Of je nu kiest voor een ontspannen wandeling door de heidevelden of een avontuurlijke tocht

door de bossen, elke stap brengt je dichter bij de unieke charme van deze provincie. Dus trek je wandelschoenen aan, adem de frisse lucht in en laat je betoveren door de mooiste

Ondernemend Dit is een commerciële partnerbijdrage