Waar let je op bij het kopen van een aanhangwagen?

Foto: Pixabay
Ondernemend nieuws Dit is een commerciële partnerbijdrage

Bij het kopen van een aanhangwagen zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken, aangezien een aanhangwagen een investering is die lang mee moet gaan. Omdat we heel goed snappen dat het vooral voor de eerste keer lastig kan zijn om te weten waar je allemaal op moet letten, hebben we een aantal handige tips voor je. Uiteraard is het aan jezelf om te bepalen wat je hiermee doet, maar kunnen we je wel verzekeren dat de kans op spijt achteraf, in ieder geval een stuk kleiner is wanneer je advies van mensen met ervaring aanneemt. Dus ben je voornemens een aanhanger aan te schaffen, neem deze punten dan mee in je uiteindelijke keuze.

Kies voor een gerenommeerd bedrijf

Wil je verzekerd zijn van een kwalitatief hoogwaardige aanhanger, kies dan voor Bouwman Aanhangwagens uit Assen. Door te kiezen voor een gerenommeerd bedrijf ben je niet alleen verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige aanhanger, maar weet je ook zeker dat de service naderhand in orde is. Je zit er namelijk niet op te wachten dat wanneer je na enkele maanden of zelfs weken problemen krijgt, je van het kastje naar de muur wordt gestuurd. In het geval je een aanhanger van een particulier koopt, vang je meestal bot en dien je zelf op te draaien voor de kosten die je maakt. Kijk daarom dus goed naar eventuele reviews van een bedrijf en vraag vrienden, familie en kennissen of ze misschien nog een bedrijf kennen waarmee ze een goede ervaring hebben.

Bepaal het budget voor je aanhanger of trailer

Nadat je een gerenommeerd bedrijf hebt gevonden, is het goed na te denken over je budget. Stel je wilt een motortrailer kopen voor het vervoeren van je motor, dan zijn er een aantal opties. Zo kun je kiezen voor een eenvoudige trailer waarmee je één motor kunt vervoeren, maar heb je ook de keuze uit een geremde en afzinkbare variant, waarmee de prijs natuurlijk een flink stuk hoger wordt. Bepaal dus voor jezelf wat je maximaal zou willen uitgeven aan een nieuwe motortrailer en kijk goed aan welke wensen deze moet voldoen. Op basis hiervan kun je uiteindelijk bepalen wat je maximaal zou willen uitgeven. Let daarbij wel op dat de kans bestaat dat het model dat volledig naar wens is, net even wat duurder is dan je op voorhand had gehoopt. Het is daarom dus ook verstandig om voor jezelf een buffer in te bouwen, zodat je een paar honderd euro speling hebt, mocht dit nodig zijn.

Gewicht en capaciteit

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een aanhangwagen, is het gewicht en de capaciteit van de aanhangwagen. Je wilt ervoor zorgen dat de aanhangwagen het gewicht kan dragen van de lading die je wilt vervoeren. Controleer daarom altijd het maximale laadvermogen van de aanhangwagen voordat je tot aanschaf

overgaat. Daarbij is het ook belangrijk om te kijken of je kiest voor een geremde aanhanger, dus een aanhangwagen die is voorzien van een eigen remmechanisme en mee remt met het voertuig waardoor hij wordt getrokken of een ongeremde variant. Je zult zien dat wanneer je deze tips volgt, het maken van een uiteindelijke keuze een stuk gemakkelijker zal worden.

Ondernemend nieuws Dit is een commerciële partnerbijdrage