Charge up! Alles over het registreren van je auto voor naamsgebonden oplaadplekken

Foto: Pixabay
Ondernemend Dit is een commerciële partnerbijdrage

Op het moment dat je een nieuwe auto koopt of een auto in de verkoop zet, is het belangrijk om te onthouden dat de auto over moet worden geschreven. De wagen verandert immers van eigenaar. En op het moment dat de wagen nog steeds op de naam staat van de oude eigenaar, is het nog niet in je eigen bezit. En dat voorkom je het liefste, want op deze manier kun je nog steeds geen autoverzekering afsluiten. In dit blog lees je er meer over en kom je alles te weten over een auto op naam zetten. Dat maakt het hele proces meteen weer wat inzichtelijker.

De beste manier om een auto over te laten schrijven

Wil je graag je auto registreren voor naamsgebonden oplaadplekken? Dan is een auto overschrijven op verschillende manieren mogelijk. Je kunt daarbij denken om het online te doen, maar er bestaat ook een RDW keuringsstation, zodat je het ook op een fysieke plek kunt doen. En heb je ook weleens een keer iets gehoord over een kentekenloket? Hier zijn er namelijk honderden van beschikbaar in het hele land. Tijdens het overschrijven van de wagen ontvang je meteen een overschrijf bewijs en de kentekenkaart ontvang je altijd later per post.

Je profiteert van een paar voordelen door een kenteken bij een loket over te schrijven

Kies je ervoor om een keer een bezoek aan een fysieke locatie te brengen? Dan profiteer je direct van een aantal erg aantrekkelijke voordelen. Niet zo gek dus dat dit nog steeds een erg vaak gekozen optie is onder vele autobezitters die een wagen over gaan schrijven. Enkele voordelen waar je meteen van profiteert:

Er is een kentekenloket in de buurt

Veilige omgeving voor de overdracht

RDW erkende locaties

Autocheck of aankoopkeuring mogelijk

Snel en eenvoudig overschrijven

Zorg er altijd voor dat je een geldig legitimatiebewijs op zak hebt

Belangrijk om te weten, is dat je altijd een geldige legitimatiebewijs op zak moet hebben tijdens het overschrijven van de auto. Ook moet je woonachtig zijn in Nederland en minstens 18 jaar oud zijn. Tijdens de overdracht moet je zelf fysiek aanwezig zijn, waardoor je dus niet iemand anders mag machtigen om de auto over te schrijven. De afhandeling vindt dus altijd plaats tussen de verkopen en koper van de wagen. Neem tijdens het overschrijven ook een kentekenkaart en de tenaamstellingscode mee.

Ondernemend Dit is een commerciële partnerbijdrage