PSV wint moeiteloos van FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen heeft zaterdagavond in Eindhoven met 6-0 verloren van PSV.

Een minuut lang had PSV vrees voor FC Emmen. Of beter, voor scheidsrechter Bas Nijhuis én de VAR in Zeist. Middenvelder Jorrit Hendrix maakte bij de stand van 1-0 een overtreding op Alexander Bannink. De PSV'er had al geel op zak, maar werd gespaard. Daarna ging het snel en besliste de regerend landskampioen al in de eerste helft: 4-0.

Via Gastón Pereiro kwam PSV in de 12e minuut op 1-0, waarna Luuk de Jong er 2-0 en 3-0 van maakte. Kort voor rust zorgde Pereiro voor de 4-0 ruststand.

In de tweede helft deed de Eindhovense club het rustig aan. Pas in de slotfase gaf de thuisclub weer wat gas. Via invaller Érick Gutiérrez en Hirving Lozano werd het uiteindelijk 6-0.

Dick Lukkien bracht in de tweede helft nog twee spelers die hun debuut maakten in de eredivisie: Robbert de Vos en Easah Suliman.

Aanstaande vrijdag speelt FC Emmen thuis tegen VVV-Venlo.

Bron: Niels Dijkhuizen, RTV Drenthe
Foto's: Gerrit Rijkens, ZO!34