Michel van Oostrum blijft bij Emmen: 'Functie die bij me past'

De clubtopscorer aller tijden blijft verbonden aan FC Emmen. Foto: FC Emmen

Clubtopscorer Michel van Oostrum blijft verbonden aan FC Emmen. Na zijn terugkeer bij de Drentse club als assistent-trainer na het ontslag van Fred Grim, wordt de oud-goaltjesdief hoofd scouting. Daarmee volgt hij de naar Heracles Almelo vertrokken Jurjan Mannes op.

"Het is echt een functie die bij me past", zegt Van Oostrum. "Ik zal veel wedstrijden gaan bekijken. Ook ga ik af en toe naar Duitsland om spelers te bekijken en ik ben natuurlijk meer op de club. Het ik ben er erg blij mee", zegt de huidig hoofdtrainer van VV Unicum uit Lelystad.

Clubman

Van Oostrum is een clubman. Tussen 1990 en 2002 speelde de geboren Amsterdammer 339 officiële wedstrijden in het rood-wit van FC Emmen. Daarmee is hij de speler met de meeste duels voor de Zuidoost-Drenten. In die wedstrijden scoorde hij 196 doelpunten. Hij gaat daarmee fier aan kop in de topscorersranglijst van Emmen.

Eind februari kreeg Van Oostrum een eretegel uit handen van algemeen directeur Rinse Bleeker. De tegel, pal voor de ingang van stadion De Oude Meerdijk, is gelegd ter ere van het 100-jarig bestaan van de club in 2025.

Technisch manager Nico Haak: "We willen mensen met het dna van de club op cruciale posities in de organisatie." Van Oostrum sluit zich daarbij aan. "Deze club me nauw aan het hart, dit is de club waar ik thuishoor", zegt hij. Volgens Haak was het Emmen-dna niet de enige reden dat Van Oostrum de functie mag gaan bekleden. "Michel heeft een goede kijk op voetbal en mag als hoofd scouting de leiding nemen over het scoutingsteam. De doelstelling is om in de komende seizoenen aantrekkelijke spelers naar De Oude Meerdijk te halen", besluit hij.