Meerdere woninginbraken in Zuidoost-Drenthe

REGIO – Er hebben meerdere inbraken plaatsgevonden in de gemeenten Emmen en Coevorden. De politie is op zoek naar informatie over deze inbraken, ook vragen ze naar melding van verdachte activiteiten. De inbraken staan hieronder vermeld.

In de nacht van vrijdag 9 november op zaterdag 10 november zijn er twee inbraken aan de Laan van het Kinholt in Emmen geweest. Onder meer zijn telefoons, een tablet en sleutels meegenomen. De inbrekers kwamen binnen door bij beide woningen de haken aan de binnenzijde van de woning open te maken.

Op donderdag 8 november is tussen 17:00 uur en 18:30 uur ingebroken bij een woning aan de Rhodonietdreef in Emmen. Aan de achterkant van de woning is een raam opengebroken. De politie is op zoek naar getuigen die tussen 16:30 uur en 18:30 uur verdachte personen of voertuigen hebben gezien in de omgeving van de Rhodonietdreef en de Toermalijndreef.

Dinsdag 6 november is een inbreker op heterdaad betrapt. De bewoner van de woning aan De Zwil in Schoonoord kwam thuis en hoorde iemand in de slaapkamer, gelijk hierna zag hij de inbreker door het raam naar buiten springen. Deze is in de voortuin terecht gekomen en gevlucht. De dader is binnengekomen door de schuttingdeur en het keukenraam open te breken. Er is een aantal sieraden weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen die een verdacht persoon hebben gezien in de omgeving van De Zwil, Ringstraat, Klaas Buiststraat of andere omliggende straten.

Tussen dinsdag 6 november en zaterdag 10 november heeft aan de Kieftenweg in Dalen een woninginbraak plaatsgevonden. De inbreker(s) zijn binnengekomen door op een plat dak te klimmen en een raam open te breken. Het is nog onbekend wat is meegenomen. De politie is op zoek naar getuigen die een dezer dagen een verdacht persoon of voertuig hebben gezien in de omgeving van de Kieftenweg, Westerwijk en de Wendakkers.

Heb jij iets verdachts gezien in de buurt van een van deze locaties? Meld dit dan bij de politie door te bellen naar 0900-8844.

De politie geeft als tip om extra te letten op inbraakgevaar. Dit kun je doen door altijd de deuren en ramen op slot te doen en wanneer je niet thuis bent, een licht aan te laten. Bij voorkeur een lamp met tijdschakelaar.