Bespaartips voor mobiele telefonie: haal meer uit je centen!

Foto: Pixabay
Ondernemend Dit is een commerciële partnerbijdrage

Je kent het wel: het einde van de maand komt in zicht en je vraagt je af waar al je geld naartoe is gegaan. Vooral die mobiele telefoonrekening lijkt elke maand weer hoger te zijn. Maar geen paniek! Met een paar slimme trucs kun jij zomaar wat euro's besparen. En geloof me, dat tikt op jaarbasis lekker aan.

Pak die sim only deals

Je hebt er vast al eens van gehoord: sim only abonnementen. Maar wat zijn ze precies en hoe kunnen ze jou helpen besparen? Simpel gezegd, met een sim only abonnement betaal je alleen voor het mobiele abonnement zelf en niet voor een (vaak dure) telefoon die erbij komt. Dat kan je al gauw tientallen euro's per maand schelen!

Kies je voor een sim only, dan betekent dit dat je zelf een losse telefoon koopt. En dat hoeft helemaal niet zo'n rib uit je lijf te zijn. Er zijn tal van goede telefoons op de markt die prima presteren, maar niet de hoofdprijs kosten. En als je die telefoon eenmaal hebt, zit je niet vast aan hoge maandelijkse kosten. Lekker toch?

Maar waar vind je nou die perfecte sim only deal? Hier komt een gouden tip: kijk eens op Pricewise.nl. Op deze site vergelijk je eenvoudig verschillende abonnementen en scoor je binnen no-time die topdeal die bij je past. Zo hou je aan het einde van de maand wat extra geld over voor andere leuke dingen.

Let op je datagebruik (en voorkom hoge rekeningen)

Dat WhatsApp berichtje hier, een Instagram update daar. Voor je het weet, heb je je volledige databundel erdoorheen gejaagd. En geloof me, buiten je bundel internetten is vaak een prijzige grap. Maar hoe zorg je er nou voor dat je niet elke maand bij moet betalen?

Ten eerste, zorg ervoor dat je een realistische inschatting maakt van je datagebruik. Kijk terug naar de afgelopen maanden en bepaal hoeveel data je gemiddeld verbruikt. Op basis daarvan kies je een abonnement. Vaak is het verstandiger om voor een iets ruimere bundel te gaan, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Daarnaast, maak zo veel mogelijk gebruik van wifi. Thuis, op het werk of in dat gezellige koffietentje om de hoek; bijna overal is wel een wifi-netwerk te vinden. Door daarop in te loggen, bespaar je je kostbare mobiele data. En als laatste tip: hou je dataverbruik in de gaten. Veel smartphones hebben een ingebouwde datateller, maar er zijn ook handige apps die je waarschuwen als je bijna door je bundel heen bent.

Kijk verder dan je neus lang is

Een mobiel abonnement afsluiten bij die grote, bekende provider? Dat voelt misschien vertrouwd, maar het kan zomaar zijn dat je elders een betere deal kunt scoren. Dus doe je huiswerk en kijk verder dan je neus lang is.

Die kleinere providers hebben vaak scherpe aanbiedingen om klanten te lokken. En weet je,

vaak maken ze gebruik van hetzelfde netwerk als die grote jongens. Dus je hebt dezelfde dekking en snelheid, maar dan voor een zachter prijsje.

Nog een tip: sluit je abonnement niet direct af in de winkel. Online zijn er vaak exclusieve deals te vinden die je in de winkel misloopt. En nog een voordeel: je kunt in alle rust alle opties vergelijken en de beste keuze maken.

Kortom, besparen op je mobiele telefonie is makkelijker dan je denkt. Met een beetje onderzoek en slimme keuzes hou je aan het einde van de rit geld over. En daar kun je weer andere leuke dingen mee doen!

Ondernemend Dit is een commerciële partnerbijdrage