240 uur taakstraf voor Emmenaar (37)

04 oktober 2018 23:28

ASSEN - Een 37-jarige man uit Emmen is door de rechtbank in Assen vrijgesproken van poging tot doodslag. De man raakte op 10 april dit jaar op de Rondweg in Emmen in conflict met een plaatsgenoot. In de Emmer wijk Emmerhout kwam het tot een confrontatie. De Emmenaar zou het slachtoffer daarbij onder meer met een hamer hebben geslagen en zijn keel hebben dichtgeknepen.

De advocaat van de Emmenaar noemde dit tijdens de behandeling van de zaak noodweer. De rechtbank in Assen is het hier niet mee eens, mede omdat de man zelf de confrontatie is begonnen en deze later opnieuw aanging. De rechtbank noemde het geweld dat de man heeft gebruikt 'buitenproportioneel'.Ook het feit dat de confrontatie plaatsvond op de openbare weg waar ook kinderen getuige waren, wordt de man aangerekend. De Emmenaar heeft geen strafblad.

Naast een taaktraf van 240 uur heeft de man ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden opgelegd gekregen, ook moet hij zijn plaatsgenoot een vergoeding van bijna 1200 euro betalen.