Zo vind jij een geschikte stukadoor

Foto: Pixabay
Ondernemend Dit is een commerciële partnerbijdrage

Heb jij een muur of plafond die gladgestreken moet worden? Dan is de kans vrij groot dat je hier niet zelf mee aan de slag gaat. Het vinden van een stukadoor is dan dus ook een logische stap om ervoor te zorgen dat je klus kan worden geklaard. Toch blijkt dat het vinden van een goede stukadoor niet zo makkelijk is als je aanvankelijk zou denken. Althans, dat is de beleving van velen. Wist je namelijk dat de meeste stukadoors tot veel meer in staat zijn dan alleen het aansmeren van een muur om oneffenheden te doen laten verwijderen? Een goede stukadoor is tevens ook renovlies behanger, een soort behang dat in de basis dezelfde werking heeft als stucwerk, maar vooral geschikt is voor de wat kleinere scheurtjes en oneffenheden op muren. Dus ben jij op zoek naar een geschikte stucadoor voor jouw klus, dan ben je hier aan het juiste adres.

Welke werkzaamheden wil je gedaan hebben

Het vak van stukadoor is ontzettend breed. Het is dus belangrijk te weten wat je precies gedaan wilt hebben, zodat je op basis daarvan kunt zoeken naar een geschikte vakman. Stel dat een muur behangklaar moet worden gemaakt door de stukadoor, dan is dit iets anders dan dat er beton cire moet worden aangebracht op de muur in bijvoorbeeld de badkamer. Nu zullen de meeste stukadoors dit geen probleem vinden, maar wanneer het echt aankomt op een specifieke klus, dan kan het zijn dat je hiervoor net even wat beter moet zoeken, dan de plaatselijke stukadoor die ook bij de buren is geweest voor de muur in het toilet. Bepaal dus je wensen, zodat je op basis daarvan kunt zoeken naar een geschikt iemand.

Referenties

Je wilt natuurlijk wel iemand hebben die zijn of haar vak verstaat. In de huidige tijd is het daarom dus ook heel belangrijk om te kijken naar referenties. Dat kan zijn op het internet in het geval van grotere bedrijven, maar ook mensen in je omgeving kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Stel dat er bij een kennis van je een stukadoor is geweest tijdens het verbouwen van de woning, dan is de kans een stuk groter dat je deze eens vraagt wat de mogelijkheden zijn, dan wanneer je er willekeurig iets over leest op het internet. Het is dus belangrijk om eerst eens in eigen kring rond te vragen, voordat je direct het internet gaat afstruinen naar een geschikte vakman voor je klus.

Vraag meerdere offertes uit

Mits je iemand in je nabije omgeving hebt die stukadoor is, hoef je dit natuurlijk niet te doen. Is dit niet het geval, dan is het advies altijd om minimaal drie offertes uit te vragen, zodat je ook zeker weet dat de prijs die je betaald enigszins in lijn is met de rest van de markt. zit één van de drie nu gigantisch boven of juist over de prijs van de ander, dan is dit zeker iets om het over te hebben. Zo kan het zijn dat er wordt gekozen voor bepaalde materialen, die ervoor zorgen dat de prijs lager uitvalt. Let ook goed op dat eventueel meerwerk ook bij de prijs inzit of dat er specifieke afspraken over worden gemaakt. Op het moment dat je een scherpe offerte hebt, maar er uiteindelijk nog een enorme factuur met meerwerk bij achteraan komt, heb je hier natuurlijk niets aan. Door vooraf goed je huiswerk te doen en duidelijke afspraken te maken, voorkom je discussie achteraf.

Ondernemend Dit is een commerciële partnerbijdrage