Robin Peter nieuwe hoofdtrainer FC Emmen

Robin Peter tekent contract voor één seizoen als hoofdtrainer van FC Emmen. Foto: FC Emmen

FC Emmen heeft de 36-jarige Duitse coach Robin Peter aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Peter tekent een contract voor één seizoen op De Oude Meerdijk. De club werkt nog aan de invulling van de rest van de technische staf.

Peter heeft jarenlang in de jeugdopleiding van RB Leipzig gewerkt, waar hij trainer was van diverse jeugdteams.

Nico Haak, de technisch manager van FC Emmen, is enthousiast over de aanstelling van Peter: “We zijn al lang in gesprek met Robin en beide partijen zijn in die gesprekken enorm enthousiast geworden. Zijn voetbalvisie sluit goed aan bij wat onze supporters graag willen zien: hoge intensiteit, hoog druk zetten en ver van de goal spelen. We hopen binnenkort de rest van de technische staf te kunnen presenteren. Met Robin als hoofdtrainer en een aantal echte clubmensen in de staf gaan we vol vertrouwen het nieuwe seizoen in.”

Robin Peter zelf kijkt uit naar de uitdaging bij FC Emmen: “Na jarenlang als jeugdtrainer bij Leipzig vooral bezig te zijn geweest met de ontwikkeling van jonge spelers, zocht ik nu naar een nieuwe uitdaging. Ik ben heel blij dat ik nu bij deze mooie club aan de slag kan met het implementeren van een nieuwe speelstijl bij de eerste selectie, die hopelijk de supporters blij zal maken.”

Om 17.00 uur wordt de nieuwe oefenmeester aan het publiek voorgesteld tijdens een persconferentie, live te volgen op het YouTube-kanaal van FC Emmen.