Politie-achtervolging eindigt bij Valthermond, verdacht drietal verstopt zich tevergeefs in bosjes

Beeld ter illustratie. Foto: ZO!34

Na een achtervolging door Oost-Groningen en een deel van Drenthe heeft de politie in Westerwolde gisteravond drie verdachten aanhouden. Agenten gaven een Duitse huurauto een stopteken, waarna de 21-jarige bestuurder uit Rotterdam juist besloot om het gaspedaal in te trappen.

Toen agenten het kenteken controleerden, gaf dat volgens een politiewoordvoerder reden om de bestuurder staande te houden. "Maar dat stopteken werd niet gehonoreerd, waarna er een achtervolging plaatsvond", aldus de woordvoerder.

Lege auto in weiland

De achtervolging ging door onder meer Ter Apel, Ter Apelkanaal, Musselkanaal en Valthermond en daarbij werden meerdere verkeersovertredingen begaan. De achtervolging kwam ten einde bij Valthermond.

"Daar troffen we de auto leeg aan in een weiland", aldus de woordvoerder. De politie kamde de omgeving vervolgens uit en stuitte op de drie verdachten, die zich hadden verscholen in de bossen.

Bestuurder wordt verhoord

"In eerste instantie werden alle drie de verdachten aangehouden, maar toen duidelijk werd wie de bestuurder was, werden de andere twee vrijgelaten." Die bestuurder bleek een 21-jarige Rotterdammer, die in de cel zit. Uit verhoor moet duidelijk worden wat hij op z'n kerfstok heeft.

Dit is een artikel van