Chinese boomeekhoorns nemen intrek in Wildlands

De Chinese gestreepte boomeekhoorns verkennen hun nieuwe onderkomen. Foto: Wildlands

Sinds vandaag zijn in Wildlands Adventure Zoo Emmen voor het eerst de Chinese gestreepte boomeekhoorns te bewonderen voor het publiek. Na een grondige verbouwing van het verblijf in Nortica, waar voorheen een Siberische rode eekhoorn huisde, hebben vijf nieuwe boomeekhoorns hun intrek genomen in het gebied.

De groep werd gisteravond geplaatst in hun nieuwe onderkomen en al snel gingen ze op verkenning uit, aldus Wildlands. Vandaag kunnen bezoekers van het dierenpark de dieren al bekijken. De Chinese boomeekhoorn staat bekend om zijn strepen op de rug en de witte pluimpjes op de oren. Opvallend is dat de vrouwtjes van deze eekhoorns groter zijn dan de mannetjes, wat uniek is in de dierenwereld.

Eekhoorns spelen een belangrijke rol in het ecosysteem van bossen, omdat ze zaden en pitten verspreiden tijdens het aanleggen van hun voorraden. Hierdoor kunnen nieuwe bomen en struiken groeien. Het vernieuwde verblijf van de boomeekhoorns is niet alleen groter geworden, maar ook groener. Het past nu beter bij het thema van het gebied rondom de houtzagerij, waar onder andere wasberen en bevers leven. Een blikvanger in het nieuwe onderkomen van de boomeekhoorns is de oude tractor.