6 tips voor het organiseren van een BBQ aan huis

Foto: Pixabay
Ondernemend nieuws Dit is een commerciële partnerbijdrage

Zit er een verjaardag of jubileum aan te komen? Dat is reden voor een feestje. En dan is een BBQ aan huis een echt succes. Lekker eten, goede muziek en een fijne sfeer, meer heb je niet nodig om met je gezelschap te genieten. Behalve de volgende 6 tips, die kunnen je bij de voorbereidingen helpen.

Tip 1: De juiste BBQ aan huis kiezen

Een BBQ aan huis is een fijne manier om ongedwongen van lekker eten te genieten en elkaar te ontmoeten. Als het weer dan ook nog meezit, kan er weinig misgaan. Toch is het belangrijk om je goed voor te bereiden, zodat je tijdens de BBQ echt kunt relaxen en mee kan genieten van het feest. Daarom de eerste tip, de keuze voor de BBQ. Heb je zelf een exemplaar, dan kun je die mooi gebruiken. En je kunt mensen in de buurt vragen een BBQ te lenen. Het laatste dat je wilt, is erachter komen dat je BBQ te klein is of het niet doet. Dan kun je beter goed voorbereid zijn en uitzoeken hoeveel en wat voor BBQ’s je nodig hebt.

Tip 2: Een boodschappenlijst maken

Deze tip voor een lekkere BBQ aan huis ligt misschien voor de hand, maar kan soms ook de meeste stress opleveren. Daarom is het belangrijk hier wel goed over na te denken en ervoor te zorgen dat de stresslevel naar een minpunt daalt. Het enige dat je namelijk nodig hebt, is lekker en genoeg eten. En bij een BBQ aan huis denk je in de eerste instantie aan allerlei vleesgerechten. Maar ook vegetarische gerechten kunnen heerlijk op de BBQ klaargemaakt worden.

Zorg voor voldoende alcoholische én non-alcoholische dranken met eventueel een zelfgemaakte zomercocktail en maak diverse gerechten die je niet zo vaak eet. Of maak het jezelf nóg makkelijker met de catering en organiseer een barbecue aan huis met een kok die alles voor jou en je gasten klaarmaakt.

Tip 3: Voldoende bestek en eetgerei regelen

De volgende tip voor het organiseren van een BBQ aan huis, heeft betrekking op het eetgerei. Dat is altijd een dingetje, zeker als je veel mensen verwacht. Zijn er genoeg borden en heeft iedereen bestek? Na afloop moet alles weer opgeruimd en afgewassen worden. In dat geval kun je ervoor kiezen wegwerpgerei te kopen waar je daarna niet meer naar om hoeft te kijken. Vermijd in dat geval plastic materiaal, aangezien dat het minst duurzaam is.

Tip 4: De ruimte voorbereiden en inrichten

Het eten en drinken zijn belangrijk bij een BBQ aan huis. Maar dat geldt ook voor de ruimte en de sfeer. Richt de ruimte feestelijk in. Dan komen mensen bij aankomst meteen in een feeststemming en kunnen ze genieten van lekker eten en een goede sfeer. Met feestelijke aankleding, een zomerse playlist en eventueel een dresscode -denk aan een tropische kledingstijl- zet je de juiste toon.

Tip 5: Houd rekening met het Nederlandse weer

We zijn wel in Nederland, dus dat betekent dat je ook in de zomer met alles rekening moet houden. Organiseer je een BBQ aan huis, dan hoop je vurig op een zonnige en warme dag. Toch heb je geen invloed op het weer. Wel op de inrichting van je feest. Zorg dus voor een back-upplan, dat voorkomt dat het feest in het water valt. Zo kun je ook met slecht weer genieten van een heerlijke BBQ.

Tip 6: Optimaal genieten van de BBQ aan huis

De laatste tip is misschien wel de belangrijkste: zorg dat je optimaal geniet van de BBQ aan huis. Je wilt dat je gasten het naar de zin hebben en je probeert de tijd te nemen om met iedereen bij te kletsen, maar moet je de hele tijd achter de feiten aan lopen en controleren of er vlees op de BBQ ligt, dan heb je geen ruimte om lekker mee te feesten. Zorg er daarom voor dat je dat lekker kunt loslaten. Of huur een kok aan huis in die jouw taak overneemt en zorgt dat iedereen genoeg te eten en te drinken heeft. Kun jij lekker met je gasten genieten en feestvieren.

Ondernemend nieuws Dit is een commerciële partnerbijdrage