Geen supermarkt in bedrijfspand industrieterrein Veenoord

Geen supermarkt in bedrijfspand op industrieterrein Veenoord Foto: ANP/Lex van Lieshout

Ondernemer Mans Otter mag geen supermarkt of ander type winkel vestigen in zijn bedrijfspand op industrieterrein De Tweeling in Veenoord.

De Raad van State is het vandaag in een definitieve uitspraak eens met de gemeente Emmen dat het bedrijfspand op een industrieterrein ligt waar in principe detailhandel niet is toegestaan.

Die wil de gemeente voor de leefbaarheid concentreren in de stads- en dorpscentra en niet op bedrijventerreinen die bedoeld zijn voor zwaardere milieu-overlastgevende bedrijven. De Raad is het ook niet eens met Otter dat Emmen in strijd handelt met de Europese mededingingsregels.

'Twee maten'

Mans beweerde eerder ook dat de gemeente met twee maten zou meten, omdat er al meerdere winkels op De Tweeling zijn. Volgens de hoogste bestuursrechter gaat het in één geval om een winkel die daar al heel lang zit en oude rechten heeft. Voor een andere winkel is Emmen bezig om daar tegen op te treden.

Otter vindt de gemeente niet flexibel genoeg en zegt dat zijn pand niet te verhuren is en hem daardoor alleen geld kost.

Tijdens de rechtszaak vorige maand zeiden woordvoerders van de gemeente Emmen dat een kleinschalige fietsenwinkel, of een autobedrijf, waar naast verkoop van auto's ook reparaties plaatsvinden, misschien wel mogelijk zijn. Maar daar wil de gemeente eerst met Otter gaan overleggen.

Dit is een artikel van