Op vakantie gaan met de auto, waar let je op?

Foto: Pixabay
Ondernemend Dit is een commerciële partnerbijdrage

Op vakantie gaan met de auto kan een fantastische manier zijn om van je reis te genieten en tegelijkertijd de vrijheid te hebben om te gaan waar en wanneer je maar wilt Er gaat natuurlijk niets boven het rijden langs schilderachtige routes en pittoreske stadjes. UIteraard zal het grootste deel van je reis bestaan uit lange saaie stukken snelweg, maar dat is een heel ander verhaal. Maar voordat je je sleutels omdraait en wegrijdt, zijn er enkele belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je vakantie en voor ook reis soepel verloopt. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je na enkele honderden kilometer pech krijgt.

Laat je auto vooraf checken

Of je nu van Schiphol naar Bari Airport vlieg of de hele reis met de auto doet, voordat je op weg gaat, is het essentieel om je auto te laten nakijken door een garage. Zorg ervoor dat alle onderhoudstaken zijn uitgevoerd en dat de bandenspanning en oliepeil goed zijn. Het is ook verstandig om te controleren of je ruitenwissers, remmen en verlichting naar behoren werken. Hiermee voorkom je mogelijke problemen onderweg en kun je zonder problemen de weg op. Uiteraard kan het voorkomen dat je alsnog te maken krijgt met pech, aangezien ook een monteur niet in je motor kan kijken. Maar wanneer je de auto vooraf goed laat nakijken, verklein je deze kans wel tot het minimum.

Pak je auto voortijdig in

Voordat je vertrekt, is handig om je auto alvast even een keer te hebben ingepakt. Dit geeft je namelijk een goed beeld van de mogelijkheden en ruimte die je hebt. Mocht blijken dat toch niet alles past, dan heb je nog de mogelijkheid om te kijken naar een dakkoffer bijvoorbeeld. Wat vaak ook aan te raden is, is om in plaats van koffers, te kiezen voor reistassen. Deze zijn namelijk zacht en kunnen veel beter in de auto worden ‘gedrukt’. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je alles tegen elkaar aandrukt, want dan ben je de eerste dag drukker met strijken, dan dat je kunt genieten van het prachtige zonnige weer Bari.

Controleer je verzekeringen

Als je met de auto op vakantie gaat, is het belangrijk om je verzekeringen te controleren voordat je vertrekt. Veel verzekeraars bieden internationale dekking, maar het is verstandig om dit te controleren voordat je op weg gaat. Pechhulp en vervangend vervoer worden vaak niet gedekt, dus controleer of je deze eventueel aanvullend kunt afsluiten en hoeveel ze

kosten. Bovendien is het raadzaam om te controleren of je voldoende dekking hebt in geval van een ongeluk, en of er eventuele beperkingen zijn als je in het buitenland rijdt. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je een ongeluk veroorzaakt en ineens een enorm hoog eigen risico voor je kiezen krijgt, terwijl dit in Nederland niet het geval is. Twijfel je en kun je het niet direct in de polis terugvinden? Raadpleeg dan even je verzekeraar, zodat je het zeker weet.

Ondernemend Dit is een commerciële partnerbijdrage