Tips voor een veilige thuisomgeving voor senioren

Foto: Pixabay
Ondernemend Dit is een commerciële partnerbijdrage

Aangezien er in huis relatief veel ongelukken gebeuren, is het belangrijk om een veilige thuisomgeving te creëren. Ben je een senior? Of ken je er een? Dan is het extra belangrijk om de veiligheid te verbeteren. Niet alleen omdat senioren gemiddeld kwetsbaarder zijn dan andere leeftijdsgroepen, maar zeker ook omdat ze vaak alleen wonen. Bovendien zijn ze minder snel in staat om hulp in te schakelen. Waar jongeren direct hun mobiele telefoon pakken wanneer ze hulp nodig hebben, gaat dat bij senioren een stuk lastiger. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg hulpmiddelen om de veiligheid van je thuisomgeving te verbeteren. Op dit moment denk je misschien dat het overbodig is, maar in een noodsituatie ben je blij dat je het hebt. Meer weten? Lees dan zeker even verder. In dit artikel geven we je namelijk twee tips van veiligheidsmaatregelen voor de thuisomgeving van senioren.

Een speciaal alarm voor ouderen; één druk op de knop

Ooit gedacht aan een speciaal alarm ouderen? Hiermee kun je met één druk op de knop contact opnemen met een meldkamer of een contactpersoon (bijvoorbeeld kinderen, partner of hulpverlener) naar keuze. Geen gedoe met een mobiele telefoon, maar direct op een SOS-knop drukken. Nadat je snel contact hebt gemaakt, kun je vertellen wat er aan de hand is en komt er eventueel iemand langs om je te helpen. Aangezien ongelukken altijd kunnen gebeuren, is de meldkamer 24 uur per dag bereikbaar. Dat is niet alleen heel waardevol wanneer je het nodig hebt, maar draagt ook bij aan een veiliger gevoel. Alleen dat is al heel veel waard: zorgeloos kunnen genieten van je dagelijkse bezigheden.

Persoonsalarmering; thuis, op straat en in de supermarkt

Wil je het echt goed aanpakken? Overweeg dan de aanschaf van een persoonsalarmering. Hoe het werkt? Net als een speciaal alarm voor ouderen is persoonsalarmering een individueel alarmsysteem. Het draagt bij aan een veiliger leven. Het grote verschil is dat je een persoonsalarmering om je lichaam draagt, terwijl een regulier alarm ook op een locatie kan worden geplaatst. Het voordeel? Je hebt dan altijd een helpende hand bij je. Niet alleen in je thuisomgeving, maar ook buiten op straat en in de supermarkt. Persoonsalarmering komt voor in verschillende toepassingen, waarvan een alarm om de nek of pols het meest gebruikelijk is. Welke optie heeft jouw voorkeur?

Of je nu kiest voor persoonsalarmering of een regulier alarm voor ouderen, beide opties gaan je veiligheid en veiligheidsgevoel verbeteren. Klaar om voortaan zorgeloos te genieten van je dagelijkse activiteiten? En in geval van nood om hulp te kunnen vragen? Grote kans dat een alarm je veel positiefs oplevert!

Ondernemend Dit is een commerciële partnerbijdrage