FC Emmen wint thuis met 2-0 van NAC

VOETBAL - Opnieuw een thuiswedstrijd in de Eredivisie voor FC Emmen, NAC Breda komt op bezoek, vorig jaar eindige de ploeg op de veertiende plek in de Eredivisie. Nu staan beide ploegen op een nacompetitie plaats en is er sprake van een 6 punten wedstrijd.

Dat is in de eerste helft niet te merken, het tempo ligt bijzonder laag en beide ploegen creëren eigenlijk geen kansen, als dit de hele wedstrijd zo blijft, is het publiek na 90- minuten de grote verliezer.

Na de rust is er voorzichtig een kentering, niet dat de ploegen het tempo erg opschroeven, maar na zo’n 5 minuten begint FC Emmen de ploeg uit Breda langzaam op de eigen helft vast te zetten en worden er wat speldenprikken uitgedeeld.

Het Emmen publiek begint zich ook wat meer te roeren. FC Emmen werd sterker en kreeg zo in een kort tijdbestek 5 corners. Kansen van Bijl, Niemeijer en Cavlan. De laatste 2 werden nog gestopt door de Keeper van NAC; Van Leer.

De vijfde corner in de 58e minuut leverde een goal op, een prima genomen corner van Jansen werd door Cavlan ingeschoten; 1-0 voor Emmen.

Als NAC al plannen had in de tweede helft dan werden die met dit doelpunt de grond ingeboord, de ploeg probeerde nog wel aan te dringen, maar had geen antwoord op het collectief van Emmen. De ploeg bleef sterker voetballen en kreeg een paar mooie kansen; Cavlan schoot op de paal en een inzet van Jansen werd gestopt door Van Leer.

Het publiek moest tot de 88e minuut wachten, Arias werd bereikt door Cavlan en schoot de bal heerlijk in de korte hoek; 2-0 voor Emmen. De laatste minuten waren een formaliteit die beheerst door Emmen werden uitgespeeld.

Door de overwinning heeft FC Emmen nu 13 punten en staat het op de twaalfde plaats, NAC blijft steken op 8 punten en staat net boven FC Groningen in de competitie.

De eerstvolgende competitiewedstrijd voor Emmen is een thuiswedstrijd tegen Excelsior op zondag 25 november om 12.15 uur.

Foto's: Gerrit Rijkens